REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O casiera de la TSP Ecoterm a bagat mana pana la cot in "cascaval"

O casiera de la TSP Ecoterm a bagat mana pana la cot in "cascaval"

Replica API 30 noiembrie 2010 | 00:00 101

Banii de caldura ai navodarenilor au ajuns in buzunar la Mariana Milu

Banii de caldura ai navodarenilor au ajuns in buzunar la Mariana Milu

Anchetă de proporţii la SC TSP Ecoterm SA Năvodari. O casieră este acuzată că a delapidat societatea Ecoterm. Din câte se pare banii care i-au intrat femeii în buzunar i-ar fi folosit în interes personal. Nimeni nu ar fi bănuit că în activitatea sa ar fi ceva în neregulă, însă datele pe care le-a operat în programul de facturări şi încasări au dat-o de gol. Totul a ieşit la iveală în urma unui control. La o verificare amănunţită a soft-ului de facturare, informaticianul a sesizat vineri, 26 noiembrie a.c., că Mariana Milu încasa banii năvodărenilor în avans fără ca sumele să fie predate în casierie.

Oficialii Ecoterm nu îşi pot explica ce a determinat-o pe casieră să prăduiască instituţia în care activa din 1990. Luată la întrebări, casiera şi-a recunoscut vina. În nota explicativă aceasta menţionează că, în mod repetat, a plecat acasă cu o parte din încasările contribuabililor. Femeia a menţionat în faţa şefilor că în acest an a reuşit să sustragă din gestiunea instituţiei suma de 9.000 lei. "În urma unei verificări s-a constatat că Mariana Milu a sustras o parte din banii instituţiei. I s-a desfăcut contractul de muncă şi s-a dispus demararea unei cercetări administrative pentru a se stabilii cu exactitate cuantumul prejudiciului. Urmează să ne adresăm poliţiei şi vom solicita o expertiză contabilă", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii TSP Ecoterm. Potrivit surselor, noastre femeia se pare că este administrator la un bloc din Năvodari şi reprezentant Avon. Fostele colege de muncă susţin că Mariana Milu avea un salariu brut de 1.176 lei, iar în discuţiile avute cu acestea nu lăsa impresia că ar avea probleme financiare, în condiţiile în care recent a construit o casă în zona Stadionului din Năvodari, avansând chiar ideea că respectiva ar fi folosit banii sustraşi de la Ecoterm pentru mobilarea locuinţei. Soţul acesteia susţine că de când a fost dată afară de la Ecoterm a dispărut fără urmă. Surprinzător însă, ieri aceasta şi-a făcut apariţia la fostul loc de muncă, de unde şi-a ridicat bunurile personale. "A venit să-şi ridice produsele Avon pe care le uitase la muncă. Ulterior un angajat al Ecoterm s-a întâlnit cu soţul Marianei, care spunea că de când s-a descoperit că a delapidat instituţia nu a mai trecut pe acasă. Din câte se pare, acesta îi menţionase să se potolească, pe semne că ar fi ştiut de mai mult timp cu ce se ocupa soţia lui. Între timp, ea şi-a schimbat şi numărul de telefon pentru că nu mai poate fi apelată pe vechiul număr", susţin fostele colege.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367