REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O cercetătoare americană a fost ucisă în Creta

O cercetătoare americană a fost ucisă în Creta

Replica API 13 iulie 2019 | 00:00 237

Poliţia greacă a anunţat joi că decesul unei cercetătoare americane, venită în Creta pentru a participa la o conferinţă şi al cărei cadavru a fost descoperit luni într-o peşteră, reprezintă rezultatul unui act criminal, victima fiind cel mai probabil asfixiată, informează AFP.

"A fost un act criminal, o moarte prin asfixiere", a declarat pentru AFP o sursă din Poliţia elenă, fără să ofere însă alte detalii.

Potrivit unor companii mass-media locale, examinarea cadavrului a arătat că gura şi nasul victimei au fost acoperite, însă, într-o primă etapă a anchetei, nu s-a ştiut cu siguranţă dacă femeia a murit sufocată.

Cadavrul cercetătoarei Suzanne Eaton, o specialistă în biologie moleculară, în vârstă de 59 de ani, angajată la Universitatea Dresda din cadrul Institutului Max Planck din Germania, care nu mai fusese văzută de pe 2 iulie, a fost găsit luni într-o peşteră aflată nu foarte departe de oraşul Hania, unde avea loc acea conferinţă.

Peştera, care se află în apropiere de satul Xamoudochori, face parte dintr-un ansamblu de grote puţin cunoscute şi care au fost utilizate de armata germană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Suntem profund şocaţi de acest eveniment tragic. Suzanne era o cercetătoare excepţională, o soţie şi o mamă iubitoare, o sportivă şi o persoană cu adevărat minunată, pe care toată lumea o iubea", a reacţionat Institutul Max Planck într-un comunicat.

Suzanne Eaton era căsătorită cu un om de ştiinţă britanic, Anthony Hyman. Cei doi cercetători au împreună doi fii. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218