REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O clădire insalubră din Mangalia va fi demolată. Ce se întâmplă cu Şcoala nr.5?

O clădire insalubră din Mangalia va fi demolată. Ce se întâmplă cu Şcoala nr.5?

Replica API 19 mai 2018 | 23:13 309

Consiliul Local Mangalia a aprobat, joi, 17 mai, demolarea unei clădiri insalubre de la marginea cartierului de case al orașului. În imobilul ajuns în stare avansată de degradare, au locuit 16 familii, care au fost evacuate în ultimii doi ani pentru datoriile acumulate la utilități și chirie sau care locuiau fără forme legale.

Procedura de evacuare a parcurs toate etapele specifice și s-a realizat în baza unor hotărâri judecătoreşti cu titlu executoriu. În zona respectivă, există mai multe clădiri de același tip, locuite de persoane fără documente de identitate sau care refuză plata utilităților. În funcție de deciziile instanței, evacuările vor continua, iar clădirile insalubre vor fi demolate. Primăria Mangalia are în plan eliberarea și igienizarea respectivei zone, unde se intenționează construirea de locuințe sociale moderne, care să fie ocupate în mod legal de persoane care acceptă un loc de muncă şi își achită datoriile.

Prezent la ședința Consiliului Local, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a atras atenția că în această zonă a orașului, infracționalitatea a crescut foarte mult, iar toate reclamațiile se îndreaptă către locuitorii barăcilor de la marginea cartierului de case.

„În ultimii ani, am căutat numeroase soluții pentru a integra această categorie de cetățeni. Cei care au dat dovadă de seriozitate și au un loc de muncă sunt mutați în alte locuințe sociale, cu condiția să-și achite chiria și facturile la utilități. În barăcile respective, și-au găsit adăpost, din păcate, mulți indivizi certați cu legea, care au ajuns în Mangalia, în urmă cu 15-20 de ani și care își câștigă existența din săvârșirea de infracțiuni. Astfel de oameni trebuie să plece din orașul nostru, să se întoarcă de unde au venit, iar zona barăcilor să fie eliberată de acele clădiri insalubre cu risc de prăbușire”, a completat primarul.

În anul 2017, numărul asistaţilor social din municipiul Mangalia s-a redus aproape de zero, după ce administraţia publică locală a făcut verificări riguroase referitor la persoanele care primesc ajutoare din banul public. La cantina socială, numărul celor care beneficiază de masă gratuită a fost diminuat drastic, ajungându-se la aproximativ 30 de persoane, din cei peste 400 care primeau masă caldă pe banii comunităţii, acum câţiva ani.

Dincolo de această problemă, în şedinţa de joi a avut o intervenţie, pe seama unui subiect sensibil – Şcoala nr.5 –, şi consilierul Nicolae Moroianu. „Am propus Consiliului Local alocarea a 1,5 milioane de euro din împrumutul făcut, de 13 milioane pentru construcţia unei noi clădiri pentru Şcoala Gala Galaction. Banii există, a recunoscut şi domnul primar, putea începe demersurile pentru construcţia şcolii de a doua zi.

Consider că este cea mai rapidă şi de bun simţ soluţie, la anul copiii Mangaliei pot învăţa într-o şcoală nouă, într-un singur schimb, aşa cum e normal. Din păcate, consilierii dumnealui, Filip Dumitru, Andrei Sorin, Griguta Nicoleta, Stan Linica, Ciuraru Valentin, Angelescu Dragoş, Ioniţă Dragoş, Toma Dorel şi Ali Leila au votat impotrivă”, a comentat Nicolae Moroianu. De menţionat că Primăria Mangalşia a anunţat deja că se are în vedere construcţia unei şcoli noi, eventual cu fonduri nerambursabile, în baza unui proiect la care deja se lucrează.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine esti tu fa jegoaso?Bine ca ne scapa de tigani
0
0
100.000 de euro demolatul, mai nenorocitule? pai daca ne strangem trei mangalioti, o demolam in cateva ore! Ne dai banii noua, ca o facem la 10% din pretul tau de hot vagabont si curvar, care esti!
1
0
Foarte bine cu asistatii sociali La munca Iorgus i a invatat sa trandaveasca si sa vfure .Curatenie si ytimisi toti de unde au venit Ce uisor vii si te plantezi la mare si trai pe vatrai pe banii publici .
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367