REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O comisie va lua la puricat activitatea Virginiei Uzun de la SPIT

O comisie va lua la puricat activitatea Virginiei Uzun de la SPIT

Replica API 1 martie 2017 | 00:33 389

Iniţiativă a consilierilor PMP

Iniţiativă a consilierilor PMP

Virgina Uzun

Iniţiativă cu succes în cadrul Consiliului Local Constanţa! Secil Cantaragiu, membru PMP, a depus un proiect de hotărâre prin care a cerut înfiinţarea unei comisii de analiză a Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri. Deşi consilierii PNL au cerut o modificare, aceasta nu a fost votată, iar, ulterior, proiectul a trecut cu maximum de voturi. Secil Cantaragiu a depus un proiect de hotărâre prin intermediul căreia se dorea înfiinţarea unei comisii ce va avea ca scop analiza activităţii SPIT Constanţa, dar şi a directoarei Virgina Uzun.

Astfel, se va avea în vedere modul în care au fost încheiate contractile cu terţe persoane fizice sau publice şi în baza căror acte normative s-au realizat. Mai mult decât atât, se va verifica şi modul în care au fost delegate atribuţiile de serviciu ale celei care ocupă funcţia de director. În document se preciza faptul că această comisie va fi formată din 3 membri, lucru însă contestat de PNL-işti. Aceştia au depus un amendament pentru a se mări numărul membrilor la 5. Fapt ce nu a trecut! În final, au fost aleşi membrii, şi anume Mircea Dobre din partea PSD, Secil Cantaragiu din partea PMP şi Cristina Văsii din partea PNL.

SPIT Constanța va avea obligația să pună la dispoziția comisiei de analiză documentele în cel mult 3 zile de la data solicitări. Ce părere are primarul Constanței despre această inițiativă? “Am avut o discuție cu colegii mei din PSD și le-am spus că nu avem nimic de ascuns. Eu îmi doresc ca această comisie să-și facă treaba în mandate și conform competențelor prevăzute în hotărârea de Consiliul Local și să facă publice toate documentele. Eu nu analizez activitatea punctuală a SPIT., adică dacă au închiriat, cu ce preț au închiriat. Era necesar să-și închirieze spațiul.

Dacă au făcut cea mai bună alegere sau nu, nu este treaba mea, sper ca membrii comisiei să ajungă la un rezultat. Activitatea SPIT-ului eu o măsor în realizări. Din punctual acesta de vedere, că SPIT Constanța este unul dintre cele mai performante din țară. Avem o rată foarte bună de încasare a taxelor și impozitelor locale și de asemenea, avem o rată foarte bună de recuperare a creanțelor. Să scoată la lumină tot ce poată să scoată la lumină, atât părțile bune, cât și cele rele”, a precizat edilul orașului.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar e mai frumos cu slujbele care sunt facute in institutie iar subordonatii sunt considerati presuri,copilul ei a fost crescut in biroul ei,spaga de angajare este de 5000 euro,atentii considerabile,cadouri pe masura
1
0
Anul acesta nu a mai trimis plicuri cu taxele si impozitele locale la constanteni pentru ca banii ii da drept chirie lui Babus. Sa vina parchetul sa ii cerceteze.
2
1
Poate nu stiti cum si-a facut asta averea. Din spagi primite pentru certificate fiscale pentru terenuri " Problema", din spagi primate pentru vanzari de imobile cu acte false ajutata de notary precum Boruna. DNA pe ei ! De ziua ei face liste cu ce ii lipseste prin casa si I se cumpara, iar cand I se inmaneaza cadourile I se pune si lista cu cei care au contribuit si suma pe care au dat-o. Iar cine indrazneste sa nu puna cat trebuie are zilele numerate la serviciu. Salariatii sunt terorizati de aceasta impostoare . Sa dispara definitiv din SPIT !!!
5
1
TOATA LUMEA NU STIE ESTE VORBA DE CASA LUI BABUS CONSTANTIN DE PE TOMIS 25.000 EURO LUNAR CHIRIE CURAT MURDAR NU TOTI ROMANII CASTIGA ASA VERIFICATI AVEREA LUI VIRGINIA CONTRACTE DE INCHIRIERE ALE EI CU TERTII ETC.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369