REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O constănţeancă a fost condamnată în dosarul de prostituţie în care erau implicate şi asistente TV

O constănţeancă a fost condamnată în dosarul de prostituţie în care erau implicate şi asistente TV

Replica API 24 septembrie 2015 | 22:40 438

Lavinia Mariana Despina (foto: Evz.ro)

Lavinia Mariana Despina, o tânără din Constanţa, a fost condamnată în mega-dosarul de prostituţie în care erau implicate şi asistente TV. Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, la data de 23 septembrie anul curent, a decis ca Lavinia să execute 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism (perioada august-sepetmbrie 2013) şi 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism (luna iulie 2014). Pedepsele au fost contopite, rezultând cea mai grea, de 1 an şi 4 luni închisoare la care se adaugă sporul de 5 luni şi 10 zile închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare, care a fost suspendată.

În plus, aceasta are obligaţia să să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa (activităţi de curăţenie şi administrare), Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa respectiv activitatea de precolectare, colectare şi transport deşeuri orăşeneşti, activităţi de salubritate, întreţinere şi amenajare spaţii verzi, săpat, greblat, plantare de arbuşti, întreţinere străzi, trotuare, parcări, deszăpezire şi alte activităţi de interes public local, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile. Cât despre celelalte două inculpate din dosar, Mirela Alexandra Dumitru şi Diana Mirela Gureşoaie (fosta iubită a fotbalistului Cristian Tănase), cauza a fost disjunsă, magistraţii dispunând formarea unui nou dosar. Reamintim că lumea mondenă din Bucureşti a fost zguduită în luna februarie anul curent, când anchetatorii au intrat pe fir şi au destructurat o reală reţea de prostituţie în care erau implicate mai multe asistente TV şi nu numai. Acestea racolau bărbaţi cu o situaţie materială bună, întreţinând raporturi sexuale contra cost. Când au fost reţinute, procurorii au explicat în referat motivul:

„Pericolul social pentru ordinea publică rezultă din faptul că inculpatele au urmărit obţinerea în modul cel mai facil a unor foloase patrimoniale (sume mari de bani, bijuterii, parfumuri, genţi, telefoane mobile), fără a realiza venituri din activităţi legale, având în vedere că nici una dintre ele nu figurează că având un contract de muncă, profitând de faptul că au intrat în contact cu diferiţi bărbaţi cu o situaţie materială bună care le puteau susţine financiar astfel, în schimbul serviciilor sexuale oferite.

Au sfidat astfel statul român şi ceilalţi cetăţeni care obţin venituri din activităţi licite, aducând atingere relaţiilor privind convieţuirea socială, relaţii care presupun procurarea mijloacelor de existenţa prin muncă, cu respectarea regulilor de morală privind viaţă sexuală a persoanei, precum şi a moralităţii publice, suspectele procurandu-şi mijloacele de existenţa în acelaşi timp şi prin practicarea prostituţiei cu diverşi bărbaţi potenţi financiar (...)”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102