REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O constănţeancă s-a întâlnit cu HOŢUL pe scară şi l-a confundat cu un vecin! Individul ERA în plină ACŢIUNE

O constănţeancă s-a întâlnit cu HOŢUL pe scară şi l-a confundat cu un vecin! Individul ERA în plină ACŢIUNE

Replica API 9 august 2018 | 00:00 177

"Aţi terminat de pus parchetul?"

"Aţi terminat de pus parchetul?"

Nicolae Prodan și Claudiu Constantinescu au fost condamnați la închisoare de către prima instanță, adică Judecătoria Constanța. Cei doi sunt hoți cunoscuți, fiind condamnați și la Giurgiu. La Constanța au avut un mod de operare cu ”chei potrivite”, în sensul că au încercat să descuie ușile unor apartamente. La unul au dat greș întrucât era cineva acasă, iar la al doilea au reușit să intre și au furat euro, dolari și lei, prejudiciul ridicându-se la 5.000 de lei. Nu au lipsit nici ”peripețiile” în cazul de față, în sensul că proprietara s-a întâlnit cu hoțul pe scară, pe care l-a confundat cu un vecin, întrebându-l: ”Ați terminat de pus parchetul?”

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru furt, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța pe 27.04.2018. Așa cum este precizat și mai sus, ei sunt cunoscuți cu antecedente penale, fiind condamnați și de către Judecătoria Giurgiu. Astfel, după ce pedepsele le-au fost contopite, Nicolae Prodan s-a ales cu 6 ani de închisoare, la fel și Claudiu Constantinescu. De precizat este și faptul că oamenii legii de la malul mării au colaborat cu polițiștii din București întrucât cei doi lăsaseră ”urme” și pe acolo.

În Constanța, ei au încercat să pătrundă într-un apartament situat pe bulevardul Tomis nr. 275, însă la domiciliu se aflau două fete, care, imediat ce au auzit chei în ușă, și-au sunat mama, care se afla la serviciu. Femeia a venit de urgență și a văzut un bărbat la intrare în scară și altul care cobora scările în viteză. Din fericire, cei doi nu au apucat să intre în apartament, dar asta nu i-a împiedicat să încerce și în altă parte.

Astfel, pe 2.08.2016, între orele 10.00 – 14.00, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns într-o locuință, iar din interior au sustras suma de 500 de euro, suma de 200 de dolari americani și suma de 2.000 de lei, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 5 .000 de lei. Fiind audiată, persoana vătămată a precizat că, după ce a închis și asigurat ușa de acces în apartament, în jurul orei 10.00 a părăsit locuința, deplasându-se la o înmormântare.

În jurul orei 14.00 a revenit la domiciliu, ocazie cu care a constatat că în momentul introducerii cheii în butucul yalei de la ușa de acces, pentru a o descuia, acesta funcționa mai greu, iar după mai multe încercări a reușit să îl deschidă și să intre. Nu a constatat nicio urmă de răvășire, potrivit rolii.ro, lucrurile fiind în ordinea în care le lăsase. A doua zi, în jurul orelor 13:00, când s-a uitat în locul unde își ținea banii, respectiv într-un geamantan aflat lângă o comodă în dormitor, a constatat că din interiorul unui portofel îi lipsea suma de 500 de euro și suma de 200 de dolari americani, iar din interiorul unei poșete suma de 2000 de lei.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit butucul forțat, iar în interior avea o foiță de aluminiu. În ceea ce privește prima faptă a celor doi indivizi, adică tentativa, un martor, care locuiește în același bloc, a declarat că în data de 9.08.2016, în jurul orei 12.00, venind la domiciliul său, a observat un bărbat la parter, în scara blocului, care vorbea la telefon, iar când au văzut-o a spus: „urcă”. Martora a urcat scările, iar la etajul II, în dreptul ușii apartamentului persoanei vătămate se aflau doi bărbați.

Când au văzut-o, cei doi au coborât câteva trepte, iar când au ajuns în dreptul acesteia, au salutat-o, martora confundându-l pe unul dintre ei cu un vecin, întrebându-l dacă a terminat de pus parchetul în casă. Bărbatul nu i-a răspuns și, privindu-l mai bine, și-a dat seama că nu este vecinul, și-a cerut scuze și a urcat spre etajul 4, unde domiciliază. Oamenii legii au urmărit mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, au prelevat amprente, iar martorii au ajutat la recunoașterea din poze a suspecților. Astfel, cei doi au fost identificați, depistați și trimiși în judecată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum micii infractori vor sta mult timp pe la penitenciar, o sa vada ei acolo
3
0
avea chewile de la tanga
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614