REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O constănţeancă şi-a reclamat soţul la Poliţie, după ce a fost snopită în bătaie

O constănţeancă şi-a reclamat soţul la Poliţie, după ce a fost snopită în bătaie

Replica API 7 iulie 2014 | 00:00 225

Dosar penal pe numele agresorului

Dosar penal pe numele agresorului

Dimineaţă plină de replici acide şi lovituri zdravene! De un astfel de "meniu" a avut parte o femeie, de 29 de ani, din municipiul Constanţa. Bărbatul violent, prieten cu Bachus, a ajuns duminică, 6 iulie a.c., în atenţia poliţiştilor. Motivul: şi-a bătut nevasta! A lovit-o cu pumnul, desfigurând-o într-un moment de furie. De ce? "Îndrăgostit" de... băutură, individului i-ar fi sărit ţandăra, învineţindu-i soţiei faţa. Cum femeia nu a putut trece cu vederea gestul necugetat al celui care odinioară a făcut-o să spună "Da!" şi a dus-o la altar, a decis să-l dea pe mâna Secţiei 3. Rezultatul: poliţiştii i-au întocmit dosar penal "pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie".

În Constanţa nu există un centru pentru victimele violenţei în familie. Însă, multe femei disperate ajung în grija angajaţilor Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Femeile care au cel puţin un copil şi care, din cauza sărăciei, riscă să îl abandoneze, pot cere ajutor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă din Constanţa, strada Aluniş. Un centru asemănător este şi în municipiul Mangalia, acolo unde femeile abuzate primesc consiliere. Cunoscuta cântăreaţă Inna, din Mangalia, pe numele ei adevărat Elena Alexandra Apostolescu, se numără printre ambasadorii Campaniei "Bring The Sun In My Life", demarată în 2012, care vrea să vină în ajutorul femeilor ce ajung victime ale violenţei domestice şi nu au curajul să vorbească şi să ceară ajutor. Anul trecut o altă artistă din Constanţa, Alexandra Stan, a fost bătută crunt de iubitul ei, care-i era şi impresar, Marcel Prodan, fiind salvată din mâinile bătăuşului chiar de Poliţia Rutieră. A necesitat mai multe zile de spitalizare, iar Alexandra Stan a trecut apoi şi prin emoţiile unui proces. Artista s-a adresat instanţei din Constanţa, la începutul anului, printr-o plângere formulată împotriva rezoluţiei procurorilor de netrimitere în judecată a impresarului. Pe 20 iunie 2014, judecătorii i-au respins acţiunea, Marcel Prodan alegându-se cu NUP în dosarul agresării. Tot Alexandra Stan s-a alăturat unei campanii împotriva violenţei fizice şi emoţionale, declarând că experienţa prin care a trecut a făcut-o să conştientizeze ceea ce înseamnă bătaia, loviturile asupra unei femei. De precizat faptul că în România femeile reprezintă 83% din cazurile de violenţă fizică în familie. De teamă ori ruşine, multe femei tolerează violenţa partenerilor de viaţă. Specialiştii spun că abuzurile de acest gen sunt în creştere. Cel puţin 300 de femei au murit la nivel naţional în perioada 2007-2013 ca urmare a violenţei în familie. Voi când aţi fost bătute ultima oară? Aflaţi că durerea nu este iubire şi spuneţi: "Stop violenţei în familie!".

Alexandra VASILE

Vezi video, minutul 01.55 sau 03.13:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367