REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O copilă de 13 ani, cu mama plecată la muncă în Spania, a fost violată de tatăl vitreg

O copilă de 13 ani, cu mama plecată la muncă în Spania, a fost violată de tatăl vitreg

Replica API 20 mai 2014 | 00:00 226

A ajuns în grija DGASPC

A ajuns în grija DGASPC

Monstru cu chip de tată! Un individ din Târguşor şi-a abuzat sexual fetiţa vitregă, care are numai 13 ani. Sorin Vasile Dascălu, de 32 de ani, a ajuns în arestul Poliţiei încă de duminică, el fiind reclamat chiar de copilă, în timp ce fata, dar şi fratele ei de 15 ani, au ajuns în grija DGASPC.

Totul s-ar fi petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 23.00, când Sorin Vasile Dascălu a intrat peste copilă în cameră şi a obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu el. Chiar dacă s-a opus, micuţa a fost lovită şi batjocorită. A doua zi, cum a prins o clipă prielnică, fata a fugit din casă, în jurul orelor 13.00, şi a mers direct la Poliţie. Oamenii legii au mers la faţa locului şi l-au dus pe individ la audieri. Nu şi-a recunoscut fapta şi pace, menţionând că micuţa are ceva cu el, că nu-l suferă şi nu este de acord cu relaţia lui cu mama lui. Concubina lui Dascălu a plecat în Spania, la muncă, în urmă cu o săptămână, hotărând să-şi lase copiii în grija concubinului. Numai că bărbatul a avut alte planuri. Chiar dacă nu şi-a recunoscut fapta, rezultatul de la Medicina Legală indică faptul că fata a fost violată. Sorin Vasile Dascălu a fost reţinut imediat după audieri, după care prezentat magistraţilor, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ce spune Parchetul

"La data de 18.05.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Dascălu Sorin Vasile cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. În fapt, în sarcina inculpatului Dascălu Sorin Vasile s-a reţinut că în data de 16.05.2014, în jurul orelor 23.30, în timp ce se afla în locuinţa sa din sat Târguşor, jud. Constanţa, prin exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă asupra fiicei naturale a soţiei sale, în vârstă de 13 ani, care se afla în îngrijirea sa la momentul comiterii faptei, a obligat-o pe aceasta să întreţină cu el raport sexual normal. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cei doi copii, victima, în vârstă de 13 ani, şi fratele ei, de 15, au ajuns în grija DGASPC Constanţa, aflându-se la Centrul de Primire Minori în regim de urgenţă, unde vor fi consiliaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367