REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O creșă cu program prelungit va fi construită în Ovidiu

O creșă cu program prelungit va fi construită în Ovidiu

Replica API 11 iulie 2019 | 23:31 388

La începutul lunii iulie a.c., primarul George Scupra a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire imobil P+1, cu destinația de creșă cu program prelungit, în orașul Ovidiu”. Valoarea proiectului este de peste 1,5 milioane de lei.

Veste îmbucurătoare pentru părinții din orașul Ovidiu: administrația publică locală va construi o nouă creșă cu program prelungit. Creșa va fi construită pe Șos. Națională, nr. 62A, în vecinătatea Grădiniței „Licurici”, pe o suprafață de 246 mp, imobilul urmând să aibă parter și etaj. Proiectul este finanțat prin programul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, iar contractul de finanțare a fost semnat de primarul George Scupra la începutul lunii iulie a.c..

Valoarea totală a proiectului este de 1.549.760,25 lei. Clădirea va dispune de sală de servire a mesei, dormitoare, cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, birouri și dotări la standarde europene privind siguranța și buna desfăsurare a activităților educaționale.

,,Orașul Ovidiu crește de la an la an ca număr de populație, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Acesta a fost și motivul principal când am demarat aceste proiect. Suntem bucuroși ca putem veni cu o soluție viabilă pentru familiile tinere, care în mod justificat aveau această dorință. În scurt timp vom demara procedurile de licitație.

Educația este una din prioritățile mele, considerând că investițiile în educație sunt cel mai bun proiect pe termen lung. În orașul Ovidiu , hrana copiilor de la grădinița cu orar prelungit este subvenționată 50% de primărie, paza este gratuită la toate unitățile de învățământ și în fiecare vară investim în modernizarea acestora.

Avem o școală și grădiniță nouă în satul Poiana, am reabilitat complet sala de sport de la școala din Culmea și am depus proiectul pentru extinderea Liceului Tehnologic ,,Ion Podaru’’. Totodată sperăm ca și proiectul privind supraetajarea Școlii Gimnaziale Nr. 2 ,,Poet Ovidiu’’ să fie aprobat, pentru a oferi tuturor copiilor, indiferent de vârstă, accesul la un act educațional de calitate, facilitând creșterea rezultatelor școlare pe viitor”, a afirmat primarul George Scupra.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe partea cu media jigodia de Scupra asistat de procent din lucrari Dragan.De 7 ani tot au furat si nu se mai satura.Giumba si Funda au ajuns milionari la cate terenuri au vandut din Ovidiu
2
1
Felicitari!
2
0
Bv scupra! Oras smecher ...super
1
0
Felicitari dlui Primar si conducerii orasului nostru
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614