REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O echipă a televiziunii de stat din Turcia a fost prădată la Constanţa

O echipă a televiziunii de stat din Turcia a fost prădată la Constanţa

Replica API 25 octombrie 2011 | 00:00 146

Lăsată fără aparatură şi bani

Lăsată fără aparatură şi bani

O echipă a televiziunii turce de stat, TRT, venită la Constanţa pentru realizarea unor filmări, a fost prădată, duminică seara, în apropierea restaurantului Oz Demir din zona Autogării. Furtul a fost înregistrat la Poliţie, unde a fost depusă, cu discreţie, şi o plângere în acest sens. "A fost depusă o plângere semnată de cetăţeni turci, nici nu ştiam că sunt jurnalişti, acum aflăm de la voi. Cazul a fost preluat de Poliţia Municipiu, care face cercetări", au spus, ieri, reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Potrivit primelor informaţii, jurnaliştii turci au descoperit duminică faptul că din maşina de televiziune le-au dispărut două camere de filmat şi o geantă cu o sumă importantă de bani. Incidentul s-a petrecut în zona Gării Constanţa, în apropiere de restaurantul cu specific turcesc, unde jurnaliştii au luat masa. "Sesizarea a fost făcută duminică seara, în jurul orei 22:15, iar proprietarul maşinii susţine că i-au dispărut 11 mii de euro şi 40 000 lire turceşti. Maşina nu a fost spartă, ci s-a operat prin împingerea geamului lateral glisant, undeva între orele 22:10 şi 22:15. Facem cercetări pentru identificarea hoţilor şi recuperarea prejudiciului", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii IPJ Constanţa. Referitor la acest incident, Amet Aledin, deputat UDTMR, a spus că echipa televiziunii turce s-a aflat la Constanţa pentru a filma, printre altele, şi Festivalul de Mâncare Tradiţională Turcească, organizat săptămâna trecută la Măcin de turcii care locuiesc în Românuia, iar zilele acestea au fost invitaţi la Tomis Mall, unde rulează un film turcesc. "E o situaţie extrem de neplăcută. Este un lucru care ne pune într-o lumină proastă. Îmi pare nespus de rău că li s-a întâmplat acest lucru la noi", a precizat deputatul Amet Aledin. Contactat de "Replica", unul dintre jurnaliştii turci aflaţi la Constanţa, nu a dorit să comenteze, momentan, incidentul, fiind preocupat să evalueze cum vor decurge de acum lucrurile în ceea ce îl priveşte pe el, dar şi pe colegii săi: cât mai rămân la Constanţa şi în ce condiţii.

Camer NEGIP, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218