REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O elevă de la Colegiul Naţional Pedagogic a fost sancţionată pentru „băuta” de la aşa-zisul Bal al Bobocilor

O elevă de la Colegiul Naţional Pedagogic a fost sancţionată pentru „băuta” de la aşa-zisul Bal al Bobocilor

Replica API 17 octombrie 2014 | 01:37 201

Mustrare scrisă

Mustrare scrisă

Conducerea Colegiului Naţional Pedagogic a hotărât ca o elevă de clasa a IX-a, care a participat la aşa-zisul bal al bobocilor, din data de 11 octombrie, ce s-a desfăşurat în cadrul unui club din staţiunea Mamaia, să fie sancţionată cu mustrare scrisă. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean a precizat că s-a delimitat categoric faţă de persoanele sau societăţile care organizează aceste baluri. În plus, poliţiştii constănţeni au demarat cercetările.

De câţiva ani, aşa-zisele baluri ale bobocilor stârnesc controverse întrucât, în fiecare caz, minorii consumă băuturi alcoolice, unii ajungând la spital. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, 11 octombrie, când trei elevi din Constanţa au ajuns la spital în comă alcoolică. În condiţiile date, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a precizat: „Evenimentul nu a fost organizat de către nici un liceu din Constanţa, iar directorii şi cadrele didactice nu s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea acestuia. Menţionăm că Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a delimitat categoric faţă de persoanele sau societăţile care organizează aceste baluri, a interzis promovarea lor şi comercializarea de bilete în liceele constănţene. Părinţii sunt responsabili pentru implicarea şi participarea elevilor la astfel de evenimente”, potrivit reprezentanţilor ISJ. În cazul elevei de clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional Pedagogic C. Brătescu, conducerea unităţii şcolare a discutat cu părinţii elevei, Consiliul profesorilor clasei propunând ca aceasta să fie sancţionată disciplinar cu mustrare scrisă. În cazul celorlalţi elevi, conducerile unităţilor şcolare vor analiza şi vor dispune în consecinţă.

„Datoria noastră este de a-i conştientiza pe părinţi de riscurile la care se expun copiii dânşilor, participând la asemenea evenimente, organizate de diverse firme şi anunţate pe site-uri de socializare”, a declarat inspectorul şcolar general, Răducu Popescu.

De asemenea, poliţiştii constănţeni au demarat cercetările pentru a stabili de unde au cumpărat minorii băuturile alcoolice şi cine se face vinovat de comercializarea lor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367