REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O familie cu trei copii doarme sub cerul liber, la doi paşi de Spitalul Judeţean

O familie cu trei copii doarme sub cerul liber, la doi paşi de Spitalul Judeţean

Replica API 17 iulie 2015 | 00:00 189

Fără acoperiş deasupra capului

Fără acoperiş deasupra capului

De zile întregi o familie din Adamclisi doarme sub cerul liber. A rămas pe drumuri cu trei copii mici, iar acum se roagă să nu plouă, altfel n-ar avea unde să se adăpostească. Cele şase suflete au ajuns în Constanţa cu gândul că îşi vor găsi un loc de muncă şi un acoperiş deasupra capului. S-au instalat în parcul din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi stau la mila trecătorilor, spre disperarea locatarilor din zonă.

“Ei spun că sunt aici de o lună. Sunt şase persoane, un bărbat cu fiul şi fiica şi cu trei nepoţi. Cel mai mic are doi ani jumătate, iar cel mai mare 12 ani. Eu de la dumneavoastră am aflat şi am venit să le dăm mâncare. Am venit să vedem ce putem face pentru ei. Este trist. Oamenii de aici sunt revoltaţi că îşi fac nevoile pe lângă bloc. Ei cerşesc prin zonă. Noi îi vom ajuta cu mâncare”, a declarat, pentru “Replica”, Petre Preda, administratorul SC Arimex Comexim 2000, firma de catering care asigură hrana zilnică bolnavilor din spitale.

Acest caz a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. “Acolo este o zonă în care se instalează cei care nu au unde să stea. O să facem verificări în acest caz”, a dat asigurări Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

,,Tramvaiul Milosteniei” ajunge la Constanţa

Facem precizarea că autorităţile locale iau în calcul amenjarea unui spaţiu pentru cei nevoiaşi. În acest sens, Arimex Comexim, Arhiepiscopia Tomisului şi Capela ,,Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasă Maria Egiptenca” au semnat un parteneriat pentru amenjarea unei cantine sociale. Prezentul protocol, un proiect unicat în Romania, are drept obiect asigurarea zilnică a unei mese calde pentru 50-100 de persoane, oameni ai străzii, fără adapost şi pentru persoanele nevoiaşe, aflate în dificultate, asigurarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte, consiliere psihologică şi duhovnicească. Parteneriatul pentru proiectul pilot va demara în luna august 2015, iar durata acestuia este de doi ani cu posibilitate de prelungire până la 4 ani.

Prin acordul părților, contractul va putea fi prelungit din 4 în 4 ani. Astfel, S. C. Arimex Comexim 2000 S.R.L. va prepara, livra şi distribui hrana pentru persoanele nevoiaşe, cu personal propriu. Proiectul prevede achiziţionearea unui mijloc de transport scos din uz (un tramvai care va suporta reparaţii electrice, mecanice, tinichigerie, vopsitorie ) care va fi recondiţionat şi tranformat într-o sală de servire a mesei.

Acesta va fi dotat cu mobilier adecvat, respectiv mese, scaune şi va fi inscripţionat cu îndemnuri şi citate biblice. Capela ,,Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasă Maria Egiptenca” s-a angajat să pună dispoziţie un teren adecvat desfăşurării în bune condiţii a acestui proiect, să obţină toate avizele amplasării tramvaiului în Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 335 H, dar şi să asigure utilităţile necesare a acestora, paza obiectivului şi colectarea deşeurilor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218