11.2° Constanța Joi, 6 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6144
11.2° Constanța Joi, 6 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6144

O familie de ţigani trăieşte de doi ani pe Valea Portului, într-o „casă” improvizată

Replica API 3 august 2016 155

Vecinii îi vor mutaţi, ei spun că n-au unde să plece

Vecinii îi vor mutaţi, ei spun că n-au unde să plece

Un loc pe care cu greu l-am găsit, în spatele spălătoriei auto de pe strada Prelungirea Traian. În zare, la doar câteva sute de metri distanţă, avem o privelişte cu portul, loc unde se învârt afaceri de milioane de euro. Familia Memet trăieşte fară lumină, fară apă şi în nişte condiţii primitive. Vecinii, adică locatarii de la blocuri, nu sunt tocmai mulţumiţi de prezenţa lor în zonă, şi solicită ca Primăria să ia măsuri. În timp ce locatarii blocurilor îi doresc mutaţi din zonă, membrii familiei Şaban spun că nu au unde să meargă. Nevasta lui Memet Şaban ne-a explicat, cu ochii în lacrimi: „Locuim aici de 2 ani, am improvizat singuri două camere în care locuim. Avem 3 copii, cel mijlociu locuieşte cu nevasta lui şi cu 3 copii, într-o cameră mică. Cel mai mic nepot are 2 luni. Ne este foarte greu în condiţiile acestea, dar nu avem ce să facem. Soţul are handicap, imobilizat în căruciorul cu rotile, îl ajut eu dimineaţa să urce dealul, ca să ajungă la stradă”, susţine femeia în vârstă de 53 ani.

„Nu am unde să gătesc, nu am curent electric, nu am acte, nu ştiu nici măcar unde este primăria ca să mă duc să cer ajutor. Soţul a fost lovit de maşină acum 6 ani şi acum are tratament, dar nu avem bani să cumpărăm medicamentele”, susţine ea. Spre surprinderea noastră, am găsit o casă dezastru la exterior, însă în camere părea să existe o anumită rânduială, iar lenjeria de pe pat părea a fi curată.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Prima pagina

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347