REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O familie din Credinţa, suspectată că şi-a vândut un copil în Cipru, iar un altul îl "negocia" la Valea Dacilor

O familie din Credinţa, suspectată că şi-a vândut un copil în Cipru, iar un altul îl "negocia" la Valea Dacilor

Replica API 8 mai 2013 | 00:00 279

"Puierniţa" de bani

"Puierniţa" de bani

Telenovelă cu iz penal, la Credinţa. O familie este cercetată fiindcă şi-ar fi vândut unul dintre copii unei familii de români care s-a stabilit în Cipru, iar o fetiţă ar fi ajuns în grija unei rude, dar care acum susţine că i s-ar fi pretins bani pentru a putea păstra minora.

Oamenii legii au fost puşi ieri pe jar după ce o femeie din Valea Dacilor a reclamat că vărul ei i-ar fi cerut, prin intermediar, bani, în schimbul fetiţei pe care oricum o creştea de circa 2 ani. De Paşte, părinţii naturali, din Credinţa, ar fi luat fata acasă. "Cea care o are în grijă de doi ani nu s-a împotrivit. Însă, susţine ea, prin intermediari, tatăl fetei, care îi e văr, i-a cerut bani să-şi cumpere o căruţă, iar în schimbul banilor îi lasă fata. Din primele cercetări, rezultă că fetiţa, care era crescută de femeia din Valea Dacilor, era bine îngrijită, integrată în sistemul educaţional, este în clasa I. Însă, ce este mai bine pentru copil şi alte aspecte ţin de competenţa Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului, care va face propria anchetă", au precizat, pentru "Replica", oamenii legii. O altă variantă privind "tranzacţionarea" minorei este că tatăl fetei ar fi solicitat 10.000 de lei, însă, în contul unei "aşa-zise datorii". Facem precizarea că femeia care a reclamat situaţia la Poliţie o avea pe minoră în grijă întrucât, deşi este căsătorită de peste 20 de ani, nu a reuşit să aibă copii. Acum doi ani, când vărul ei i-a dat în grija fetiţa, femeia a simţit că i se împlineşte visul: acela de a avea un copil. Din cele constatate de oamenii legii, cuplul reclamat are, în total, 9 copii. Dintre aceştia, un alt copil se află în Cipru. "Copilul a fost încredinţat naşilor, acum 5 ani. Chiar tatăl, din câte reiese din primele cercetări, l-ar fi dus în Cipru şi l-a lăsat acolo, la naşi. Deocamdată este prematur să ne pronunţăm ce încadrare au faptele tatălui, poate fi infracţiune la legea adopţiilor sau trafic de persoane", au mai spus oamenii legii, care continuă cercetările pentru a desluşi întreaga "telenovelă".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614