REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O familie din Tuzla nu-şi poate lua acasă ruda decedată. Reacţia primarului: "Cei de la Morgă vor să vândă mortul!"

O familie din Tuzla nu-şi poate lua acasă ruda decedată. Reacţia primarului: "Cei de la Morgă vor să vândă mortul!"

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 493

Strigător la cer

Strigător la cer

O familie din Tuzla susţine că trece printr-o dramă de neimaginat. Un membru al familiei, respectiv Gheorghe Bartolomei a decedat în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Palazu Mare, însă nu i se poate ridica trupul neînsufleţit de la Morga Cimitirului Central până nu se plăteşte suma de aproximativ 700 de lei. Cum familia este una săracă, în cauza de faţă au intervenit primarul şi viceprimarul din Tuzla, dar tot fără rost. "Vor să vândă mortul, asta fac", a spus edilul Constantin Micu. De cealaltă parte, şeful de la Morga Cimitirului a menţionat că acele cheltuieli necesită a fi achitate.

Era un om sărac şi bolnav. A fost internat la Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Palazu Mare, dar pe data de 26 februarie a decedat. La acea dată, la orele 22.00, trupul neînsufleţit a fost dus la Morga Cimitirului Central şi acolo se află şi în momentul de faţă. Motivul? Familia susţine că nu are bani să achite cheltuielile, pe când şeful de la Morgă susţine că aşa este procedura. Cum Gheorghe Bartolomei provenea dintr-o familie nevoiaşă, atât primarul din Tuzla, Constantin Micu, cât şi viceprimarul, Taner Reşit, au intervenit pentru a încerca să rezolve problema. "Am înţeles că nu pot ridica mortul dacă nu plătesc cam 1.000 de lei. Familia este una săracă, de unde să plătească? Am încercat să vorbim acolo, dar nu ne-a răspuns nimeni. De două zile se chinuie familia să îşi ia mortul acasă. Este posibil aşa ceva? Pentru ce acele taxe?", a spus viceprimarul. Contactat de reporterii cotidianului "Replica" de Constanţa, Dan Eremia, de la Morga Cimitirului Central, a menţionat că nimeni nu s-a prezentat să ridice trupul neînsufleţit, dar cheltuielile necesită a fi achitate. "Când au venit? Eu nu am văzut pe nimeni. Pe 26 februarie, la orele 22.00, a fost ridicat şi adus aici. De atunci nu a venit nimeni. Dar cheltuielile trebuie achitate. Este vorba de un caz de medicină legală. A murit la spital, trebuie să se facă necropsie, plata totală se ridică la 700 de lei. Dacă nu se plăteşte, mortul rămâne aici. Nu avem ce face, asta este procedura. Dacă nu, ar însemna că oamenii de aici muncesc degeaba. Curent se consumă, frigiderele merg... Cât despre faptul că este un caz social, am înţeles. Am spus să vină un reprezentant al Primăriei şi tăiem factura pe Primărie. Nu au vrut, au spus că Primăria nu-şi permite să acopere aceste cheltuieli. Şi atunci ce caz social este? De asemenea, eu am mai vorbit cu reprezentanţii Primăriei din Tuzla să încheiem un contract, dar viceprimarul a spus că el nu ştie despre aşa ceva", a spus Dan Eremia. Ca şi răspuns, primarul Constantin Micu a menţionat: "Cum să achite Primăria cheltuielile? Ce treabă e asta? Vor să vândă mortul, asta fac! Atunci să-l înmormânteze ei!".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108