REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O familie din Tuzla SFIDEAZĂ legea! PUNE ÎN PERICOL VIEŢILE VECINILOR

O familie din Tuzla SFIDEAZĂ legea! PUNE ÎN PERICOL VIEŢILE VECINILOR

Replica API 31 decembrie 2016 | 00:00 1690

“Legea este făcută pentru a fi încălcată” pare a fi motto-ul unei familii din Tuzla! Mai exact, oamenii și-au ridicat pe o clădire veche din chirpici un nou imobil de aproximativ 6 metri înălțime. Vecinii s-au declarat disperați de situația cu care se luptă de mai bine de 4 luni de zile. Mai mult decât atât, se tem atât pentru bunurile lor, cât și pentru propria viață. La un cutremur zdravăn clădirea se poate prăbuși!

Situație alarmantă la Tuzla! Vecinii unei familii din localitate au ajuns la capătul răbdării după ce membrii acesteia și-au ridicat un imobil pe fundația unei clădiri mai vechi făcută din chirpici. “De 4 luni de zile nu se găsește o rezolvare pentru că autoritățile refuză să ia măsurile conform legii. Este vorba despre o construcție ilegală, fără autorizație, fără acte, făcută de vecinii mei. Peretele de susținere pe care este ridicată construcția este din chirpic la nici 3 metri de casa noastră , înălțimea construcției fiind de 6 metri.

Oricând, la un cutremur, se poate prăbuși peste casa noastră. Explicația vecinilor pentru această extindere pe hotar a fost că ei nu mai au unde să își pună lemnele. Primăria i-a amendat pentru așa ceva cu 1.000 de lei și atât”, a precizat, pentru “Replica”, Livia S. Situația însă este cunoscută de către autoritatea locală care, potrivit primarului, le-a impus celor care au ridicat ilegal clădirea să o demoleze.

“A făcut cineva o construcție și a fost o ceartă între vecini. Avea o construcție veche din chirpici și peste ea omul a construit ilegal. Primăria Tuzla nu le-a dat nici o autorizație. I-am dat de demolare, nu a respectat-o și acum dat-o în instanță”, a precizat Reșit Taner, primarul localității Tuzla. Lucru susținut și de către inginerul Costică Cireașă. “S-a făcut din partea Primăriei către instanță documentația pentru desființarea construcției, conform legii. Am primit deja confirmarea de primire a documentației respective. Avem un avocat din partea Primăriei”, a precizat acesta. Astfel că la data 23 decembrie a.c., la Judecătoria Mangalia a fost înregistrat un dosar (5538/254/2016) ce are ca obiect “obligația de a face”, reclamant fiind U.A.T. Tuzla și pârât Gheorghe Gîrbăcea.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine vrea un cui?
0
0
Intreabal pe dl.primar Resit Taner cum sa terminat ca in loc sa demoleze ia incurajat sa modifice. comentat vecini cu x si y
5
1
Sa ne zica cineva daca domnii care au construit pe pamant sau chirpic ca in poze... au demolat ??? sau trebuie sa intre Primaria cu buldozerul ?
2
1
LEGEA PERMITE ORICARUI CETATEAN SA S E IMPLICE ACTIV IN VIATA DE ZI A INTREGII COMUNITATI DE ACEEA TREBUIE SA MERGEM CU TOTII LA SEDINTELE PUBLICE LUNARE ALE CONSILIULUI LOCAL TUZLA , UNDE PUTEM CERE ORICE RASPUNS SI SA NE IMPLICAM DIRECT IMPREUNA CU PRIMARIA LA ORICE MISCA IN COMUNITATEA TUZLA, DAR RAMINEM PASIVI SI VREM TOTUSI FAPTEEEEEEEEEEEEE
3
0
Cu bune,cu rele,sunt locuitor al comunei,am incercat sa citesc toate comentariile,nu am putut.Ce am reusit sa citesc ma fac sa cred ca noi ,cei care locuim in comuna, ne meritam soarta.De ce spun asta,ne place sa ne uitam in ograda vecinului, si nu ne vedem problemele noaste ,mizeria din curte,iarba crescuta prin pavele cine are,foc la gunoiul din curte fara rufe la uscat,mizeria care ajunge la vecini au timp mai mult sa stranga,etc.Va regasiti in cuvintele astea.Daca sunte-ti gospodari cap-coada si nu ati gresit cu nimic,in viata asta, scuzati foiletonul meu .
5
1
Pai daca domnul primar este asa cinstit de ce este condamnat pentru santaj la 2 ani cu suspendare mancamia-ti pula cu tot cu gasca voastra .bravo saracila poate asa dispare PSD din tuzla
86
47
Ba "pentru Tuzla" citez mesajul de mai jos "daca astia sunt cu primaria mana in mana cum de ia dat in instanta ?se pisa pe voi si le dadea autorizatia cum au facut si la atii!".Pai altii au putut obtine autorizatii dupa constructie pentru ca au respectat niste norme legale in constructie si de bun simt.in schimb astia au incalcat codul civil ,cei 60 cm distanta de gard ,orice smecherie de a incerca sa le dea autorizatia si antedata daca vrei tu,le trebuia acordul partilor in scris la notariat unul dintre documente pentru a le elibera autorizatia.deci esti prost facut gramada.
83
68
Zi si de ce au fost fortati sa ii dea in instanta.pentru ca in disperarea lor de a ajuta familia Garbacea primarul,Cireasa si toata clica lor din primarie au facut niste prostioare prin acte si au plangere penala pt abuz in serviciu.sunt cercetati penal.un nou dosar.au trebuit sa se spele cumva,sa se acopere pe ei.Asa ca nu va mai cacati pe voi ca primarul e ala cinstitul.Fiecare primeste ce merita,daca ia mancat in cur sa se scarpine cu toti.
95
58
Nu e o idee rea atat timp cat nu are dosare penale ca actualul primar si nu sustine ilegalitatile ,de ce nu.Va roade rau ca nu a acceptat porcaria asta.Se vede din comentariile de cacat pe care le postati.VA DENIGRATI SINGURI FRAIERILOR...va ofticati ca nu a fuctionat cu spaga si plecaciuni la primar pentru ca au fost fortati sa nu accepte desi din cate stiu s-a dat initial intrarea in legalitate.deci primarul a incercat el ceva dar nu a tinut.sunteti penibili.din partea mea sa faca toate plangerile ca autoritatile sa isi faca treaba.
89
60
asta are ceva cu primarul , daca a si lucrat in primarie ,are sechele .vrea afirmare sau vrea sa ii ia locul primarului! ce tuzla nu vreti o primareasa corecta si perfecta ?
60
83
In aceeasi situatie sunt si eu.am dat peste acest articol din greseala cautand solutii.Vecinii mei au facut constructie pe limita de proprietate fara acceptul meu.Vad ca au fost dati in instanta de primarie pt demolare.deci se poate.Am prins curaj.voi actiona si eu.Tare mult as fi vrut sa stau de vorba cu aceasta familie sa stiu demersurile si cum au reusit sa determine primaria sa ii actioneze in instanta.Mie cei de la primarie mi-au spus ca daca nu imi convine sa ii dau eu in judecata ca nu e de competenza lor.Deci este dar nu vor sa se complice.acum am inteles
86
60
Mai sunt si care nu accepta bataia de joc,ignoranta si sfidarea vecinilor.Bravo lor.Sunt multi care ignora si construiesc dupa bunul plac.nu asa se face.sa ii actioneze in instanta,sa le demoleze,sa le ceara si despagubiri,sa se invete minte si sa fie un exemplu pe viitor pt cei care vor incerca sa mai faca asta.Comentariile urate sunt puse de oameni prosti,care nu ii duce capu nici cat o gaina.
78
62
daca astia sunt cu primaria mana in mana cum de ia dat in instanta ?se pisa pe voi si le dadea autorizatia cum au facut si la atii!
63
82
nu cumva piloasa esti chiar dumneata doamna ? doar ai lucrat in primarie !
64
83
Intr-adevar inainte aveau o magazie improvizata,la fel pe hotar ,unde toata apa si zapada se scurgea la acesti oameni in curte.Daca aveau nevoie sa isi repare ceva trebuia sa intre in curtea lor.Din bun simt ,nu s-au ingrijit nici macar burlane de scurgere sa puna .cand au decopertat sa se ridice in sus,cu mansarda si acoperis, oamenii satui de ei,le.a spus cu frumosul sa isi faca conform legii,adica sa se dea 60 cm de hotar.Fam Garbacea a refuzat.Si au facut ce vedeti in poze.Probabil s-au bazat pe prieteniile pe care le au cu primarul si mai stiu eu cine si ca la final va ramane ca ei.
89
67
cine stie ce e intre ei ......oricum, nu e sigurul fara autorizatie , are vecini invidiosi sau chiar vor ceva de la ei sunt ditamai vilele fara autorizatii si terenuri insusite pur si simplu .... asta a pus si el cateva osb-uri si gata calare pe el .....pacat,legea e lege ,dar sunt altii care omoara si nu sunt pedepsiti ... sunt curios daca aceasta domnita este chiar perfectiunea pe terenul ei ...
71
85
Suge pula turcu de taner
101
75
Se vede clar ca sunt mana in mana cu primaria cei ce au construit.cum sa dai doar 1000 de lei amenda pt constructia asta?in instanta au fost dati probabil ca sa se spele pe maini.vrajeala ieftina
98
72
Asta de are umbra totala in curte ar trebui sa il dea in judecata.vecinu a construit doar sa ii fie lui bine fara sa gandeasca.a facut sa fie facut.sunt curios daca isi pune vreun arhitect semnatatura pe constructia asta cu chirpic.
100
75
Si vecinul meu a facut pe hotar,la Costinesti,am incercat prin sesizari sa se ia masuri,nu m-a bagat nimeni in seama.nu mi-am permis avocat.sunt pensionar.cred ca stateau altfel lucrurile.vecinul a ramas cu constructia.nu mi-am permis sa il actionez in instanta desi aveam dreptate.le urez succes ,chiar daca au fost actionati de primarie sa ii actioneze si ei.poate asa se vor inceta astfel de abuzuri
112
78
Nu este nici o noutate constructie fara autorizatie.se practica in romania.important e sa o faci pe patratica ta sa nu bata la ochi.Asta pe limita de proprietate o sa aiba de tras.prostia costa.
114
82
iara ai inceput sa iti comentezi stirile...iti place sa fii in centrul atentiei, suferi de vedetism,te incurci atat de tare in comenturi si te repeti la greu domnita, incerci tu sa faci ceva dar bate la ochi,iti iei apararea singura. vrei sa iti dea corectitudinea pe dinafara , si tu tot in Romania traiesti chiar daca nu iti place !
85
114
Numai in Romania poti sa vezi asa ceva!Constructia asta e ceva ...ii cred pe oameni ca sunt suparati.Voi ,cei care comentati aiurea la adresa lor ,daca v-ati trezi cu asa constructie in curte cum ati reactiona?ati ciocni un pahar de vin cu vecinii,posibil si un gratar ,ati da toata viata iarna la lopata zapada lui si il lasati in curtea voastra cand are el chef doar sa fiti niste buni vecini?de aceea este ro unde e..datorita celor ca voi.cei care se ridica si i-au atitudine sunt injurati.va doresc si voua sa aveti parte de asa ceva si sa va vad atunci
111
83
ce aveti cu primarul?turc,indian,italian,nu inteleg...omul si.a facut datoria conform legii... a dat amenda dupa care i.a chemat in instanta ....nu inteleg ce mai vreti si ce aveti cu el? ce vroiati sa ii ia gatul vecinului?nu cred ca este singurul fara autorizatie doar ca asta a avut ''noroc'' de un vecin mai jegos!sau sunteti de alta culoare politica domnita?
90
109
Tanere ce ai facut bre? Iai dat in instanta? Pai acu trebuie sa le dai spaga inapoi.cat de prost sa fi sa te apuci sa contruiesti asa ceva fara acordul vecinului.
116
87
chiar asa .....mare dreptate ai ''pt prosti'' se vede clar cine scrie comenturile , daca tot ti-a placut sa te afirmi si se si poate comenta lasa lumea sa isi dea cu parerea. tu publici , tot tu comentezi ?
94
105
Nu vedeti ca toate anunturile sunt puse de aceeasi persoana si ca se repeta in cuvinte face ce face si la despagubiri ajunge si imi spuneti ca nu e vb de muritori de foame mai ganditiva
91
110
Ambele familii sunt cu cate 2 masinii la poarta ,casele puse la punct.nu se pune problema de muritori de foame .A lu garbacea s.au intins mai mult decat le era plapuma.Au facut dupa legi stiute doar de ei.Au dreptate oamenii..s.a gandit cineva ca lor le scade valoarea imobiliara a casei.cine se baga sa cumpere o casa si sa il lase pe vecinu pe proprietatea lui?plus gradul de insorire..se vede ca nu mai au soare in curte si clar nici in casa.orice instanta le da lejer castig de cauza.Despagubire sau demolare in functie de rezultatele expertizelor si siguranta constructiei.
115
89
madam Tita Garbacea e prietena buna cu madam primareasa . Ati zis ca merge si asa si ati pus-o, inca un dosar penal pt domn primar Resit Taner ! Ia vedeti cate puteti aduna, poate isi termina mandatul ca Mazare
123
91
Constructia e pe hotar? Da.Legea e lege pentru toti.lesinati,morti de foame ,indiferent cum ii numiti..au dreptate .Sa mearga pana la capat.Sa nu cedeze .nu te apuci sa construiesti aproape in curtea omului ca esti tu smecher si te tine,plus pe o magazie veche din chirpic asa cum spuneti ca e.Daca respectau legea si faceau la 60 cm de gard nu aveau ce sa le faca .Ori ii despagubeste ..ori demolare .Dar la cum arata constructia ..Demolarea pt ca nu ofera siguranta.
120
94
lesinatiloooooorrrrr iara nu mai aveti de mancare , vedeti ca da pe caiet pana la pensia batranei !!!! sunt atatia oameni care stiu foarte bine ce vreti !!! nu mai vorbiti aiurea, lasati oamenii in pace invidiosilorrrr !!!! puneti mana la munca si nu va mai uitati in ograda altuia ca nu va da nimic !!!!
93
117
Fratilor, cunosc ambele familii constructia nu este pe chirpic ...cunosc aceasta casa foarte bine , ce poze au facut ei este vorba despre o magazie din chirpic , cunosc detalii foarte multe despre constructia casei ,cunosc proprietarul de cand eram in scoala si fratiloooorrrr oamenii astia tin la casa asta ca la ochii din cap este bunul lor si credeti.ma ca nu arata rau deloc ,este o casa veche dar nu va mai temeti atat de bunurile si de viata voastra ca nu cade dragilor !!!
94
115
Pozele arata totul. Constructie realizata pe chirpici care o sa o ia la fuga la primul cutremur... cum zicea scapatu facuta sa fie vanduta . Sau sunt atat de prosti sa construiasca direct pe chirpic. Din ce vad in poze e clar ridicata pe limita de proprietate. Daca nu au acceptul la notar aia de au construit o sa aibe de tras. Fudulia si prostia se plateste! Cok guzel
121
94
Intentia celui care a construit asa ceva este sa va faca bucuria sa scapati de el ca a facut-o sa o vanda pe bani buni dupa ce o fatuieste,
27
174
Primarul sa-si faca datoria si sa respecte legea pentru toata lumea indiferent ca-i moldovean ,turc etc.
115
92
pai da...mai bine s-o suga...
104
86
sa va conduca unul care nu stie gramatica limbii romane! asta ati votat fraierilor
127
85

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102