REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O fată de 10 ani a fost forțată să meargă în Indiana pentru avort

O fată de 10 ani a fost forțată să meargă în Indiana pentru avort

Replica API 2 iulie 2022 | 00:00 1057

O fată de 10 ani din Ohio a fost obligată să meargă în statul vecin Indiana pentru a face avort. Avortul nu mai este permis în Ohio după șase săptămâni, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituțional la astfel de proceduri la nivel național.

În aceste condiții, medicii din statul Indiana se confruntă cu un aflux de paciente din afara statului care caută îngrijire. Printre ele s-a aflat șo o fată în vârstă de 10 ani, scrie Insider.

Dr. Caitlin Bernard, medic ginecolog din Indianapolis, a declarat pentru Indianapolis Star că la doar trei zile după ce dreptul federal la avort a fost anulat, a primit un apel de la un coleg din Ohio, medic care tratează cazuri de copii abuzați, care i-a cerut ajutorul. Fata de 10 ani era pacienta sa, iar în Ohio nu mai putea face avort.

În Indiana, cel puțin deocamdată, avortul este legal până la 22 de săptămâni după ultimul ciclu menstrual al unei gravide. Cu toate acestea, politicienii din Indiana au stabilit ca la sfârșitul acestei luni să discute despre legile avortului. În ciuda afluxului de paciente care solicită îngrijire în alt stat, probabil că dreptul la avort va fi restricționat și în Indiana, context în care medicii precum Caitlin Bernard nu vor mai putea ajuta persoanele care vor cere această prcedură.

„Este greu de imaginat că în doar câteva săptămâni nu vom avea capacitatea de a oferi această îngrijire”, a declarat Bernard, care a acceptat să ajute fata de 10 ani.

Alte state din apropiere, inclusiv Illinois, unde este posibil ca avortul să rămână legal, se pregătesc pentru un aflux de pacienți care cer îngrijire, inclusiv din state precum Ohio, Kentucky și Missouri.

Președintele Joe Biden a spus vineri că este posibil ca autoritățile unor state să încerce să aresteze femeile care merg să facă avort în alt stat unde lucru acesta este permis, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituțional la astfel de proceduri la nivel național.

Până acum, treisprezece state conduse de republicani au interzis sau au restricționat procedura de avort, după ce instanța a abrogat săptămâna trecută decizia din cazul Roe vs. Wade. Astfel, femeile din acele state care vor să facă un avort ar putea fi nevoite să călătorească în state în care acesta rămâne legal.

În cadrul unei întâlniri online cu guvernatorii de stat democrați, Biden a spus că el crede că „oamenii vor fi șocați când se va încerca arestarea primei femei pentru că a ieșit din statul unde domiciliază pentru a avorta în altă parte”.

„Și presupun că oamenii nu cred că se va întâmpla. Dar se va întâmpla, și va transmite întregii țări că aceasta este o problemă uriașă care va merge mai departe, adică le vor fi afectate și alte drepturi de bază”.

Biden a spus că guvernul federal va acționa pentru a proteja femeile care trebuie să meargă în alt stat să facă un avort și pentru a le asigura accesul la medicamente în statele în care aceste proceduri sunt interzise. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mai poti sa zici in asemenea situatie?
0
1
bai,dar da.o in p masii,la 10 ani se joaca cu ula fara protectie?la 10 ani!!!e t*******?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102