REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O femeie cu HANDICAP, la un pas să fie EVACUATĂ de RAEDPP

O femeie cu HANDICAP, la un pas să fie EVACUATĂ de RAEDPP

Replica API 22 august 2020 | 16:22 1819

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța a dat în judecată o chiriașă în contextul în care aceasta nu a respectat termenul contractual, și anume plata lunară a chiriei, locuind timp de peste 8 luni fără să achite suma ce era prevăzută în contract. Astfel s-a ajuns la instanță.

RAEDPP Constanța a solicitat în contradictoriu cu constănțeanca Floarea P. să se dispună evacuarea acesteia din imobilul situat în municipiul Constanța și obligarea la plata sumei de 41,79 lei (la care se adaugă TVA) lunar reprezentând beneficiul nerealizat ce constă în contravaloarea chiriei de care a fost lipsită de la momentul încetării contractului de locațiune, respectiv octombrie 2019 și până la eliberarea efectivă a locuinței, dar și obligarea la plata cheltuielilor de judecată.

RAEDPP a înștiințat-o pe locatară

Regia a mai arătat faptul că prin notificarea nr. 9105/13.06.2019 a adus la cunoștința femeii că nu va mai proceda la prelungirea contractul de închiriere din data de 21 iulie 2014, valabil până la data de 26 iunie 2019, sens în care i s-a pus în vedere eliberarea și restituirea locuinței.

De asemenea, a menționat că urmare a refuzului femeii de a elibera locuința la data încetării contractului de locațiune, a suferit un prejudiciu ce constă în contravaloarea chiriei de la care a fost lipsită pe perioada săvârșirii faptei.

Ce a spus femeia în fața instanței

Constănțeanca a motivat faptul că nu s-a opus eliberării locuinței ocupată fără contract în prezent, ci a solicitat, anterior ajungerii contractului la termen, atribuirea unui nou spațiu locativ, iar până la atribuirea noului spațiu are dreptul să ocupe imobilul actual întrucât a operat tacita relocațiune. A mai arătat că reclamanta nu a făcut dovada faptului că spațiul ocupat de pârâtă îi este necesar.

Femeia este încadrată cu grad de handicap

Femeia este încadrată în gradul II - accentuat de handicap și locuiește pe strada Călugăreni, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța.

S-a solicitat chemarea Consiliului Local municipal în instanță

Tot aceasta a formulat o cerere către instanță prin care a solicitat introducerea în cauză și a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Femeia le cerea celor două instituții acordarea unui nou spațiu locative din fondul locativ administrat cu condiții de locuit constând în grup sanitar și căldură.

Consiliul Local al Municipiului Constanța a formulat o întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii, ca neîntemeiată.

Ce a hotărât instanța

Locatara este bună de plată! Astfel, instanța obligă femeia la plata către RAEDPP Constanța a sumei de 41,79 lei (la care se adaugă TVA) lunar, începând cu luna octombrie 2019 și până la data eliberării efective a locuinței reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a imobilului. Totodată, constănțeanca a mai fost pusă să achite cheltuielile de judecată către RAEDPP în cuantum de 40 lei reprezentând taxa judiciară de timbru dar și cheltuieli de judecată către Consiliul Local al Municipiului Constanța în cuantum de 1071 lei reprezentând onorariu avocat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
demonstreaza inca o data legatura stransa intre hoti, da-le-as muie cu cacat la toti !!!
2
0
Dati locuinte la toti tiganii in centrul orasului pe str Gral Manu care-si intind zdrentele la uscat le trotuarul pietonal ----si fac galagie cu copiii lor toata ziua si pe amarita asta o dati afara ?----nu are plicul probabil !
13
0
dati-o afara si bagati repede o familie de gypsanis.ce draq am nvoie de votanti.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102