REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O femeie cu probleme psihice a pus pe jar autorităţile: este căutată pentru a-i fi luat copilul!

O femeie cu probleme psihice a pus pe jar autorităţile: este căutată pentru a-i fi luat copilul!

Replica API 22 noiembrie 2016 | 00:18 204

Refuză tratamentul

Refuză tratamentul

O femeie din Mangalia, cunoscută cu afecţiuni psihice, a pus pe jar autorităţile! În urmă cu câteva luni, femeia a plecat de acasă cu unul dintre cei patru copii minori, o fetiţă în vârstă de 12 ani.

Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru aistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa au fost sesizaţi cu privire la acest aspect de către sora femeii cu probleme. Reprezentanţii direcţiei au declanşat căutările, depistând-o pe femeie în Bucureşti, la Centrul Mama şi Copilul din Sectorul 5. Ulterior, până să ajungă asistenţii sociali din Constanţa la Bucureşti, femeia şi-a luat copilul şi a plecat din nou, însă nu prea departe, fiind depistată de poliţiştii bucureşteni şi reţinută în Gară, până la sosirea reprezentanţilor DGASPC. A fost convinsă să revină la Constanţa, iar aici a fost instituită măsura plasamentului în cazul copilului, iar femeia a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, întrucât nu îşi urma tratamentul. DGASPC a luat în plasament şi un alt copil al femeii, o fetiţă de 7 ani. La Mangalia însă a rămas o altă minoră, în vârstă de 13 ani, precum şi un băieţel de 8 ani, aflat în grija unor vecini.

„În cazul băiatului s-a instituit măsura de plasament în regim de urgenţă la familia la care se afla, pentru că respectivii au dovedit că într-adevăr doresc să aibă grijă de el. Pentru fata de 13 ani a fost instituită ordonanţă preşedinţială de preluare în plasament, numai că, între timp, femeia şi-a luat fata de la sora ei şi a dispărut. Noi am dat-o în consemn la frontieră şi am transmis Poliţiei sesizarea”, a explicat Roxana Onea, reprezentant al DGASPC. „La un moment dat, până când instanţa a consimţit ordonanţa, femeia a fost văzută tot în Bucureşti, doar că, fără acordul ei, nu a putut fi adusă la Constanţa. Ea are probleme psihice, dar nu este fără discernămând. Dacă ar fi convinsă să ia tratamentul, nu ar fi nici o problemă, ar putea să aibă grijă de copiii ei. Însă nu îl ia, iar acum o căutăm din nou”, a mai explicat Roxana Onea. „Pe data de 14 noiembrie am primit de la DGASPC sesizarea cu privire la acest caz. Femeia este dată în urmărire”, au confirmat şi reprezentanţii DGASPC.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102