REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O femeie din Cernavodă, victima înşelăciunilor prin telefon: Aţi câştigat un premiu, dar trebuie să depuneţi 200 de lei!

O femeie din Cernavodă, victima înşelăciunilor prin telefon: Aţi câştigat un premiu, dar trebuie să depuneţi 200 de lei!

Replica API 18 octombrie 2014 | 01:37 210

Infractoare din Galaţi

Infractoare din Galaţi

Înşelăciunile prin telefon continuă la Constanţa. De data aceasta este vorba despre o femeie din Cernavodă, care a fost anunţată că a câştigat un premiu dar, pentru a intra în posesia lui, trebuie să depună 200 de lei. A depus banii, dar nu a primit nici un premiu. Poliţiştii au intrat pe fir şi au demarat cercetările, identificând şi infractorul.

Poliţiştii oraşului Cernavodă au fost sesizaţi, la data de 16.10.2014, de o femeie despre faptul că, la data de 16.10.2014, în jurul orelor 12.00, o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi reprezentant al unor magazine, i-a adus la cunoştinţă că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 euro şi a unui laptop în urma unei extrageri, dar pentru a intra în posesia premiului trebuie să depună la Oficiul Poştal suma de 200 lei. Femeia a depus suma de bani cerută, dar nu a mai primit nici un premiu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana care a ridicat suma de 200 lei, aceasta fiind o femeie, de 28 de ani, din Galaţi. Suma de 200 lei a fost recuperată şi predată persoanei vătămate. În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea persoanei, care a săvârşit infracţiunea de înşelăciune. Însă, pentru a se evita înşelăciunile prin telefon poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu accepte în nici o împrejurare să trimită sume de bani unor persoane care vă contactează telefonic şi pretind bani! De asemenea, verificaţi întotdeauna apelul telefonic, înainte de a face orice tranzacţie bănească! Vârstnicii sunt o categorie vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni. Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane! Nu oferiţi nici un fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor. Nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, buletin, cărţi de credit, debit pe mail sau fax! Nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială). Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi „fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului. Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru ridicarea unor premii, aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător! Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior! Sunaţi la telefonul de urgenţă 112 dacă aţi fost ţinta unei astfel de înşelăciuni

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369