REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O femeie din Constanţa, cu tumoare gigant, operată la Cluj

O femeie din Constanţa, cu tumoare gigant, operată la Cluj

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 257

Pacienta este bine!

Pacienta este bine!

Operaţie spectaculoasă de succes la Cluj Napoca! O femeie din Constanţa, care a trăit timp de doi ani cu o tumoare gigant, a fost operată laparoscopic timp de patru ore, de cinci medici specialişti, coordonaţi de renumitul profesorul dr. Mihai Lucan. "Este vorba de o pacientă tânără, cu o boală care a depăşit limitele logicii. A făcut mai multe teste de sarcină. Până la urmă s-a dus la ecograf şi i s-a spus că are o tumoră de 20 de kilograme", a declarat prof. dr. Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Medicul a mai precizat că este vorba despre o tumoră mixtă, care conţinea atât lichid, cât şi părţi solide. Pacienta este din Constanţa, expert contabil la o firmă, căsătorită, cu doi copii, şi a declarat vineri, 17 mai a.c., că toată viaţa ei a avut probleme cu greutatea, tocmai de aceea, când burta i s-a rotunjit, nu s-a alarmat prea tare. După sărbătorile pascale a ajuns urgent la un medic ginecolog, iar ecografia a scos la iveală o tumoare gigant care îi ameninţa viaţa. "Nu aş putea să spun cu certitudine când a apărut. Am avut tot timpul probleme cu greutatea, pur şi simplu am crezut că mă îngraş. Nu aveam nici un disconfort, nu m-a durut nimic", a spus înainte de operaţie Carmen Gheorghe.

Operaţia s-a încheiat cu succes

Medicii au anunţat că operaţia a decurs normal şi că pacienta va duce o viaţă normală. "Pacienta este bine. Operaţia s-a încheiat cu succes. Tumora a fost extirpată", a declarat, pentru "Replica", Dan Pop, medicul de gardă al Secţiei ATI. Urmează ca specialiştii să ia probe din tumoare pentru a stabili dacă este benignă sau malignă. Menţionăm faptul că prof. dr. Mihai Lucan are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului. La Institutul din Cluj s-au efectuat 1.250 de astfel de operaţii din care multe, de complexitate majoră, au reprezentat la acea oră premiere naţionale şi chiar internaţionale. Afecţiuni pe care le puteţi trata în Institutul din Cluj: extirparea tumorilor tractului urinar, chirurgie protetică, traumatisme ale tractului urinar, intervenţii chirurgicale laparoscopice.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218