REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O femeie din Constanța se TEME pentru VIAȚA EI: „Nu știu ce să mai fac, mă URMĂREȘTE peste tot!“

O femeie din Constanța se TEME pentru VIAȚA EI: „Nu știu ce să mai fac, mă URMĂREȘTE peste tot!“

Replica API 18 februarie 2020 | 07:29 546

O femeie din Constanța susține că trăiește un coșmar din cauza fostului soț. Chiar dacă simte că legea nu este de partea ei, aceasta a precizat că va lua toate căile justiției pentru a-și face dreptate.

Unul dintre episoadele recente prin care a trecut a avut loc în decembrie 2019, atunci când fostul soț, pe numele căruia au existat mai multe ordine de protecție, care, între timp au expirat, a intrat în casă peste copii. Femeia a sunat la Poliție, însă oamenii legii i-au aplicat un avertisment acesteia, întrucât, din punct de vedere legal, bărbatul nu comisese nici o abatere, întrucât pe numele său nu mai exista nici o interdicție, iar casa este bun comun. ”Eu înțeleg că, din punct de vedere legal, el a intrat în casa lui. Însă, având în vedere trecutul, toate acele ordine de protecție.., este clar că mă tem. Chiar astăzi (luni, 17 februarie – n.r.) am primit deciziile de la Parchet și în toate cauzele s-a dat NUP. Nu înțeleg de ce. Voi cere acele filmări când m-a târât cu mașina.., vom face contestații, vom apela la toate căile legale pentru a-mi face dreptate. Îmi este frică pentru viața mea, efectiv nu știu ce să fac.. Mă urmărește peste tot”, a declarat, pentru ”Replica”, aceasta.

Amintim că, în data de 12 aprilie 2019, polițiștii Secției 1 au fost sesizați de către o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, și ar fi plecat cu acesta. Tot cu ocazia audierilor, femeia le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie, a fost emis un ordin de protectie de către Judecătoria Constanța, pe o perioadă de 6 luni, pe numele bărbatului în cauză, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia. Începând cu data de 12 aprilie, polițiștii constănțeni au desfășurat zilnic activități de căutare a bărbatului. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară. Polițiștii constănteni au luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat faptul ca bărbatul nu a luat la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma divorțului dintre cele două persoane, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți. Polițiștii Secției 1 au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție. La scurt timp, femeia și-a recuperat copilul, iar de atunci trăiește un coșmar.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218