REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O femeie din Miorita a ajuns la spital dupa 6 ore de la solicitarea ambulantei

O femeie din Miorita a ajuns la spital dupa 6 ore de la solicitarea ambulantei

Replica API 20 decembrie 2010 | 00:00 122

Desi nu mai ninge, in Constanta se mai poate muri cu zile din cauza troienelor

Desi nu mai ninge, in Constanta se mai poate muri cu zile din cauza troienelor

O femeie din localitatea Mioriţa a solicitat vineri noaptea, la ora 03.30, prin intermediul soţului, ajutor ambulanţierilor pentru a beneficia de îngrijiri medicale întrucât acuza dureri insuportabile la un membru inferior. Convinşi de bărbat că drumul până la Mioriţa e practicabil, fără a anunţa autorităţile locale, ambulanţierii din Hârşova au pornit spre adresa indicată, numai că echipajul a rămas blocat în zăpadă. Întrucât satul Mioriţa aparţine de comuna Ciobanu, ambulanţierii au apelat viceprimarul pentru a interveni în zonă. Din spusele ambulanţierilor, acesta ar fi refuzat deplasarea utilajelor în teren.

Speriaţi de situaţie, la ora 04.25, ambulanţierii au anunţat Dispeceratul Direcţiei de Sănătate Publică că vor interveni într-o zonă greu accesibilă, deşi aceştia erau deja înzăpeziţi. "Nici cei de la drumuri judeţene şi nici cei de la drumuri naţionale nu au intervenit în zonă. Poate să moară lumea că ei nu fac nimic dacă primăriile nu semnează contracte de 700 de milioane lei vechi cu ei. Am fost sunaţi de echipajul de la Ambulanţă abia când au rămas înzăpeziţi la Mioriţa. În mod normal, înainte de a se deplasa la adresă, ambulanţierii ar fi trebuit să ne comunice că vor să intervină în zonă pentru a-i însoţi cu un utilaj. Ori ei nu ne-au anunţat şi au dat crezare spuselor bărbatului care a apelat la 112 pentru a-i putea fi preluată soţia întrucât acuza dureri", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Ioan Suciu, primarul din Ciobanu. Cert este că ambulanţierii au făcut cale întoarsă spre Hârşova nu înainte de a alerta Cabinetul prefectului Claudiu-Iorga Palaz şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care au solicitat sprijin Poliţiei din Hârşova. La rândul lor, au sunat la Postul de Poliţie din Ciobanu şi abia în jurul orei 08.25 Ambulanţa a primit "undă verde" pentru a se deplasa la Mioriţa. "După ce am acţionat cu utilajele, la ora 05.30 pacienta a fost transportată la spital", susţine primarul. Declaraţiile sale sunt contrazise de medici, care spun că pacienta a ajuns la unitatea sanitară abia la ora 09.41, adică la aproximativ 6 ore de la efectuarea apelului la 112. "Numai din cauza drumarilor", susţin ambulanţierii, demonstrând că nici de această dată autorităţile nu au fost pregătite suficient de bine pentru a interveni în timp util în astfel de situaţii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102