REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O femeie locotenent de pe Fregata Regele Ferdinand, dată exemplu de NATO

O femeie locotenent de pe Fregata Regele Ferdinand, dată exemplu de NATO

Replica API 1 mai 2018 | 00:00 474

Absolventă a Facultăţii de Inginerie Marină şi Navigaţie, din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Ştefana Farcaş este, în prezent, locotenent în cadrul Forţelor Navale şi ofiţerul de navigaţie pe Fregata „Regele Ferdinand”. Ea este protagonista celui mai recent videoclip realizat de Alianţa Nord Atlantică, în cadrul campaniei „We are NATO”, prin care se doreşte informarea tinerilor din statele membre cu privire la rolul alianţei.

Cu zâmbetul pe buze şi privirea dârză, locotenentul Ştefana Farcaş povesteşte în clipul realizat în cadrul campaniei „We are NATO” despre experienţa pe Fregata „Regele Ferdinand”, unde este ofiţer de navigaţie.

„E un sentiment ciudat atunci când eşti pe mare pentru mai mult timp. Ţi se pare că lumea se schimbă, chiar şi străzile, copacii, oamenii, toţi se schimbă în timpul acesta. Numele meu este Ştefan Farcaş, locotenent, sunt ofiţer de navigaţie pe Fregata „Regele Ferdinand”. Sunt responsabilă de siguranţa navitaţiei. Este necesar să fii foarte atent şi, de asemenea, să ai o bună intuiţie. Atunci când marea este agitată, simţi o uşoară ameţeală atunci când calci din nou pe pământ. Pe mare, îmi este dor de ciocolată, dar fac în aşa fel încât să mă asigur, la fiecare misiune, că am destulă ciocolată la mine. Pe mare e cu siguranţă altă lume, alt mediu. Dar asta am ales noi, iar eu iubesc ceea ce fac”, a descris Ştefana Farcaş în clipul postat miercuri, 18 aprilie, pe pagina oficială a NATO şi pe cea a Standing NATO Maritime Group 2.

Ştefana Farcaş a absolvit, în 2014, ca şefă de promoţie, Facultatea de Inginerie Marină şi Navigaţie, specializarea Navigaţie, Hidrografie şi Echipamente Navale, din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în anul 2014. Haina militară a îmbrăcat-o la 14 ani, când a început cursurile Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

„Mi-au plăcut foarte mult uniforma şi posibilităţile pe care le oferă o carieră în armată. Am pus în balanţă ce mi-ar oferi o carieră în armată şi una civilă, şi am ales”, declara Ştefana, în 2010, pentru Ziarul de Roman.

România în cadrul „We are NATO”

În 2017, sub genericul „We are NATO”, Alianţa Nord Atlantică a lansat o campanie de informare prin care intenţionează să le explice tinerilor din statele membre rolul său în menţinerea păcii şi siguranţei. Până în prezent, printre militarii prezentanţi în cadrul campaniei s-au numărat locotenent – colonetul Marius Cristea, locţiitorul şefului Logisticii de la Baza 86 Aeriană, sergentul Daniel Mitoi, de la Batalionul 26 Infanterie, care a participat de două ori la misiuni în Afganistan, Marin Viorel Poroşanu şi câinele Nord, din Echipa română de căutare-salvare urbană, care au participat la exerciţii NATO de intervenţii la dezastre în Bosnia şi Herţegovina, sergentul major Elvis Costea, asistent medical în Forţele Terestre Române şi comandantul Daniel Moise, pilot în Forţele Aeriene Române, locţiitorul comandantului Grupului 86 Operaţional, Baza 86 Aeriană din Feteşti.

Floretina BOZÎNTAN

https://www.facebook.com/NATO/videos/1771834996173157/?t=0

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat a trebuit sa suga aceasta fatuca, ca sa ajunga aici. Credeti ca este usor sa treci din birou in birou, in genunchi?
5
2
tu nu mai crezi in nicio femeie ,uneori iti dau dreptate
0
1
Nu cred in femeile soldat.Cred ca isi plimba curul cu gratie pe acolo,si cam atit
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367