REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O fetiţă de 5 ani are nevoie de ajutorul nostru. Povestea ei nu trebuie să te lase indiferent!

O fetiţă de 5 ani are nevoie de ajutorul nostru. Povestea ei nu trebuie să te lase indiferent!

Replica API 23 decembrie 2013 | 00:00 152

Un autoturism îi poate schimba viaţa

Un autoturism îi poate schimba viaţa

Un copil are puterea de a ne schimba viaţa! Dar oare noi avem voinţa de a o schimba pe a lui? Ema Andreea, de numai 5 anişori, doreşte să deschidă o portiţă către sufletul nostru! Are nevoie de o maşină, cât de veche, care să-i asigure transportul la spital, pentru tratament. Micuţa a fost diagnosticată, în luna mai a acestui an, cu leucemie limfoblastică iar părinţii, pentru a avea bani de tratament, şi-au vândut atât autoturismul cât şi alte bunuri. Copila face tratament cu citostatice la Spitalul Marie Curie din Bucureşti şi nu poate fi dusă cu un mijloc de transport în comun din pricina bolii care îi cere să nu intre în contact cu alţi oameni. Întreaga ei poveste o puteţi citi în rândurile de mai jos.

Poveştile de viaţă sunt deseori tulburătoare şi ne pot transpune starea sufletească numaidecât. De la nimicnicie putem ajunge la bogăţie şi de la lacrimi la zâmbete. Şi asta pentru că suntem oameni, pentru că am fost construiţi să avem aceleaşi trăiri şi să ne regăsim în ele. Toţi ne dorim fericire şi o viaţă normală, este cât se poate de firesc. Numai că viaţa ne poate pune piedici chiar atunci când ne aşteptăm mai puţin. Acesta este şi cazul unui constănţean, angajat al MAI, care are o familie frumoasă, iar viaţa-i decurgea lin. Nişte simpli ganglioni umflaţi aveau să schimbe traiectoria de până atunci. Vorbim de Ema Andreea, în vârstă de 5 anişori, un copil frumos şi plin de energie, fetiţa angajatului MAI, cu domiciliul în Techirghiol. Tatăl fetiţei ne-a relatat, cu lacrimi în ochi, cum i s-a schimbat viaţa într-o clipă. În primăvara acestui an, Emei i s-au umflat ganglionii şi a fost dusă la medicul de familie, care a trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase. Acolo i s-au făcut analizele la sânge, după care au fost repetate. Un semn de întrebare a fost ridicat. Ce se întâmplă? "Apoi am fost trimişi la Clinica de Pediatrie Oncologie, la Spitalul Clinic Judeţean. Acolo s-au repetat analizele şi ni s-a spus că există 50% şanse să fie o problemă mai gravă. Au încercat să nu ne sperie, probabil. După care am plecat la Bucureşti, la spitalul Marie Curie. Au fost repetate analizele, s-a făcut o puncţie medulară şi ni s-a confirmat că suferă de... leucemie acută limfoblastică", ne-a spus tatăl copilei, după care s-a oprit puţin pentru a-şi trage sufletul. Adunându-şi puterile şi cu ochii sclipind de speranţă ne-a mai spus: "Nu e o formă aşa gravă..., am descoperit-o în fază incipientă". Ar fi vrut să cadă boala pe el, este copleşit de gândul că fetiţa a împlinit 5 ani în spital. Că i s-a organizat ziua de naştere acolo. Da, pentru că din luna mai, fetiţa a stat numai prin spitale, a fost trecută pe tratament cu citostatice.

Mijlocul de transport până la spital este o problemă mare

Şi acum se află internată, urmând să vină acasă prin ianuarie. Părinţii ei nu vor să ceară, însă au mare nevoie de ajutor. Au vândut maşina pentru a avea fondurile necesare tratamentului, iar până acum s-au descurcat. Numai că se gândesc cu groază la ce vor face în continuare pentru că, în funcţie de cum reacţionează organismul, tratamentul trebuie continuat. În momentul de faţă, problema cea mai gravă este reprezentată de lipsa unui mijloc de transport. Copilul are nevoie să meargă la Bucureşti, la spital, iar cum autoturismul a fost vândut, chiar este o reală problemă, mai ales că fetiţa nu prea are voie să ia contact mediul înconjurător, să stea între alte persoane. Mediul ei trebuie să fie cât mai steril, până şi părinţii stau cu măşti la gură în preajma ei. Tatăl ei caută acum o soluţie, o maşină cât de veche, numai să-şi facă treaba cu ea, poate să fie dată şi cu împrumut, atunci când este nevoie să-şi ducă fetiţa la spital. De asemenea, menţionăm că şi părintele de faţă are probleme de sănătate, el trecând în rezervă tot în primăvara acestui an. Pe această cale facem un apel către cei care cred că au cum să ajute acest suflet de copil. Orice ajutor este ca o gură de speranţă, fie că are legătură cu mijlocul de transport, fie că este vorba de ajutor în bani pentru tratament. Pentru orice detalii, ne puteţi contacta la adresa redacţiei, iar pentru donaţii în bani, puteţi accesa contul în lei, de la Raiffeisen Bank: RO16 RZBR 0000 0600 0271 1449.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367