REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O fetiţă îngropată de vie, salvată de un bărbat care îşi înmormânta copilul

O fetiţă îngropată de vie, salvată de un bărbat care îşi înmormânta copilul

Replica API 15 octombrie 2019 | 00:00 364

Un bărbat din nordul Indiei care săpa un mormânt pentru fiica sa decedată a descoperit o fetiţă nou-născută, îngropată de vie, conform unui anunţ al poliţiei despre acest eveniment care atrage atenţia asupra practicii pruncuciderii fetelor în această ţară, relatează The Guardian şi Thomson Reuters Foundation.

Când Hitesh Sirohi din localitatea Bareilly s-a dus să îşi înmormânteze fiica, decedată miercurea trecută, la câteva minute după naştere, sapa lui a lovit un vas de lut, a declarat un reprezentant al poliţiei locale din Uttar Pradesh pentru Thomson Reuters Foundation. ''Când a observat o fetiţă înăuntru el a salvat-o imediat şi a chemat paznicii cimitirului care au spus că îi observaseră mai devreme pe părinţi'', a spus acesta.

Potrivit reprezentantului poliţiei locale, copilul avea aproximativ cinci zile.

Poliţia îi caută pe părinţii care au îngropat copilul.

Sirohi a declarat pentru Times of India că a găsit copilul înfăşurat într-o pânză, plângând.

''La un moment dat am crezut că fata mea a înviat. Dar vocea venea de fapt din vas'', a povestit bărbatul pentru Times of India.

Fetiţa nou-născută a fost transportată la spital unde primeşte îngrijiri, a precizat poliţia adăugând că un politician local va acoperi cheltuielile medicale.

Pruncuciderea fetelor este o practică larg răspândită în India din cauza preferinţei părinţilor pentru fii, consideraţi o investiţie, în timp ce fiicele sunt văzute drept o povară.

India, ţara cu 943 de femei la fiecare 1.000 de bărbaţi, conform recensământului din 2011, face eforturi să rezolve decalajul raportului sexelor prin legi dure.

Determinarea sexului în perioada prenatală a fost interzisă în 1994. Familiile utilizează însă în continuare metode sau dispozitive ilegale pentru a afla sexul fătului şi pentru a întrerupe sarcina în cazul unui rezultat nedorit.

Potrivit unui studiu publicat în 2011 în jurnalul ştiinţific The Lancet, până la 12 milioane de fete au fost avortate în ultimele trei decenii în India.

În luna ianuarie, o fetiţă cu vârsta de trei săptămâni a fost îngropată de vie în statul Rajasthan iar localnicii au auzit-o ţipând de sub pământ, însă ea a murit după câteva săptămâni la spital.

În 2017, poliţia din statul Maharashtra a găsit 19 fetuşi de sex feminin într-o canalizare din apropierea unei clinici. Un medic a fost arestat şi pus sub acuzare de provocare ilegală a avorturilor pentru clienţi care îşi doreau să aibă urmaşi de sex masculin, notează The Guardian şi Thomson Reuters Foundation. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
India e cel mai groaznic loc de pe pamant dupa africa. lasa ti o pe vaca de iulia vantur sa viseze cretini imbecili
7
0
Astia nu au si ei un cimitir, sapi unde vrei si-ti ingropi mortul? Iar ca sa faci o groapa trebuie sapat in pamant si se cunoaste in locul respectiv.E ca si cand la noi te duci si sapi groapa altuia care e inmormantat recent. Dar haosul domneste in toata lumea.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218