REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O firmă de shipping a luat ajutor de la stat ilegal în pandemie. ANAF îi cere banii înapoi!

O firmă de shipping a luat ajutor de la stat ilegal în pandemie. ANAF îi cere banii înapoi!

Victor ROTARU 8 februarie 2023 | 00:00 2207

Pandemia de COVID-19 a dat bătăi de cap multor firme, mai ales celor aflate la început de drum, activitatea fiindu-le clar redusă din cauza restricțiilor implementate de către guvernele mondiale. În replică, Comisia Europeană a acordat mai multe ajutoare pentru IMM-uri, în speranța că acestea vor reuși să treacă peste perioada nefavorabilă. Firma Cardinal Shipping Services S.R.L. a beneficiat de o sumă de 2.000 de euro, ca ajutor de stat din fonduri europene nerambursabile, specificând faptul că a fost afectată în mod direct de pandemia de COVID-19. ANAF a considerat că nu era societate aflată în dificultate și, din această cauză, le-a pus poprire pe conturi până la restituirea sumei de 2.000 de euro.

O firma de shipping a luat ajutor de la stat ilegal in pandemie. ANAF ii cere banii inapoi!

Firma Cardinal Shipping Services S.R.L. a mers în instanță pentru ridicarea popririi pe conturi, măsură instituită de către ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța. Societatea susține că măsura este nelegală, deoarece micrograntul în sumă de 2.000 de euro a fost acceptat după verificare, ca ajutor de stat din fonduri europene nerambursabile, că societatea a fost afectată în mod direct de pandemia de Covid-19 și timp de doi ani nu a generat venituri din activitatea de recrutare personal pentru nave de croazieră.

Firma a solicitat suspendarea executării silite și ridicarea de îndată a popririi de pe conturile societății, întrucât sumele reprezintă credite nerambursabile ori finanțări primite de la instituții sau organizații naționale ori internaționale pentru derularea unor programe sau proiecte și nu sunt supuse executării silite prin poprire.

O firma de shipping a luat ajutor de la stat ilegal in pandemie. ANAF ii cere banii inapoi!

Prin decizia emisă de AIMMPS se specifică faptul că societatea nu se afla în dificultate conform metodologiei – societatea având profit. Societatea a început activitatea în urmă cu 6 luni și a generat venituri care au strâns capitaluri negative și cu un profit, care dovedește încă o dată că societatea nu poate fi înregistrată ca întreprindere aflată în dificultate. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au respins cererea formulată de către Cardinal Shipping Services S.R.L., ca inadmisibilă. Decizia nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am dat 1000 de euro, am platit biletul de avion plus ciocolata corespunzatoare la un voiaj cu Cardinal. Profi, ce sa zic!
0
0
Cum dracu pentru 2000 de euro, la câta șpagă am dat la firma asta…
1
0
e aia de crewing, dar cu sorin oprescu ce s aude? nu l gasiti..
1
0
Ii plac banutii Sorinelei, am imbogatit-o.
4
0
cardinal crewing sau shipping? patroana nu e milfa aia care cerea la cadeti 800 euro pe voiaj?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614