REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O firmă din Bucureşti blochează licitaţia pentru falezele din Constanţa şi Eforie Nord

O firmă din Bucureşti blochează licitaţia pentru falezele din Constanţa şi Eforie Nord

Replica API 25 august 2012 | 00:00 111

Reabilitare la Sfântu'-Aşteaptă

Reabilitare la Sfântu'-Aşteaptă

Falezele cad una câte una, dar miliardele de lei implicate în proiectul de reabilitare sunt mai interesante decât demararea lucrărilor în sine. Lucrările de reabilitare în zonele Mamaia Sud, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord bat pasul pe loc. Firmele interesate de banii publici găsesc fel de fel de "chichiţe" în proiectul instituţiei conduse de pedelistul Marian Mitrea, astfel că se înghesuie la contestaţii.

Chiar dacă instituţia condusă de pedelistul Marian Mitrea doreşte ca demararea lucrărilor de reabilitare să înceapă în cel mai scurt timp posibil, ştiind foarte bine faptul că plajele mai au puţin şi sunt înghiţite la propiu de mare, iar falezele cad ca "secerate", firmele care se arată interesate de proiect înaintează fel de fel de contestaţii care ţin lucrările pe loc. Una dintre contestaţii poartă semnătura directoarei societăţii bucureştene Proiect Consulting S.R.L, Lucia Popescu, care obligă Administraţia Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" să elimine sintagma "proiect similar" şi să comunice tuturor operatorilor economici interesaţi de licitaţie de acestă schimbare. Fondurile necesare pentru reabilitarea şi protecţia pzonei menţionate mai-sus au fost estimate la aproximativ 1,5 miliarde de lei. Din cei aproximativ 1,5 miliarde de lei, 1,1 miliarde de lei reprezintă lucrările de combatere a eroziunii costiere, iar 380 de milioane de lei reprezintă valoarea investiţiilor pentru consolidarea falezelor. Studiile de fezabilitate pentru Mamaia Sud şi Eforie Nord au fost realizate de către o echipă din Japonia din fonduri proprii, iar pentru Tomis Centru şi Tomis Sud studiile de fezabilitate realizate de echipă au fost plătite de la bugetul de stat, aceştia asigurând asistenţă tehnică părţii române. Deşi toate studiile necesare demarării lucrărilor de reabilitare au fost realizate şi fondurile au fost alocate, din cauza firmelor care s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, licitaţia, anunţată pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a ajuns într-un punct mort. Şi asta pentru că reprezentanţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au admis contestaţia înaintată de către S.C Proiect Consulting S.R.L. (controlată de Cristian Stroe), Administraţia Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" putând să formuleze o plângere împotriva deciziei de a elimina din proiect sintagma "proiect similar" în termen de 10 zile de la comunicare, adică până pe data de 2 august a.c. Licitaţia rămâne în continuare deschisă în speranţa că lucrările de reabilitare a părţii sudice a litoralului românesc vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367