REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O garsonieră donată de o bătrână internată la un azil va fi transformată în locuinţă protejată

O garsonieră donată de o bătrână internată la un azil va fi transformată în locuinţă protejată

Replica API 20 februarie 2018 | 00:00 547

sursa foto my opera.com

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța va înființa, anul acesta, o locuință protejată în municipiul Medgidia, unde urmează să locuiască persoane cu dizabilități. Este vorba despre Locuința Protejată „Luceafărul” Medgidia, iar consilierii județeni au aprobat, în ședința de la sfârșitul lunii ianuarie a.c., înființarea respectivei unități.

Misiunea acestei unități este, conform documentației aferente proiectului de hotărâre de Consiliu Județean, „de a asigura persoanelor adulte cu dizabilități găzduire de tip familial, hrănire, consiliere, monitorizare, dezvoltarea abilităților de viață independentă, îngrijire etc”. Măsura vine în scopul sprijinii persoanelor cu dizabilități de a se integra în societate.

Locuința protejată urmează să fie realizată într-o garsonieră, donată direcției în anul 2008, de o femeie din Medgidia, în momentul în care a fost internată în Centrul de Îngrijire și Asistență Poarta Albă.

„DGASPC Constanța deține în proprietate un imobil situat în municipiul Medgidia, aleea Luceafărului (...), parter, compus dintr-o cameră de locuit cu o suprafață de 13,85 mp și balcon în suprafață de 2,02 mp, amplasată în zona de locuințe Mărgăritarului. Acest titlu a fost acceptat cu titlu de donație de către DGASPC Constanța în anul 2008, conform Încheierii de Autentificare nr. 1512/18.07.2008, emisă de Biroul notarului public Toma Anica. Oferta de donație a fost efectuată de Septar Șucurie și Mamut Nejmie, în contractul de acceptare a donației fiind menționată intenția de gratificare, întrucât proprietara – ofertantă Septar Șucurie urma să fie internată cu sprijinul instituției într-un Cămin pentru Bătrâni, motivat de faptul că nu se putea gospodări și îngriji singură din cauza vârstei, a sănătății și a veniturilor insuficiente.

Având în vedere amplasamentul imobilului, a fost identificată soluția înființării unei locuințe protejate destinate persoanelor adulte cu dizabilități, care să funcționeze sub denumierea Locuință Protejată Luceafărul Medgidia”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

În unitatea respectivă ar putea să locuiască două persoane, sub supravegherea unui specialist de la Centrului de Îngrijire și Asistență Poarta Albă, care ar urma să se îngrijească de buna lor gospodărire.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daruiesti si primesti. Inpreuna pentru o lume mai buna. Inregistrare gratuita cu mic cu mare pe: www.sc-net.ro
0
1
frumos gest
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218