REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O gaşcă de hoţi şi tâlhari minori a terorizat Medgidia

O gaşcă de hoţi şi tâlhari minori a terorizat Medgidia

Replica API 13 mai 2015 | 00:32 215

Legea e de partea lor!

Legea e de partea lor!

O gaşcă de hoţi şi tâlhari, toţi minori, a terorizat Medgidia! În nici un an de zile, aceştia au fost implicaţi în circa 34 de fapte penale, dintre care 3 sunt tâlhării. Ultima lor „lovitură” a avut loc în data de 10 mai, când au spart o locuinţă, de unde au sustras 1.400 de euro şi un telefon mobil. Chiar şi aşa, se pare că legea este de parte lor, motiv pentru care, probabil, sunt folosiţi ca paravan şi de către infractorii care au împlinit vârsta majoratului. În momentul de faţă, oamenii legii din Medgidia încearcă pe toate căile să poată obţine o măsură legală în ceea ce-i priveşte. Poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi, la data de 10.05.2015, de către un bărbat de etnie romă, din zona Poligonu Viilor, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa sa, de unde au sustras 1.400 de euro, precum şi un telefon mobil. În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au identificat doi minori de 14 şi 15 ani, din Medgidia, tot de etnie romă, care sunt bănuiţi de comiterea faptei. Oamenii legii au recuperat de la cei doi suma de 1.000 euro şi telefonul mobil sustras. Cercetările continuă cu minorii în stare de libertate.

Menţionăm că persoana păgubită doar ce se întorsese din Germania, de la muncă. Identificarea hoţilor s-a făcut în urma administrării probelor, incusiv a imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere din zonă. Totodată, menţionăm că puştanii fac parte dintr-o gaşcă de circa 4 minori, implicaţi, numai anul acesta, în peste 20 de fapte penale. De la mijlocul anului 2014 şi până în prezent, faptele penale au atins numărul de 34, fiind vorba despre furturi din locuinţe, din maşini şi trei tâlhării, prin smulgere de bijuterii şi poşete, în plină stradă. De fiecare dată poliţiştii au luat măsurile legale ce se impun însă, cum legea e lege, au fost puşi în libertate. Printre aceştia se află Memet Orhan, Osman Maxon şi Amiş Ialcin, toţi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani. Unii dintre ei au spart locuinţe şi în municipiul Constanţa, în zone precum Kilometrul 5, dar de fiecare dată au scăpat după o noapte de reţinere sau poate câteva zile de arest, tocmai pentru că nu au răspundere penală până la vârsta de 14 ani. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, ei răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui. Aici intervine şi gravitatea faptei, cât şi alte elemente, ceea ce-i obligă pe oamenii legii, de multe ori, să-i cerceteze în libertate. Prin urmare, poliţiştii îi prind dar sunt obligaţi să le dea drumul pentru că aşa prevede legea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218