REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O gaşcă de puştani care acţiona în Tomis III şi Inel II s-a reunit după gratii

O gaşcă de puştani care acţiona în Tomis III şi Inel II s-a reunit după gratii

Replica API 7 septembrie 2018 | 00:00 293

Constănţenii pot răsufla uşuraţi?

Constănţenii pot răsufla uşuraţi?

Nume și prenume precum Aliș Aidar și Memet Aidar sunt deja de notorietate la malul mării, aflându-se în strânsă legătură cu sfera infracțională. De dată recentă, ambii au ajuns după gratii, cu mențiunea că Aliș este capul răutăților, care, potrivit informațiilor noastre, a umblat mult timp în compania lui Ibram Maxum, arestat și el anul acesta. Modul lor de acțiune era unul incredibil și se baza pe amabilitatea oamenilor, în special a vârstnicilor, la care se plângeau de sete și de foame.

Preferau locuințele situate de-a lungul străzii Soveja din municipiul Constanța, cu precădere cartierele Inel II și Tomis III. Chiar dacă vorbim de minori, cu constituții astenice, de precizat este că sunt foarte violenți. Aceștia apelau la amabilitatea oamenilor, mai ales a vârstnicilor, la ușile cărora băteau și cereau apă sau ceva de mâncare. Când aveau de a face cu un răspuns afirmativ, minorii nu mai stăteau pe gânduri, intrau în case, tâlhăreau și furau orice, apelând, bineînțeles, și la forța fizică.

Pe numele lui Ibram Maxum s-au tot întocmit dosare penale, a ajuns în arest, a fost eliberat și tot așa. La fel și anul acesta, el fiind încarcerat pe 11 mai și apoi trimis în judecată pentru furt. Dar cercetările au tot continuat, iar polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Constanța au identificat doi minori, Aliș Aidar și Memet Aidar, în vârstă de 15, respectiv 14 ani, din localitatea Cobadin, bănuiți de comiterea altor fapte.

Astfel, în zilele de 10 iulie și 31 august a.c., minorii în cauză ar fi sustras, din două pensiuni situate în Satul de Vacanță, mai multe articole de îmbrăcăminte, un telefon mobil și sume de bani, creând un prejudiciu total de aproximativ 1.800 de lei. Polițiștii constănțeni i-au reținut inițial pe baze de ordonanțe pe cei doi minori, iar la data de 4 septembrie a.c. au fost prezentați Judecătoriei Constanța care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Menționăm că, deși sunt foarte tineri, și aceștia sunt cunoscuți cu mai multe fapte penale (tâlhării și furturi din locuințe), Aliș Aidar fiind cercetat în 8 cauze penale, iar Memet Aidar în 4 cauze penale. Cei doi părăsesc frecvent centrele de adăpost ale Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa și Brașov, fiind dați în urmărire de IPJ Constanța, respectiv IPJ Brașov, Aliș de 4 ori în anul 2018, iar Memet de 7 ori în anul 2016.

Cei doi minori comiteau faptele în special în zona cuprinsă între cartierele Inel II și Tomis III, așa cum este specificat și mai sus, alegându-și victimele în rândul persoanelor în vârstă, în cazul tâlhăriilor, după care săvârșeau și infracțiunile de furt calificat din locuințe. După cum bine se poate înțelege, ei erau în "cârdășie" cu Ibram Maxum, cu precizarea că Aliș era prietenul său bun.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turcii tai tigani pot fi utili societati doar ca sapun. Poti sa le faci ce le-ai face, oameni nu mai scoti din ei. Chiar si in puscarie continua sa toace banii societatii. Cand ies de-abia asteapta sa comita noi infractiuni, ca sa intre din nou la puscarie. Sunt irecuperabili si ar trebui eliminati din societate.
4
0
Cand aveau 3-4 ani, americanii vroiau sa-i adopte... dar statul roman si UE s-au opus! Cam sa-i lasam sa plece din tara, doar avem mare nevoie de ei, nu? Sunt viitorul nostru.
8
0
Statul sunt eu. Si am si asa destule pe cap sa mai stau si de puii de tigani sociali care oricum sunt cazuri irecuperabile. Se mai aude ceva de canalul ala Dunare-Bucuresti?
8
0
Statul roman este atat de bine organizat incat solutia pentru copii infractori este inchisoarea.Chiar inca nu va puteti dezlega de Partidul Comunist!?
1
11
Din HCoanda vin..i-ati adunat pe toti acolo,focar de infectie..puneti HC pe roate si mutati-l langa birgada mobila de jandarmi,ca aia se pricep sa dea cu ciomagul,politia se face ca nu vede
11
0
Cam multa lume.. cam prea tarziu.. traiasca u.e.
2
2
incep sa-l inteleg.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367