REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O gaşcă de „talibani” din cartierul social Henri Coandă a terorizat Constanţa!

O gaşcă de „talibani” din cartierul social Henri Coandă a terorizat Constanţa!

Replica API 19 noiembrie 2015 | 00:00 1315

Abia aşteaptă arestul la domiciliu să mai dea o lovitură

Abia aşteaptă arestul la domiciliu să mai dea o lovitură

O gaşcă de minori din cartierul social Henri Coandă a terorizat municipiul Constanţa. Indivizii abia aşteaptă să se aleagă cu măsura arestului la domiciliu pentru a putea da o nouă lovitură. Aşa s-a întâmplat şi de dată recentă când aceştia, aflându-se în arest la domiciliu, au fost prinşi în timp ce încercau să spargă geamurile unei pieţe agroalimentare din municipiul Constanţa. Totodată, precizăm că ei au spart şi sediul Serviciului de Medicină Legală de la malul mării.

Silviu Mustafa, Florin Iaşar şi Laurenţiu Ibris sunt trei tineri cu domiciliile în cartierul social Henri Coandă, pe Aleea Umanităţii, la blocurile HC 9 şi HC 10. Ei au ajuns de mai multe ori în atenţia oamenilor legii pentru diferite fapte infracţionale, chiar dacă nu au mai mult de 15 ani. Aşa s-a întâmplat şi la data de 18.06.2015, ora 3.20, când poliţiştii au fost sesizaţi de către dispeceratul unei firme de pază, despre faptul că la sediul SML din Tomis III s-a declanşat sistemul de alarmă, iar agenţii au găsit un geam deschis.

Din primele verificări s-a stabilit că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un birou, de unde au sustras un laptop, iar în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 cu sprijinul celor de la Secţia 3 i-au identificat pe Florin Iaşar şi Silviu Mustafa, ambii de 15 ani, din Constanţa, bănuiţi de comiterea furtului. La scurt timp aceştia au fost depistaţi şi s-a recuperat şi laptopul reclamat ca sustras.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că cei doi, împreună cu Laurenţiu Ibris, de 14 ani, în noaptea de 11 spre 12.06.2015 ar fi sustras un laptop, o tabletă electronică şi o sumă de bani din incinta unei spălătorii auto, prejudiciul în acest caz fiind recuperat în proporţie de 50%. Însă, acestea nu sunt singurele fapte infracţionale la care au participat, motiv pentru care cercetările au continuat.

Arestul la domiciliu, o „portiţă” pentru alte fapte infracţionale!

Au fost arestaţi, după care, pe 14 iulie anul curent, au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Între timp, suspecţii au scăpat de după gratii, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În plus, unul dintre ei, respectiv Florin Iaşar, chiar a solicitat instanţei acordul de a părăsi imobilul din Constanţa, situat pe aleea Umanităţii, pentru a se prezenta la cursurile de învăţământ organizate de Şcoala Gimnazială nr. 5 Nicolae Iorga Constanţa, cerere ce i-a fost respinsă.

Ulterior, pe 30 septembrie, Silviu Mustafa ajungea, din nou, în arest, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa (Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare ) întrucât, cel mai probabil, fusese, din nou, prins la furat. Pe 21.10.2015, individul scapă iar de după gratii şi este plasat în arest la domiciliu, la decizia magistraţilor Judecătoriei Constanţa.

„Dispune punerea în libertate a inculpatului Mustafa Silviu (de sub puterea mandatului de arestare nr. 21 din 09/10/2015 al Judecătoriei Constanţa emis în dosarul nr. 18277/212/2015), dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din Constanţa, aleea Umanităţii nr.18, BL. HC9, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, potrivit portalului instanţelor.

Însă nu s-a întâmplat deloc aşa. Chiar cu o zi înainte de termenul programat la Judecătorie, adică pe 6 noiembrie, minorii au dat încă o lovitură. Mai exact, patrula de Ordine Publică a Secţiei 3 i-a surprins în flagrant pe cei trei în timp ce spărgeau un geam pentru a intra într-o piaţă agroalimentară din Constanţa. Prin urmare, aceştia au ajuns din nou în faţa magistraţilor, care le-au sînlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie exilați în Siberia !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614