REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O haită de câini maidanezi, pericol pentru locuitorii unui cartier din Constanţa!

O haită de câini maidanezi, pericol pentru locuitorii unui cartier din Constanţa!

Replica API 14 februarie 2017 | 23:21 550

Nici o firmă de ecarisaj în municipiu

Nici o firmă de ecarisaj în municipiu

Cartierul Poarta 6 din municipiul Constanţa a fost invadat de o haită de câini! O femeie care locuieşte în apropierea Liceului Teoretic Lucian Blaga a început săptămâna cu o sperietură zdravănă, aceasta a fost surprinsă în dimineaţa zilei de luni 13 februarie a.c., de o haită de câini, chiar în parcarea din faţa blocului!

Câinii maidanezi continuă să trezească teamă în rândul constănţenilor! Deşi poate nu sunt atât de agresivi, aceştia sperie doar cu prezenţa. Astfel, în dimineaţa zilei de luni, 13 februarie a.c., o locatară a unui bloc de lângă Liceul Teoretic Lucian Blaga din cartierul constănţean Poarta 6 a ieşit din scara blocului şi, mergând spre maşină, a fost surprinsă de o haită de câini. Teama a fost şi mai mare având în vedere că aceasta se afla împreună cu fetiţa ei în vârstă de aproape doi ani, pe care nu ştia cum să o protejeze mai bine şi să o urce pe scaunul de copil aflat pe bancheta din spate a maşinii.

„Este revoltător! Nu este vorba numai despre un câine, doi... ci de o haită în adevăratul sens al cuvântului. Ştiţi foarte bine cât de imprevizibili sunt câinii... te pot ataca când te aştepţi mai puţin. Cel mai mult îmi este teamă să nu îmi atace copilul. Cum aş putea eu să mă lupt cu 6 câini? Este dimineaţă, vreau să îmi iau maşina din parcare şi pur şi simplu nu pot de ei. Fetiţa mea are aproape 2 anişori, trebuie să o urc pe scaunul destinat copiilor aflat pe bancheta din spate. Oricum intenţionez să sun în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) la Primăria Constanţa, să fac o sesizare în acest sens, să vină cineva să îi ia de aici. Sunt foarte mulţi!”, a declarat aceasta pentru „Replica” de Constanţa. Din nefericire, la ora actuală, în municipiul Constanţa nu există nici o firmă de ecarisaj care să se ocupe de câinii fără stăpân.

Reamintim că sutele de sesizări ale constănțenilor în legătură cu prezența haitelor de câini maidanezi din municipiu au ajuns la urechile administrației locale. Mai exact, la sfârșitul lunii ianuarie a.c., s-a pus problema înființării unui serviciu de ecarisaj separat. Astfel, data de 31 ianuarie a.c., primarul Constanței, Decebal Făgădău, a făcut precizări referitoare la problema câinilor madianezi dar și la faptul că municipiul duce lipsă de o firmă de ecarisaj.

“Din păcate, astăzi culegem ceea ce am semănat. O dezbatere mult prea amplă pe modul de organizare a serviciului de ecarisaj. Am atras atenția asupra acestui lucru încă de anul trecut când am spus “oameni buni, dacă nu luăm acum o hotărâre, va fi prea târziu”. Pentru a angaja personal, pentru a înzestra un serviciu de ecarisaj ai nevoie de timp. Dacă îți propui să organizezi un concurs pentru a angaja pe cineva în interiorul primăriei, începi procedura astăzi și concursul este peste 45 de zile.

De asemenea, toate achizițiile pentru utilaje, pentru dotări se pot face după ce avem bugetul aprobat. Or noi ieșind din calendarul anului 2016, acum trebuie să așteptăm aprobarea bugetului pe anul 2017”, a precizat Decebal Făgădău. Însă, după aprobarea bugetului pe noul an, se va putea trece la treabă! “De asemenea, în momentul în care am propus achiziționarea unui serviciu extern de ecarisaj, se știu foarte bine care au fost luările de poziție. Or, atâta vreme cât am dezbătut prea mult și nu am putut face nici angajările, nici dotările, iar pe de altă parte ne opunem încheierii unui contract cu un prestator extern doar pentru situații de urgență, avem ce am semănat!

Evident că voi remedia această situație, voi merge în paralel cu achiziția serviciului până voi construi serviciul funcțional și cu popularea birourilor și cu înzestrarea lor. Evident că și după aceea îmi doresc ca lucrurile să fie separate. Municipalitatea să se ocupe de supervizarea activității și de adăpost de cel existent care va fi modernizat și de cel nou, dar pentru asta trebuie să avem cu cine, să avem buget și să parcurgem toate procedurile legale de achiziție. De asemenea, să externalizăm partea de capturare și transport pentru că nu mi se pare normal să angajăm noi resursă bugetară. În bugetul pentru anul 2017 sunt prevăzuți banii pentru acest proiect”, a mai precizat la acea dată primarul orașului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gara, Traian, parc Gara ... la fel !
0
0
da da, daca nu ar mai fi cainii pe strazi, urmare a iresponsbilitatii oamenilor cum ar mai face firmele de casa bani grei, milioane de euro pe an? asta e miza. daca s ar aplica legea sterilizarii si pedepsirea abandonului atunci nu ar mai exoista caini pe strazi ca in tarile civilizate. dar aici autoritatile nu aplica legea se bucura daca sunt caini sa faca firme sa faca bani din gestionare cica... rusine barbarilor
3
0
Idem in zona Badea Cartan! Pericol maxim pentru copiii care se joaca, femei, batrani! Oras european in 2017!
2
4
pt Vali : probabil ca mirosi prea urat de nu s-a dat nici un caine la tine....au si cainii mandria lor.....
4
5
stau de 40 de ani in orasul asta si nu s-a dat un caine la mine.cainii se dau la javrele mai mari ca ei , ganditi-va ce oameni sunteti astia care scrieti aiureli pe aici.
6
9
Vand iepuri de casa.
4
7
Din tomis nord pana-n km5 orasul este un mare ferentari
9
6
Daca pe terenurile virane, asa.zise spatii veri sau parcuri , ar fi construit blocuri toata lumea avea de castigat. Gasca din primarie in pas cadentat spre.spagi, cainii fugeau de foame iar pulimea batea din palme la pachete....amaratilor saraci si fara creier
1
8
Cit luarati pentru articolul asta? Bine ca va fte grija cinilor si nu vedeti mizeria de oras in care traiti. Javrelor!
9
6
Aceasi problema si in Lazu
5
6
Se cunoaste ca ,Constanta a fost la un moment dat Kustenge.Oras de tip oriental ,prafuit, mafiot,cu populatie si conducatori majoritari necivilizati, nesigur si cu ciini de care te temi.
9
6
Din Cluj am venit nu din Caracal . initial cu scopul de a studia piata afacerilor din constanta insa nimeni nu se poate atinge de afacerile orasului nici pentru o cooperare deoarece sunt interese intre rude,prieteni fiind cercuri inchise,firme capuse foarte multe ..oameni buni sunteti furati la orice pas .De aceea va intreb...Nu v-ati saturat?? Ma scuzati ca v-am jignit,dar in acest oras iti dezvolti paranoia si ura pentru fiinte. Un oras inchis fara perspective pe viitor.O zi faina va doresc
22
5
Mda..ati fost in alte orase? Locurile de parcare sunt n umerotate si marcate pe jos ,unde nu exista parcagii jegosi..ai tonomat unde e 2 lei pe zi...parca.Caini..nu pot spune ca am vazut in Sibiu nu sunt... esti in siguranta poti sa te plimbi linistit cu iubita sotia,cu copiii care se joaca linistiti insa la constanta trebuie sa ai grija la tiganii care te pot agresa,la cainii care iti pot mutila copiii.Un oras infricosator rusesc uitat de lume condus de monstrii alesi de catre lume incuiata.Bine ati sosit in 1993
18
5
imbecilul dracului, se face un an de cand promite ca maine incepe treaba. semafoarele nu le-a schimbat, locurile de joaca pentru copii nu le-a reamenajat, podul de butelii nu l-a reabilitat, parcul in parteneriat cu raja de la cismea nu s-a mai realizat, minciuni peste minciuni !!!! va rog, spuneti-mi si mie o promisiune serioasa respectata de acest imbecil !!!!! una serioasa, nu cacatul ala de sistematizare pe tomis, care a blocat traficul. atatea promisiunu neonorate nu credeam ca va fi posibil sa vad... e incredibil.....
14
5
e o haita de peste 10 caini si peste drum de primarie... in zona bancii... asa ca ii doare in basca...
9
4
Vine Pastele si dispar ,,vor fi pregatiti la gratar.
4
6
Astia ,iubitori de javre ,mai luati acasa din ei
12
6
aplicati legea, sterlizarea obligatorie si pedepsirea abanodnului, cainii sunt animale domesticite dependente de om, omul e responsbil. voi creati o asa zisa situatie ca sa gestionati chipurile problema sa faceti bani din chinul animalelor. aplicati legea faceti campanii sterlizare in curti si mai ales in mediul rural si gata rezolvata. iar poza e de rasul curcilor ai naibii catei dorm la soare. imbecilitate
8
3
De mai bine de un an nu este firma de ecarisaj. Am tot sunat la primarie.
8
4
Si tu de unde esti, mai business man, din Caracal?! Da, corect, in ultimul an Constanta a devenit un oras murdar, neingrijit, lipsa de implicare a autoritatilor isi spune cuvantul, dar hai sa nu exageram!
7
7
Constanta e o scarba de oras cum puteti locui aici ?Nu v-a ajuns cat va dati in cap unii la altii? Mizeria de pe jos gunoaiele de la tomberoane tigania de la orice pas marlania soferilor ,cacatii de la animalele de companie ,balegarul din oras carute cu magari cautatori de gunoaie prin ghene cateii de la bloc iubitorii de animale e singurul oras cu 3 stalpi unii langa altii care servesc aceeasi misiune Un iluminat mediocru si cablurile.nu aveti copaci? magazine invechite centrul arata ca un cartier tiganesc ,nu ai un trotuar si daca il ai e masinadeja.Asta am vazut eu la cta in 2 luni
31
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614