REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

O instanţă din Portugalia cere informaţii despre un individ condamnat la Constanţa pentru trafic de droguri

O instanţă din Portugalia cere informaţii despre un individ condamnat la Constanţa pentru trafic de droguri

Replica API 21 decembrie 2017 | 00:00 603

Bătaie cu irakieni în Italia, bătaie cu poliţiştii în România şi trafic de droguri

Bătaie cu irakieni în Italia, bătaie cu poliţiştii în România şi trafic de droguri

Un individ de etnie romă, cercetat şi condamnat la Constanţa pentru trafic internaţional de droguri, s-a dovedit a fi o adevărată pacoste pentru autorităţi, şi nu ne referim numai la cele române. Este vorba despre Lăcătuşu Manix, în vârstă de 38 de ani, aflat în spatele gratiilor pentru următorii cinci ani, atât pentru traficul de stupefiante, dar şi pentru agresarea unui poliţist. Mai mult decât atât, bărbatul a ajuns şi în atenţia autorităţilor italiene, după ce s-a luat la bătaie cu mai mulţi indivizi, cetăţeni irakieni, care aproape l-au linşat. Acum, în timp ce îşi execută pedeapsa, autorităţile portugheze au solicitat informaţii despre cetăţeanul român, probabil ca urmare a unor infracţiuni comise pe teritoriul acelui stat.

Trafic internaţional de droguri

Spre sfârşitul lunii noiembrie 2016, poliţiştii din cadrul BCCO Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat un flagrant, într-o parcare din Bucureşti, în urma căruia au reţinut un bărbat din Constanţa şi alţi patru din județul Gorj, cu vârste cuprinse între 23 și 61 de ani, care fuseseră filaţi, ceva timp, şi tocmai se pregăteau să plaseze pe piaţa constănţeană o cantitate de peste jumătate de kilogram de droguri de risc, aduse din Italia. Cei în cauză, respectiv Manix Lăcătușu, Cătălin Căprăroiu, Petrică Stan, Gheorghe Spiridon și Dumitru Daniel Stănoiu, au fost arestaţi şi condamnaţi ulterior de judecătorii constănţeni.

În atenţia unui Tribunal din Lisabona

Oprindu-ne la primul dintre ei, Manix Lăcătuşu, care a luat pedeapsa cea mai mare, de 3 ani şi 10 luni de închisoare, la care s-au adăugat încă un an şi 4 luni dintr-o pedeapsă suspendată anterior, acesta pare că le-a dat ceva de furcă anchetatorilor, şi în alte dosare penale. Mai nou, autorităţile portugheze au solicitat audierea acestuia, într-un dosar penal aflat pe rolul Tribunalului circumscripţiei din zona de nord a oraşului Lisabona – Tribunalul de Competenţă Generală din Lourinhã. Astfel, La Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul 5900/95/2017, având ca obiect „comisie rogatorie internaţională”, având termen de judecată pe data de 26 ianuarie 2018.

A agresat un poliţist

Activitatea infracţională a gorjanului, condamnat la Constanţa, a început ceva mai demult, însă ne vom opri asupra unor dosare mai recente. De exemplu, în 2013, Manix Lăcătușu a fost implicat într-un scandal, în care ar fi agresat un poliţist. Mai exact, individul a provocat un scandal, în incinta unui local dintr-o comună gorjeană, iar cei prezenţi au solicitat intervenţia poliţiştilor pentru calmarea spiritelor. Oamenii legii au fost nevoiţi să facă uz de armă, în acel moment, pentru a-l descuraja pe scandalagiu, care s-a dat la ei cu o bâtă în mână. Pentru acele fapte a fost judecat şi condamnat cu suspendare.

Implicat într-un incident sângeros, în Italia

În urmă cu 2 ani, Manix a intrat în vizorul autorităţilor italiene, în urma unui scandal în care s-au folosit înclusiv arme albe.

Iată ce a scris presa italiană, pe 17 decembrie 2014, despre acel incident:

„ Alarma a fost dată în jurul orei 16:30, luni, când unii cetățeni au anunţat la 112 un scandal de proporţii între români și irakieni care, din motive încă neclare, au recurs la acte de violenţă; întâi cu mâinile goale, apoi cu diverse obiecte folosite ca arme. Totul s-a produs destul de rapid și a fost cel mai sângeros scandal. Patru participanți - dintre care doi au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale - au fost imediat identificați și arestați. Acestea sunt doi români, Daniel Calderaru și Manix Lacatsu, ambii fără adăpost, și doi cetățeni irakieni, Mohammed Ali Nareman și Ahmed Derin. Scandalul a început în momentul în care 5 români, dintre care doi au fost arestaţi, l-au atacat pe Ahmed Derin, scena fiind surprinsă de camerele de supraveghere. Conflictul a degenerat ulterior, ceva mai departe, la oficiul poștal din viale XXIV Maggio, unde irakienii i-au ajuns pe atacatori pentru a se răzbuna, fiind folosite înclusiv arme. Patru dintre scandalagii au fost imediat reţinuţi şi arestaţi, iar al cincelea, Derin Ahmed, a fost internat în Spitalul din Foggia, unde au fost duşi încă trei dintre ei, înjunghiaţi în spate. Investigațiile făcute de Carabinieri au continuat cercetările pentru identificarea şi a altor participanți la conflict.(...) a fost prins încă un cetățean irakian, care a luat parte incident. Acesta este Hamin Said Dani, în vârstă de 27 de ani, care a fost şi el arestat”, scria cotidianul italian „L’immediato”, în urmă cu 2 ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina politistii DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde, fratii Gibonu Jepat Marian si Vio, Symon Mocanu, Neamu Buruiana Manca, Adi Grasu, Pepino, Vapor, fratii Martonfi, baietii din Neptun si multi altii!!!
1
0
felicitari celor din Irak.
0
0
Mai bn mureai cand te-am snopit cu bataia!!!
0
0
O cioara in minus..ce pacat
5
0
nu exista etmie roma. moarte tiganilor de pretutindeni!!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369