REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O întreagă secţie DNA este cercetată pentru constituire de grup infracţional organizat

O întreagă secţie DNA este cercetată pentru constituire de grup infracţional organizat

Replica API 12 ianuarie 2019 | 00:51 293

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au extins acuzaţiile în dosarul în care sunt vizaţi Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti, aceştia urmând să fie cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a extins acuzaţiile pentru procurorii de la DNA Ploieşti, aceştia fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat. Toată secţia DNA Ploieşti e acuzată de grup infracţional, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Procurorul şef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcţiei, a trimis, joi, Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea şi cereri de încetare a activităţii pentru încă trei procurori de la aceeaşi structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asteptam si la constanta....sigur e treaba multa si pe la baietii de aici, care se credeau dumnezei
3
2
Abuzurile in justitie sunt trecute cu vedere datorita urii crancene purtate de acest popor...nu este normal ca justitia sa pedepseasca fara dovezi solide. O institutie care necesita falsuri pentru a isi efectua meseria, este o institutie inutila, ba mai mult, un pericol real pentru libertatie fundamentale ale omului. Cei ce nu sunt de acord, isi merita fara drept de apel uzurparea celor mai elementare drepturi umane.
10
2
Sugi pula fraiere coclit ai mentalitate de nazist de la Auschwitz tip johannis dementul ultimei generatii de fascist
7
6
Intr-un stat de drept, totul trebuie sa treaca prin filtrul justitiei. Cum sa dai amnistie si gratiere fara o cercetare a fiecarui caz in parte? Ce mentalitate de anii '70 mai e si asta?
8
3
Da.... Sant infractiuni grave. Acesta oamenii merita arest-ti. Dar trebuie considerat ca multi oamenii sant in pusarie pe ne-drept. De aceea trebuie sa fie data amnistitia si gratierea..... Ma refer la pers care nu au comis fapte grave.Nu am ni-ci un interes sant plecata din Romania de 25 de anii si urmaresc televiziunea din Romania cha-te nedrepta-ti fac ceei din parlament. Chand oare se va termina?????
7
6
Acum o ancheta si la DIICOT ar fii buna o verificare
13
0
Rusine. Cine impartea dreptatea ! Si mai aveau pretentia ca denigram justitia
20
2
Acum se pot inscrie in PSD!
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218