REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O MAMĂ ACUZĂ Spitalul EUROMATERNA de NEGLIJENȚĂ

O MAMĂ ACUZĂ Spitalul EUROMATERNA de NEGLIJENȚĂ

Replica API 14 august 2020 | 11:33 15335

O tânără de 23 de ani din Constanţa, care a ales să nască la un spital pivat din oraş, a trăit o experienţă nefericită întrucât, după naştere, nou născutul a contactat o bacterie intraspitalicească. Femeia a decis să împărtăşescă povestea neplăcută cu viitoarele mame, pentru ca acestea să nu treacă prin aceeaşi traumă.

Tânăra a născut la spitalul privat Euromaterna în luna iunie, prin operaţie cezariană. Aceasta a povestit cum, la 10 zile după naştere, copilul a început să aibă febră şi să se simtă din ce în ce mai rău din cauza unei bacterii luate din spital, atrăgând atenţia în acelaşi timp şi asupra comportamentului nepotrivit al personalului angajat în cadrul instituţiei medicale.

“Klebsiella pneumoniae” a reieşit în rezultatul analizelor

După zile întregi în care părinţii au încercat să-i scadă febra copilului, iar medicii au afirmat că totul este în regulă, femeia a ajuns din nou în spital, cu tot cu copil, de data aceasta la secţia Pediatrie, pentru un consult. „După ce a consultat fata, din reacţia pediatrei, am ştiut clar că situaţia este gravă. A venit şi ziua rezultatului, klebsiella pneumoniae este cadoul oferit de Euromaterna! Rezistent, după cum spune analiza, la ampicilină!”, a declarat mama copilului. Consultându-se cu alţi medici, tânăra a aflat că acest microb este de fapt, o bacterie intraspitalicească. Femeia mai acuză cadrele medicale şi de faptul că au făcut anumite analize fără consimţământul ei, aflând de existenţa acestora abia în momentul în care a dus copilul la un nou control.

Părinţii susţin că au luat legătura cu directorul general al Euromaterna, doctorul Ion Marius Ruşa, însă acesta ar fi avut o atitudine ce lasă de dorit.

Nici asistentele nu au fost mai atente

Femeia se plânge şi de asistentele din cadrul spitalului, care nu şi-ar fi făcut treaba aşa cum o impunea situaţia. “Am cerut apă unei asistente şi mi-a spus cu un zambet pe faţă: Da, te ridici, îţi iei carafa, ieşi pe hol, faci stânga, în capăt ai dozatorul şi îţi pui şi rece şi caldă câtă vrei!, aşa că m-am dus singură să îmi iau apă, în condiţiile în care dată fiind situaţia Covid-19 nu aveam voie să ies din cameră decât la externare!”, a mai precizat femeia. În plus, aceasta menţionează şi faptul că asistentele au adus o faşă pentru copil care era murdară şi că branula folistă pentru perfuzie nu i-a fost schimbată nici după trei zile, deşi vena era înfundată şi perfuzia curgea pe afară. De asemenea, tânără a vorbit şi despre femeile de serviciu care ar fi intrat în salon fără să poarte mască şi mânuşi de protecţie.

Reprezentanţii Euromaterna nu au oferit un răspuns

În ceea ce priveşte punctul de vedere al spitalului privat, reporterii Replica au încercat să ia legătura cu reprezentanţii acestuia, însă nu au putut fi contactaţi telefonic.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca dati clic pe buletinul cu Klebsiella, o sa observati ca scrie CULTURA SECRETIE VULVARA, deci msmica era infectata cu Klebsiella si eventual i-a dat si copilului, asa ca , igiena locala, intima, este suverana iar mamicile care su o secretie tulbure, urat mirositoare, trebuie sa anunte medicul si sa se teateze INAINTE de a naste!!
7
1
A vaccinat?
1
0
La banii astia parca cumperi copilul. Si daca sunt probleme tot la spitalul mare te cheama. Asta smecherie. Platiti futuvan gurita aia scumpa
4
0
Rusine.. Rusine.. Sa tratati asa pacientele.. Mamicile care au nascut si sint lehuze.. Da va fie rusine...
3
0
Sotia mea a nascut la EuroMaterna, in urma cercetarilor celorlalte posibilitati, aici am gasit si la plecare si in zilele nasterii si apoi, la controalele periodice niste oameni responsabili, pregatiti profesional si cel mai important lucru pentru mine, la acea vreme, desi nu era pandemie, stricti din punct de vedere igienic si al vizitelor. Restul.sunt povesti pentru copii. Dr. RUSA , apropo, a fost singurul ce n a imprastiat cuiva virusul , la momentul aclea. S a autoizolat si si a facut testul. Daca aveti dovezi , vorbiti, de nu, fiti oameni, ca e plin de rele .
3
4
Asa va trebuie daca vreti sa va fatati toate prin cezariana. Va prostesc astia sa faceti cezariana pentru ca e mult mai simplu pt ei. Si voi, de frica "marii dureri" a nasterii naturale, preferati sa le faceti jocul si sa va taiati burta si uterul. In Occident, cezariana nu se face decat in situatii deosebite pt. mama si fat.
12
3
Acelasi Rusa care a venit in plina pandemie din zona rosie si a expus zeci de gravide covidului! Oameni de afaceri fara scrupule NU medici!
13
3
Cred ca numai cei care nu au nascut vreodata sau cei care lucreaza acolo si vor sa bage cacatul sub pres nu sunt de accord cu ceea ce povesteste femeia ! Am nascut de 2 ori la Euromaterna la diferenta de 1,6 luni . La primul copil am plecat acasa cu o bacterie luata la ochi -nu am nascut natural deci nu aveau cum sa dea vina pe mine ca e luata de la mama - cu care m-am chinuit mai mult de o luna ! Neonatologul este practic invizibil pe toata perioada sederii acolo, toate vizitele se fac pe repede inainte ! Am nascul al 2 lea copil acolo pentru ca am mers dupa medic , altfel ...EM biacs!
9
5
Numai prosti cu prerentii in tara asta. Acea bacterie nu este din mediu spitalicesc. Rezistenta ei la ampicilina este naturala, nu este selectata. Nu este luata din spital. Este probabil data de mama care nu stie sa se spele pe maini...
19
22
Timpul dr e pretios nu stai sa ti explice toate idioteniile din capul tau. E o bacteria din materiale female, schimb-o nu o lasa kkta ca intra microbii fin rahat in vagin.
15
29
De ce nu ai inregistrat pe telefon ca asa va uitati toata ziua pe telefon la seriale turcesti nu va duce mintea deloc decat la minciuni si prostii dovezi nu vorbe imi este scarba vomit de atata prostie si minciuna in tara asta nici macar in virusul asta nu credeti de prosti ce sunteti
14
29
Gata? S-a stricat si EM ? A durat ceva
28
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108