REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O mamă din Constanța a mers la Infecțioase cu copila mușcată de căpușă: a fost trimisă acasă!

O mamă din Constanța a mers la Infecțioase cu copila mușcată de căpușă: a fost trimisă acasă!

Replica API 10 aprilie 2016 | 15:14 371

Având în vedere faptul că de curând, temperaturile mai ridicate au început să își facă simțită prezența, se pare că au început să apară și insectele de…sezon să zicem, inclusiv căpușele. O mămică din Constanța susine că de curând fiica ei de numai un an a fost mușcată de o astfel de insect și că s-a prezentat cu micuța la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dar că a fost trimisă acasă, spunându-i-se să nu revină decât dacă cea mică va prezenta febră foarte mare. În caz contrar, să meargă acasă. Între timp, părintele s-a adresat medicului de familie care i-a prescris un antibiotic profilactic până când va ajunge luni la consultație.

O mamă din localitatea Constanța susține că a mers la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța pentru ca fetița ei de un an să primească îngrijiri medicale, deoarece ar fi fost mușcată de o căpușă. Ajunsă la unitatea spitalicească, aceasta spune că nu a fost tratată corespunzător, medicii trimițând-o, nepăsători, acasă: ”Am găsit o căpușă mică la fata de 1 an. Am scos-o afară zilnic cu ciorapi și pantaloni peste, cică s a luat pe haine. Inițial am zis că e o scamă, dar când am dat cu degetul nu s-a luat. Am zis că o fi vreo cojiță și am dat să o iau cu 2 degete. A ieșit relativ ușor și am văzut că are piciorușe. Am încercuit zona cu spirt, dar nu a mai ieșit nimic. Mă duc la Infecțioase. Deși nu era nimeni, am așteptat vreo 30 de minute, în condițiile în care am spus că am copil de 1an și nu vreau să stau mult în interior. Asistenta îmi spune că ei nu au lupă sau pensetă să se uite dacă a mai rămas ceva înăuntru și că ei nu pot face nimic. Vine doctorul de gardă, nici nu se uita la înțepătură și ne trimite acasă fără să-i facă nimic, fără nici un tratament. Mi s-a spus doar dacă face febra 40 să revin. Atât. Întreb dacă îmi dă o hârtie ceva, zice că nu. Ce să-mi dea? Deși asistenta a băgat datele. Am vorbit cu medicul de familie și până ajungem luni să o vadă i-a indicat un antibiotic profilactic. Dar cum e posibil ca la Spitalul de Infecțioase nici să nu se uite la tine, fiind cu un copil de 1 an și să te trimită acasă? Că daca nu face febră într-o 1săptămână nu are nimic?! Când se poate activa boala și după o lună?”, a scris o mămică îngrijorată pe facebook.

Întrebată dacă au avut astfel de cazuri de curând, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a spus că momentan nu a venit nimeni să se adreseze medicilor cu o astfel de problemă.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218