rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O mămică și băieţelul ei de 4 ani riscă să ajungă pe drumuri! Primăria i-a oferit o locuinţă, însă femeia a refuzat!

A fi mamă nu e ușor pentru că trebuie să-i oferi în fiecare zi copilului tău dragoste și grijă cât pentru doi. Dar a fi mamă singură este și mai greu. Mai ales când nu ai o locuință proprie și personală, când nu ai un serviciu și nici prea mulți oameni care să-ți întindă o mână de ajutor. Cum este cazul unei femei din Constanța, Aura Mavroian, mama unui copil în vârstă de aproape 4 anișori, Lucian Florin. Până să-l aducă pe lume, viața nu a fost deloc blândă cu ea. Deși a studiat la două facultăți, iar viitorul suna bine, soarta i s-a schimbat atunci când i-a murit primul copil, în brațe, la nici un an. De atunci, suferințele și necazurile nu i-au dat pace. În prezent, nu are casă, locuiește pe unde apucă și își crește copilul cu doar 600 de lei pe lună. Este bolnavă, depresivă și nici micuțul nu stă prea bine cu sănătatea. A avut repetate infecții de căi respiratorii superioare, are anemie feriprivă moderată și hipetrofie de timus. A solicitat o locuință socială de la RAEDPP, a primit o locuință cu două camere în Henri Coandă, dar nu vrea să meargă acolo, spune femeia, din cauza reputației nu tocmai bună pe care o are acest cartier, unde scandalurile și hoțiile sunt la ordinea zilei. Conducerea RAEDPP a oferit însă detalii în plus faţă de acest caz!

În urmă cu 16 ani, soarta a lovit-o crunt pe Aura Mavroian, când băiețelul ei de dora 9 luni i-a murit în brațe în urma unor complicații. A făcut convulsie, iar medicii nu l-au putut salva. După decesul bebelușului, femeia s-a îmbolnăvit, atât fizic cât și psihic. Depresiile i-au tot dat târcoale, s-a despărțit de soț, a rămas fără casă, muncea pe unde apuca, deși a terminat Dreptul și Medicina. În urma unei solicitări la Primăria Constanța, în 2006 a primit o locuință în care nu am putut locui deoarece era ocupată în mod abuziv de către colocatari. Îi era, pur și simplu frică să stea în casă. În casa în care a investit pentru a locui decent cu bani împrumutați de la bancă. N-a mai rezistat să locuiască cu ceilalți chiriași de etnie romă, așa că a plecat unde a văzut cu ochii. În 2015 a întocmit alt dosar pentru primirea unei repartiții din fondul locativ de stat cu dosar nerezolvat faptic până în prezent. A întâlnit un bărbat alături de care spera să-și facă o familie. Însă, și de data caeasta soarta i-a mai dat o palmă. Bărbatul a părăsit-o și, la scurt timp, a aflat că îi poartă în pântece copilul. Deși situația financiară nu era roz, a decis să-l păstreze, mai ales că nu reușise să se vindece după pierderea primului copil. A născut cu complicații, un băiețel, micuțul având probleme la inimă. În decembrie împlinește patru anișori și, până atunci, mama lui speră să-i ofere siguranța de care are nevoie și un acoperiș deasupra capului. RAEDPP i-a repartizat o locuință în Henri Coandă, însă nu vrea să se mute acolo, din pricina faimei pe care cartierul și-a făcut, de-a lungul anilor, unde scandalurile și hoția sunt la ordinea zilei. ”Am avut locuință pe Nicolae Titulescu nr 13, însă erau niște co-lacatari alături de care n-au putut trăi. Eram amenințată de acești romi, nu puteam ieși în casă, am plecat cu ajutorul poliției, după trei luni. Am investit cu bani de la bancă, pentru că era totul degradat. În acte, figurez la această adresă, dar din 2006 stau pe drumuri, din casă în casă, pe la cunoștințe. Am solicitat la primărie altă locuință, dar nu s-a putut. M-au sunat în septembrie anul trecut să-mi reactivez baza de date, am făcut asta. Mi-au dat locuință la Henri Coandă, dar nu pot merge acolo, pentru că este plin de romi, sunt scandaluri, nu pot duce copilul bolnav acolo. I-am rugat să-mi dea o locuință în oraș. Am fost amenințată că nu o să mai primesc locuință de către reprezentanții primăriei”, a declarat Aura Mavroian, pentru Replica.

600 de lei venit lunar!

Femeia trăiește cu doar 600 de lei pe lună. Are o pensie de handicap de gradul 2, pe care o primește în urma traumelor prin care a trecut starea de sănătate i s-a degradat treptat, alocația copilului, în valoare de 140 de lei, și un venit că este mamă singură în valoare de 100 de lei. Banii sunt insuficienți, pentru că trebuie să-i ajungă de pampers pentru cel mic, de medicamente, de mâncare. Nu are loc de muncă pentru că își supraveghează băiețelul zi și noapte. Îi este teamă să nu pățească ca fratele lui, care s-a stins în 2003, în brațele mamei. ”Am mai avut un copil, l-am născut în 2002. În 2003 a murit. Mi-a făcut convulsii de trei ori, a patra oară mi-a murit în brațe, i-a cedat inimioara. M-am îmbolnăvit grav de atunci. Și cel mic are probleme acum cu inimioara, am născut după o operație foarte grea. Nu trebuie să-l las să plângă că se învinețește și leșină. Mă ocup de copil zi și noapte, n-am închis un ochi dinainte de naștere, l-am supravegheat non stop, să nu pățească ca primul copilaș. Eu m-am pensionat pe caz de boală, am cardiopatie ischemică cronică, mi se face rău și cad pe stradă, îmi cedează inima. Am intrat într-o depresie puternică din cauza stresului acumulat în toți acești ani. Trăiesc cu 600 de lei pe lună”, a mai mărturisit mămica în vârstă de 45 de ani.

Aura Mavroian spune că reprezentanții Primăriei i-au spus că nu va mai primi nicio locuință și se teme pentru ea, cât și pentru copil, căci vine iarna și va ajunge pe străzi. În prezent, locuiește la niște cunoștințe, însă va trebui să părăsească locuința în scurt timp.

A primit din partea primăriei apartament, dar l-a refuzat pe motiv că vrea la curte

Reprezentanții RAEDPP au o cu totul altă părere. Florin Gheorghe, șeful Regiei, a declarat pentru Replica faptul că are cunoștință de situația mămicii, însă nu o poate ajuta în măsura în care aceasta dorește. Florin Ghoerghe spune că i-a oferit două spații locative în Henri Coandă, însă le-a refuzat pe motiv că ea vrea casă... la curte.

”I-am oferit două locuințe, conform dosarelor, a refuzat precizând că vrea casă cu curte. I-am dat apartament într-unul din cele șase blocuri tip ANL, racordate la rețeaua de gaze, în suprafață de 57 mp, a refuzat. Nu avem la discreție case și, dacă ar fi să primească la curte, ar trebui să locuiască cu altcineva, așa cum a avut în 2005, 2006, de unde a plecat că nu s-a înțeles cu vecinii. Acum, să-i dăm o altă repartiție... A vrut Henri Coandă și, după ce a avut dosarul gata, când să vină să semneze, a spus că nu mai vrea, că vrea casă la curte. A fost și la mine în audiență, i-am spus să și facă alt dosar. Nu este singura. Mai sunt 5, 6 persoane care ne testează nervii, spun că vor și, când trebuie să semneze, spun că nu mai vor că au văzut cine știe pe unde locuință și că o vor pe aceea”, a spus Florin Gheorghe.

Mirela PASCAL

luni, 19 august 20192172
Comentarii

00Adriana(21 aug 22:03)
Nu este adevarat ce spun despre ea !
00Mda(21 aug 17:39)
Unii isi fac credite sa isi ia un apartament de 30 sau 40 de m sau sa isi ia o casa, la care platesc cate 30 de ani. Doamna in cauza a avut greutati si e de inteles situatia in care se gaseste, dar asa nu mai bine mergem toti la primarie sa cerem case si sa nu mai mergem la munca? Sa ne dea primaria si casa si masa si gata. Poate ca are dreptate ca nu poate trai in Henri Coanda, dar la ANL ce problema mai e?
17Numa' zic(19 aug 16:13)
Daca lesinatii aia de la DGASPC si-ar face treaba, poate femeia asta nu ar mai fi un caz social. Sa i se ofere consiliere psihologica gratuita, sansa de a isi redobandi autonomia pt ca acum nu face decat sa isi imbolnaveasca mai rau propriul copil prin atitudinea hiperprotectiva. Dar din birou, din varf de pix stim si noi cum se face treaba!
57toti cacatii(19 aug 14:16)
care comenteaza impotriva femeii sa incerce sa stea trei zile in cartierul muistilor din primaria hotilor si spagarilor. Muie voua cu cacat putori ordinare !!!
212Cetatean(19 aug 13:26)
E normal ca acesta femeie sa nu poata locui in acel cartier in care au fost comasati toate leprele si hotii din constanta! Acest cartier trebuia sa fie ptr adevaratii nevoiasi ,batrani , persoanele cu copii care muncesc si nu au o lociunta care doresc sa locuiasca decent intr-o lume civilizata nu ca salbaticii ce stau acolo!! Mazare sa ai aibe pe constiinta acest rau facut cetatenilor care l-au votat mandate la rand!!
511pomanagiu(19 aug 10:13)
Evident ca experientele de viata prin care a trecut doamna nu au invatat-o prea multe lucruri devreme ce un acoperis decent deasupra capului si cald iarna nu ii sunt suficiente. Primaria sa ii dea ultimatum, ori se muta ori ramane pe drumuri si copilul ii este luat de Protectia Copilului. Multi cetateni, adulti si copii din Romania dorm prin canalizari sau cocioabe cu acoperis din paie si podea de pamant. In ce lume este acceptabil ca unii sa aiba pretentii si altora sa le moara copiii de frig?
312Dines(19 aug 10:05)
Sunt solidar cu cazurile sociale, dar, in cazul de fata e cam muieti-si posmagii? Este atata lume care asteapta o locuinta sociala si dansa are pretentii de casa cu curte. Acum cine e rauvoitor? Doamna cred ca vrea o curte mare cu verdeata si bancutze, la Palazul Mare.
315Ptr. Abc(19 aug 09:49)
Si matale ai ceva la cap ? Daca este adevarat ce spune reprezentantul primariei inseamna ca-si merita pe undeva soarta , locuinta ANL este chiar decenta , doar ca trebuie sa muncesti ca sa platesti chiria ! Vrei casa la curte...pune osul la munca , faci credit bancar si iti indeplinesti visul !
215MOTZA(19 aug 09:37)
POATE NE ZICE RAEDPP DE CE NU EVACUEAZA OCUPANTII ABUZIV FATA DE CARE EXISTA HOTARARE DEFINITIVA DE EVACUARE.
1314Abc(19 aug 08:14)
Cam multi nervi aveti voi astia de la primarie , sinteti platiti din taxele noastre si luati un sac de bani stind pe scaun ,puneti- va in pielea ei si rezolvati situatia ei ptr ca are dreptate . E destul de lovita de soarta incercati sa fiti oameni !
116,,,,,,,,,,,,,(19 aug 07:28)
sa ii dea o locuinta la MAMAIA Langa malu mari,,sa ii dea si un sulaki sa poata sa se calmeze.
15DUBIOS(19 aug 04:09)
SA NU INCHIDA UN OCHI ZI SI NOAPTE 4 ANI
mai mult...Replica
17 sep 00:00ReplicaPână îşi vând şi restul hotelurilor, fraţii Micula îşi înghesuie firmele la aceeaşi adresă

Frații Micula își mută firmele care au rămas fără hotelurile din dotare în același sediu, o clădire din...173

17 sep 00:00ReplicaFURTURI dintr-un magazin din Năvodari! Hoaţa.. chiar VÂNZĂTOAREA! Preda bunurile unor bărbaţi236
17 sep 00:03ReplicaVIDEO! Replica lui Făgădău pentru cei care fac comparaţii cu alte oraşe: Constanţa arată din ce în ce mai bine, de la an la an, de la zi la zi376
17 sep 00:00ReplicaFINAL de sezon ESTIVAL: 17 persoane au MURIT ÎNECATE!

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului...136

17 sep 01:05ReplicaPrimarul Constanţei anunţă mărirea plafonului pentru pensionari la transportul în comun şi pentru programul ‘Respect’162
17 sep 00:00ReplicaTrei intervenţii într-o zi, la Constanţa: Mai mulţi bărbaţi şi-au agresat soţiile şi concubinele!158
17 sep 00:00ReplicaMAŞINĂ CONTROLATĂ pe Şoseaua Mangaliei: iată ce au găsit poliţiştii!

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 14 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 34 de ani, în timp ce...460

17 sep 00:00ReplicaAtenţie, şoferi! Modificări în traficul rutier din staţiunea Mamaia!148
17 sep 00:49ReplicaFăgădău, mesaj pentru firma care a contestat licitaţia pentru restaurarea Cazinoului884
17 sep 00:51ReplicaALDE rămâne fără grup în Camera Deputaţilor. Cinci deputaţi au demisionat

ALDE rămâne fără grup şi în Camera Deputaţilor. Nu mai puţin de cinci deputaţi, dintre cei 19 membri, şi-au...509

17 sep 01:06ReplicaÎncep lucrările de asfaltare în Limanu, 2 Mai şi Vama Veche269
17 sep 00:50ReplicaCAMION RĂSTURNAT la ieșire de pe A4, spre port!1054
Vremea
16.5°15.5° - 16.5° marţi, 17 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 46%
Vânt: 3.8 m/s
Presiune: 1012.01 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 sep 00:00SportGeorge Pușcaș, nominalizat la golul lunii august în Championship. Vezi unde se poate vota

George Pușcaș (23 de ani) s-a remarcat cu acțiunea personală de toată frumusețea la 3-0 cu Cardiff City, meci în...95

17 sep 00:00SportCristiano Ronaldo, în lacrimi văzând un film cu tatăl său: „Era alcoolic. Un om dificil”

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a fost intervievat de către jurnalistul britanic Piers Morgan, care a atins o latură...104

17 sep 00:00SportCristi Chivu, debut cu o victorie zdrobitoare la Inter U17

Promovat în vară de șefii Academiei lui Inter Milano, de la echipa U14 la cea U17, Cristi Chivu (38 de ani) a debutat...106

17 sep 00:00SportOvidiu Haţegan va arbitra meciul Borussia Dortmund - FC Barcelona, din Liga Campionilor

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Borussia Dortmund şi FC Barcelona, care va avea loc marţi, de...90

Local
17 sep 22:22LocalPublicitate gratuită pe stâlpii de iluminat

Constanţa nu e lipsită de bune şi nici de rele, este în parametri funcţionali, doar că uneori oamenii nu ţin cont...126

17 sep 01:04LocalPompierii, solicitaţi să intervină la un loc de joacă, pentru un copil cu piciorul prins între două bare de metal

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină luni, 16 septembrie, pentru deblocarea unui copil în...335

17 sep 01:04LocalCNAIR demarează lucrările de reparaţii pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui

Reprezentanţii DRDP Bucureşti au început montarea semnalizării rutiere în vederea demarării lucrărilor de...195

17 sep 01:03LocalSĂRBĂTOAREA TRADIŢIILOR ŞI MEŞTEŞUGURILOR DOBROGENE!

Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea, prin Centrul Cultural Județean „Teodor...277

17 sep 00:50LocalATENȚIE! Trafic restricţionat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanţa!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Mihai Viteazu, din...356

17 sep 01:02LocalUn tânăr de 19 ani s-a RĂSTURNAT cu mașina, în județul Constanța

Un tânăr de 19 ani, luni, 16 septembrie, în jurul orei 13.40, a condus o autoutilitară pe DJ 226B, în afara...806

17 sep 00:58LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul rutier, prins la Hârșova!

Poliţiştii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 14 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 33 de...1456

17 sep 00:55LocalConsumul de ALIMENTE NECONFORME a provocat MII de AFECŢIUNI în sezonul estival!

...215

17 sep 00:58LocalAccident rutier pe Dezrobirii, în zona școlii

Un accident rutier a avut loc, luni, 16 septembrie, pe strada Dezrobirii, în zona școlii 23, fiind vorba de un pieton...462

17 sep 00:52LocalPersoană PRINSĂ între două CONTAINERE, la Medgidia!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 septembrie, la Medgidia, pe strada...2057

Politică
17 sep 01:07PoliticăDăncilă anunță primul SUCCES la pactul pentru bunăstare: Cine a semnat documentul

Viorica Dăncilă a anunțat, de la sediul PSD, că primii semnatari ai pactului pentru bunăstare, prin care se cere ca...543

17 sep 01:06PoliticăVictor Ponta: Mircea Diaconu urmează să îşi depună sâmbătă candidatura la prezidenţiale

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat că Mircea Diaconu ar urma să îşi depună sâmbătă, la Biroul...171

17 sep 01:05PoliticăAEP: Aproape 80.000 de alegători români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro

Aproape 80.000 de alegători români, adică aproximativ 20% din numărul românilor din diaspora care au votat la...161

17 sep 01:02PoliticăMeleşcanu, despre reconfigurarea Biroului permanent solicitată de ALDE: Liderii de grup vor discuta; e destul de înceţoşată atmosfera acum

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că liderii de grup vor analiza solicitarea lui Călin...181

17 sep 01:02PoliticăOrban: PNL este pregătit să depună moţiunea de cenzură cât mai rapid posibil

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni că negocierile pentru susţinerea moţiunii de cenzură vor continua...197

17 sep 01:01PoliticăDaniel Zamfir se afiliază la grupul PSD din Senat

Fostul lider al senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, își va anunța luni sau marți, în plen, afilierea la grupul...245

17 sep 01:00PoliticăRareș Bogdan amenință cu demisia din PNL: intru în conflict direct cu conducerea partidului

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a ținut să transmită un mesaj foarte clar către colegii din conducerea...606

17 sep 01:00PoliticăKlaus Iohannis a decis - Când își va depune candidatura pentru prezidențiale la BEC

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va depune, în 20 septembrie, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru...199

17 sep 01:00PoliticăPrima retragere din cursa pentru prezidențiale: „Este cea mai bună decizie pe care am luat-o“

Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, cunoscut pentru performanţa de a trece înot Canalul Mânecii sau pentru cea...556

17 sep 00:59PoliticăViorica Dăncilă se va întâlni cu vicepreședintele SUA!

Premierul Viorica Dăncilă va pleca în SUA, pe 27 septembrie, acolo unde va avea întâlniri cu oamenii de afaceri...264

Monden
17 sep 00:00MondenAndreea Bălan a lansat piesa „Înger păzitor“ cu clip filmat la nuntă

Andreea Bălan și George Burcea au avut parte de cea mai frumoasă zi din viețile lor, zi în care au petrecut...89

17 sep 00:00MondenLora a prins buchetul la nunta Andreei Bălan

S-a chefuit până în zori la nunta Andreei Bălan. Cântăreaţa s-a căsătorit religios cu actorul George Burcea şi...91

17 sep 00:00MondenNicole Cherry nu se grăbește să se mărite: „Nu ne-am gândit la nuntă, vreau să mai copilăresc!“

Nicole Cherry (20 de ani) și Florin Popa (28 de ani) trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai bine de un an,...93

17 sep 00:00MondenAnca Serea, reacţie după ce a fost acuzată că e „sectantă”: „Religia nu este un subiect de discuţie!”

Anca Serea este mămica a şase copii superbi, care i-au adus fericire nemărginită, însă acest lucru nu este privit...96

17 sep 00:00MondenPrinţesa Margaret şi soţul ei se urau atât de mult, încât îşi lăsau bileţele în care se insultau reciproc

Sora mai mică a Reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit în cadrul primei ceremonii nupţiale televizate din istorie....91

17 sep 00:00MondenDemi Moore, goală complet la 56 de ani! Iată cum s-a lăsat fotografiată

A fost una dintre cele mai apreciate actriţe din lume, cu o carieră de zeci de ani, însă a fost considerată şi una...97

17 sep 00:00MondenRod Stewart a anunţat că s-a vindecat de cancer de prostată după doi ani de tratament urmat în secret

Sir Rod Stewart a dezvăluit că s-a vindecat de cancer de prostată după doi ani în care a urmat în secret un...84

17 sep 00:00MondenBBC renunţă la votul publicului prin care se alegea reprezentantul Marii Britanii la Eurovision

BBC va renunţa la votul prin care publicul alegea reprezentantul Marii Britanii la concursul Eurovision şi s-a asociat...82

17 sep 00:00Monden"It: Chapter Two'', în continuare în fruntea box-office-ului nord-american

"It: Chapter Two'', continuarea filmului de groază adaptat după romanul scriitorului Stephen King, se menţine în...86

17 sep 00:00MondenSerialul ''Game of Thrones'' a câştigat 10 premii la gala Creative Arts Emmy Awards

Serialul "Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor") şi-a confirmat statutul de mare favorit la cea de-a 71-a ediţie a...83

Mapamond
17 sep 00:00MapamondParlamentul Republicii Moldova: Procurorul general a cerut ridicarea imunităţii pentru două deputate. Acestea ar putea fi reţinute pe loc

Procurorul General interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a cerut astăzi ridicarea imunității deputaților...83

17 sep 00:00MapamondBrexit: Întâlnirea Juncker-Johnson s-a încheiat fără progrese; UE cere Londrei alternative la clauza de „backstop“

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că premierul britanic Boris Johnson încă nu a...91

17 sep 00:00MapamondPhenianul cere garanţii de securitate pentru reluarea negocierilor privind dosarul nuclear

Coreea de Nord a cerut luni SUA garanţii de securitate ca o condiţie prealabilă reluării negocierilor privind...87

17 sep 00:00MapamondSUA: Guvernatorul de New York a anunţat interzicerea de urgenţă a majorităţii aromelor pentru ţigărilor electronice

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat duminică măsura interzicerii de urgenţă a aromelor pentru...85

17 sep 00:00MapamondGermania: Numărul solicitanţilor de azil care primesc ajutor de la stat, în scădere

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut la 411.000 la sfârşitul anului...86

17 sep 00:00MapamondTrei persoane reţinute în Italia sub acuzaţia că au condus un centru de detenţie pentru migranţi în Libia

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane acuzate că conduceau un centru de detenţie pentru...86

17 sep 00:00MapamondEpidemie de listerioză în Spania: trei morţi şi sute de îmbolnăviri

Trei oameni au murit şi cel puţin 222 de persoane au fost infectate în cadrul celei mai ample epidemii de listerioză...84

17 sep 00:00MapamondGolf: Iranul a mai reţinut o navă în apropiere de strâmtoarea Ormuz

Teheranul a reţinut o navă suspectată de contrabandă cu combustibil diesel şi i-a arestat pe cei 11 membri ai...92

17 sep 00:00MapamondTrei bărbaţi, judecaţi în Danemarca pentru că au cumpărat drone pentru gruparea Stat Islamic

Trei bărbaţi au compărut luni în faţa unui tribunal în Danemarca, fiind acuzaţi că au achiziţionat drone şi...87

17 sep 00:00MapamondIndia: 39 de persoane sunt date dispărute după naufragiul unui vas turistic în sud-estul ţării

Echipele de salvare indiene căutau luni dimineaţă 39 de persoane date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni...83

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...1939

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...757

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...731

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1009

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...832

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1240

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...966

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1017

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1205

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1478