rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O mămică și băieţelul ei de 4 ani riscă să ajungă pe drumuri! Primăria i-a oferit o locuinţă, însă femeia a refuzat!

A fi mamă nu e ușor pentru că trebuie să-i oferi în fiecare zi copilului tău dragoste și grijă cât pentru doi. Dar a fi mamă singură este și mai greu. Mai ales când nu ai o locuință proprie și personală, când nu ai un serviciu și nici prea mulți oameni care să-ți întindă o mână de ajutor. Cum este cazul unei femei din Constanța, Aura Mavroian, mama unui copil în vârstă de aproape 4 anișori, Lucian Florin. Până să-l aducă pe lume, viața nu a fost deloc blândă cu ea. Deși a studiat la două facultăți, iar viitorul suna bine, soarta i s-a schimbat atunci când i-a murit primul copil, în brațe, la nici un an. De atunci, suferințele și necazurile nu i-au dat pace. În prezent, nu are casă, locuiește pe unde apucă și își crește copilul cu doar 600 de lei pe lună. Este bolnavă, depresivă și nici micuțul nu stă prea bine cu sănătatea. A avut repetate infecții de căi respiratorii superioare, are anemie feriprivă moderată și hipetrofie de timus. A solicitat o locuință socială de la RAEDPP, a primit o locuință cu două camere în Henri Coandă, dar nu vrea să meargă acolo, spune femeia, din cauza reputației nu tocmai bună pe care o are acest cartier, unde scandalurile și hoțiile sunt la ordinea zilei. Conducerea RAEDPP a oferit însă detalii în plus faţă de acest caz!

În urmă cu 16 ani, soarta a lovit-o crunt pe Aura Mavroian, când băiețelul ei de dora 9 luni i-a murit în brațe în urma unor complicații. A făcut convulsie, iar medicii nu l-au putut salva. După decesul bebelușului, femeia s-a îmbolnăvit, atât fizic cât și psihic. Depresiile i-au tot dat târcoale, s-a despărțit de soț, a rămas fără casă, muncea pe unde apuca, deși a terminat Dreptul și Medicina. În urma unei solicitări la Primăria Constanța, în 2006 a primit o locuință în care nu am putut locui deoarece era ocupată în mod abuziv de către colocatari. Îi era, pur și simplu frică să stea în casă. În casa în care a investit pentru a locui decent cu bani împrumutați de la bancă. N-a mai rezistat să locuiască cu ceilalți chiriași de etnie romă, așa că a plecat unde a văzut cu ochii. În 2015 a întocmit alt dosar pentru primirea unei repartiții din fondul locativ de stat cu dosar nerezolvat faptic până în prezent. A întâlnit un bărbat alături de care spera să-și facă o familie. Însă, și de data caeasta soarta i-a mai dat o palmă. Bărbatul a părăsit-o și, la scurt timp, a aflat că îi poartă în pântece copilul. Deși situația financiară nu era roz, a decis să-l păstreze, mai ales că nu reușise să se vindece după pierderea primului copil. A născut cu complicații, un băiețel, micuțul având probleme la inimă. În decembrie împlinește patru anișori și, până atunci, mama lui speră să-i ofere siguranța de care are nevoie și un acoperiș deasupra capului. RAEDPP i-a repartizat o locuință în Henri Coandă, însă nu vrea să se mute acolo, din pricina faimei pe care cartierul și-a făcut, de-a lungul anilor, unde scandalurile și hoția sunt la ordinea zilei. ”Am avut locuință pe Nicolae Titulescu nr 13, însă erau niște co-lacatari alături de care n-au putut trăi. Eram amenințată de acești romi, nu puteam ieși în casă, am plecat cu ajutorul poliției, după trei luni. Am investit cu bani de la bancă, pentru că era totul degradat. În acte, figurez la această adresă, dar din 2006 stau pe drumuri, din casă în casă, pe la cunoștințe. Am solicitat la primărie altă locuință, dar nu s-a putut. M-au sunat în septembrie anul trecut să-mi reactivez baza de date, am făcut asta. Mi-au dat locuință la Henri Coandă, dar nu pot merge acolo, pentru că este plin de romi, sunt scandaluri, nu pot duce copilul bolnav acolo. I-am rugat să-mi dea o locuință în oraș. Am fost amenințată că nu o să mai primesc locuință de către reprezentanții primăriei”, a declarat Aura Mavroian, pentru Replica.

600 de lei venit lunar!

Femeia trăiește cu doar 600 de lei pe lună. Are o pensie de handicap de gradul 2, pe care o primește în urma traumelor prin care a trecut starea de sănătate i s-a degradat treptat, alocația copilului, în valoare de 140 de lei, și un venit că este mamă singură în valoare de 100 de lei. Banii sunt insuficienți, pentru că trebuie să-i ajungă de pampers pentru cel mic, de medicamente, de mâncare. Nu are loc de muncă pentru că își supraveghează băiețelul zi și noapte. Îi este teamă să nu pățească ca fratele lui, care s-a stins în 2003, în brațele mamei. ”Am mai avut un copil, l-am născut în 2002. În 2003 a murit. Mi-a făcut convulsii de trei ori, a patra oară mi-a murit în brațe, i-a cedat inimioara. M-am îmbolnăvit grav de atunci. Și cel mic are probleme acum cu inimioara, am născut după o operație foarte grea. Nu trebuie să-l las să plângă că se învinețește și leșină. Mă ocup de copil zi și noapte, n-am închis un ochi dinainte de naștere, l-am supravegheat non stop, să nu pățească ca primul copilaș. Eu m-am pensionat pe caz de boală, am cardiopatie ischemică cronică, mi se face rău și cad pe stradă, îmi cedează inima. Am intrat într-o depresie puternică din cauza stresului acumulat în toți acești ani. Trăiesc cu 600 de lei pe lună”, a mai mărturisit mămica în vârstă de 45 de ani.

Aura Mavroian spune că reprezentanții Primăriei i-au spus că nu va mai primi nicio locuință și se teme pentru ea, cât și pentru copil, căci vine iarna și va ajunge pe străzi. În prezent, locuiește la niște cunoștințe, însă va trebui să părăsească locuința în scurt timp.

A primit din partea primăriei apartament, dar l-a refuzat pe motiv că vrea la curte

Reprezentanții RAEDPP au o cu totul altă părere. Florin Gheorghe, șeful Regiei, a declarat pentru Replica faptul că are cunoștință de situația mămicii, însă nu o poate ajuta în măsura în care aceasta dorește. Florin Ghoerghe spune că i-a oferit două spații locative în Henri Coandă, însă le-a refuzat pe motiv că ea vrea casă... la curte.

”I-am oferit două locuințe, conform dosarelor, a refuzat precizând că vrea casă cu curte. I-am dat apartament într-unul din cele șase blocuri tip ANL, racordate la rețeaua de gaze, în suprafață de 57 mp, a refuzat. Nu avem la discreție case și, dacă ar fi să primească la curte, ar trebui să locuiască cu altcineva, așa cum a avut în 2005, 2006, de unde a plecat că nu s-a înțeles cu vecinii. Acum, să-i dăm o altă repartiție... A vrut Henri Coandă și, după ce a avut dosarul gata, când să vină să semneze, a spus că nu mai vrea, că vrea casă la curte. A fost și la mine în audiență, i-am spus să și facă alt dosar. Nu este singura. Mai sunt 5, 6 persoane care ne testează nervii, spun că vor și, când trebuie să semneze, spun că nu mai vor că au văzut cine știe pe unde locuință și că o vor pe aceea”, a spus Florin Gheorghe.

Mirela PASCAL

luni, 19 august 20192753
Comentarii

00Adriana(21 aug 22:03)
Nu este adevarat ce spun despre ea !
00Mda(21 aug 17:39)
Unii isi fac credite sa isi ia un apartament de 30 sau 40 de m sau sa isi ia o casa, la care platesc cate 30 de ani. Doamna in cauza a avut greutati si e de inteles situatia in care se gaseste, dar asa nu mai bine mergem toti la primarie sa cerem case si sa nu mai mergem la munca? Sa ne dea primaria si casa si masa si gata. Poate ca are dreptate ca nu poate trai in Henri Coanda, dar la ANL ce problema mai e?
17Numa' zic(19 aug 16:13)
Daca lesinatii aia de la DGASPC si-ar face treaba, poate femeia asta nu ar mai fi un caz social. Sa i se ofere consiliere psihologica gratuita, sansa de a isi redobandi autonomia pt ca acum nu face decat sa isi imbolnaveasca mai rau propriul copil prin atitudinea hiperprotectiva. Dar din birou, din varf de pix stim si noi cum se face treaba!
57toti cacatii(19 aug 14:16)
care comenteaza impotriva femeii sa incerce sa stea trei zile in cartierul muistilor din primaria hotilor si spagarilor. Muie voua cu cacat putori ordinare !!!
212Cetatean(19 aug 13:26)
E normal ca acesta femeie sa nu poata locui in acel cartier in care au fost comasati toate leprele si hotii din constanta! Acest cartier trebuia sa fie ptr adevaratii nevoiasi ,batrani , persoanele cu copii care muncesc si nu au o lociunta care doresc sa locuiasca decent intr-o lume civilizata nu ca salbaticii ce stau acolo!! Mazare sa ai aibe pe constiinta acest rau facut cetatenilor care l-au votat mandate la rand!!
511pomanagiu(19 aug 10:13)
Evident ca experientele de viata prin care a trecut doamna nu au invatat-o prea multe lucruri devreme ce un acoperis decent deasupra capului si cald iarna nu ii sunt suficiente. Primaria sa ii dea ultimatum, ori se muta ori ramane pe drumuri si copilul ii este luat de Protectia Copilului. Multi cetateni, adulti si copii din Romania dorm prin canalizari sau cocioabe cu acoperis din paie si podea de pamant. In ce lume este acceptabil ca unii sa aiba pretentii si altora sa le moara copiii de frig?
312Dines(19 aug 10:05)
Sunt solidar cu cazurile sociale, dar, in cazul de fata e cam muieti-si posmagii? Este atata lume care asteapta o locuinta sociala si dansa are pretentii de casa cu curte. Acum cine e rauvoitor? Doamna cred ca vrea o curte mare cu verdeata si bancutze, la Palazul Mare.
315Ptr. Abc(19 aug 09:49)
Si matale ai ceva la cap ? Daca este adevarat ce spune reprezentantul primariei inseamna ca-si merita pe undeva soarta , locuinta ANL este chiar decenta , doar ca trebuie sa muncesti ca sa platesti chiria ! Vrei casa la curte...pune osul la munca , faci credit bancar si iti indeplinesti visul !
215MOTZA(19 aug 09:37)
POATE NE ZICE RAEDPP DE CE NU EVACUEAZA OCUPANTII ABUZIV FATA DE CARE EXISTA HOTARARE DEFINITIVA DE EVACUARE.
1314Abc(19 aug 08:14)
Cam multi nervi aveti voi astia de la primarie , sinteti platiti din taxele noastre si luati un sac de bani stind pe scaun ,puneti- va in pielea ei si rezolvati situatia ei ptr ca are dreptate . E destul de lovita de soarta incercati sa fiti oameni !
116,,,,,,,,,,,,,(19 aug 07:28)
sa ii dea o locuinta la MAMAIA Langa malu mari,,sa ii dea si un sulaki sa poata sa se calmeze.
15DUBIOS(19 aug 04:09)
SA NU INCHIDA UN OCHI ZI SI NOAPTE 4 ANI
mai mult...Replica
22 ian 21:19ReplicaMircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța. Vezi cine a intrat în cursă pentru CJ

Victor Ponta s-a aflat miercuri, 22 ianuarie, la Constanța pentru a anunța candidații Pro România la Primăria...1188

22 ian 19:25ReplicaPANICĂ la intrare în Satul de Vacanță. S-a spart o țeavă de gaze, lângă BENZINĂRIE2031
22 ian 15:54ReplicaTot mai mulţi elevi DROGAŢI din Constanţa ajung în centrele de tratare a DEPENDENŢEI722
22 ian 12:47ReplicaȘedința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor,...793

22 ian 12:49ReplicaPERCHEZIȚIE la un tânăr care ȘANTAJA MINORI! Acuzat de pornografie infantilă946
22 ian 15:56ReplicaÎncă un ȘOFER drogat cu COCAINĂ, pe străzile din Constanța1013
22 ian 12:51ReplicaTrotuarele de pe TOMIS, în 'ȘANTIER'!

Angajații SC Confort Urban SRL continuă intervențiile asupra trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins...1440

22 ian 10:40ReplicaS-a RĂSTURNAT cu MAȘINA din cauza VITEZEI!1692
22 ian 00:05ReplicaŞi `ŞMECHER`şi BEAT la VOLAN: LINIUŢE în faţa TRENULUI, la Constanţa!10186
22 ian 17:24ReplicaReducerea eroziunii costiere: se va DEMOLA o pasarelă din MAMAIA!

Administraţia Naţională ”Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral continuă...15050

22 ian 00:00ReplicaEDILII de la MALUL MĂRII: Controverse şi realizări, din 1878 până azi!1301
22 ian 00:01ReplicaACUZAŢII GRAVE: Mi-au pus diagnostic FALS şi mi-au LUAT copilul cu FORŢA!2130
Vremea
0.5°0.5° - 2.2° miercuri, 22 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 5.27 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:04SportSimona Halep, în turul 2 la Australian Open

Jucătoarea româncă de teni Simona Halep, a accesat în turul doi al turneului Australian Open. Acesta este primul...436

22 ian 00:00SportRădoi: Ce se întâmplă cu internaționalii români care nu evoluează la echipele de club

Mirel Rădoi a fost numit selecționerul României în locul lui Cosmin Contra, dar se confruntă cu o mare problemă....437

22 ian 00:00SportFC Viitorul a remizat în meciul amical cu Sturm Graz, scor 0-0, în cantonamentul din Antalya

FC Viitorul a remizat, marți, în meciul amical disputat în cantonamentul din Antalya, contra austriecilor de la Sturm...306

22 ian 00:00SportSorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Horia Tecău evoluează, miercuri, la Australian Open

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, va evolua miercuri, nu înainte de de ora 03.50, cu americanca de 15 ani Cori Gauff,...319

Local
22 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni, activități preventive în instituțiile de învățământ

Polițiștii din Constanța, acțiuni de prevenție în școli! La data de 20 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de...285

22 ian 00:00LocalAccident rutier în lanț din cauza unei șoferițe!

O femeie, de 53 de ani, a condus un autoturism pe strada Constantin Brâncuși, dinspre strada Steagului către Baba...476

22 ian 00:00LocalAmbulanță implicată într-un accident rutier

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc în Tulcea! Totul a avut loc în dimineața de marți, 21...312

22 ian 00:00LocalO garsonieră a luat foc: întregul imobil a fost evacuat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați marți, 21 ianuarie a.c. să intervină la stingerea unui incendiu...410

22 ian 00:00LocalCetăţean turc ascuns în cabina unui camion, depistat la graniță!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj au depistat un...286

22 ian 00:00LocalIntervenții ale polițiștilor la aproape 2.000 de sesizări prin 112

Polițiștii au intervenit, luni, 21 ianuarie, la 2.300 de evenimente la care au fost solicitați, pentru a menține...273

22 ian 00:00LocalȘoferul BEAT care a provocat accidentul de pe Baba Novac, sub control judiciar

Individul care a provocat accidentul rutier de pe strada Baba Novac, sub control judiciar! El a fost propus spre...345

22 ian 00:00LocalStradă din Palazu Mare, REABILITATĂ de la zero!

Dinamica și expansiunea urbană au determinat și necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație în...361

22 ian 00:00LocalWeekend plin la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța prezintă, în acest weekend, trei reprezentații care includ și cea mai recentă premieră,...347

21 ian 00:00LocalNumele magistraților constănțeni care NU au colaborat cu SECURITATEA

Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a făcut publice numele magistraților pentru care s-au...1066

Politică
22 ian 00:00PoliticăVictor Ponta vine la Constanța!

Victor Ponta vine la Constanța! Întâlnirea organizațiilor PRO România din Regiunea Sud-Est va avea loc miercuri, 22...347

22 ian 21:06PoliticăPMP și-a desemnat candidatul pentru primăria Costinești

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest...491

22 ian 00:00PoliticăCritici din Parlamentul European pentru guvernul Orban: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările...333

22 ian 20:51PoliticăNicușor Dan: Uniunea Forțelor Locale e un partid făcut de niște prieteni. Am discutat cu Cioloș o fuziune

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a explicat marți...272

22 ian 00:00PoliticăIohannis l-a invitat pe omologul israelian în România. Reuven Rivlin a acceptat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat omologului său israelian, Reuven Rivlin, o invitaţie de a efectua o vizită...249

22 ian 00:00PoliticăIICMER s-a sesizat cu privire la împrejurările în care Meleşcanu a acţionat la Viena în decembrie 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a sesizat din oficiu cu privire la...349

22 ian 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis, primit de omologul său israelian

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de omologul său israelian, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei pe care...244

22 ian 00:00PoliticăBarna: Nominalizarea magistraţilor pentru parchete - un pas important pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că nominalizarea magistraţilor pentru conducerea Parchetelor reprezintă "un...238

22 ian 00:00PoliticăRomaşcanu (PSD) cere demisia ministrului de Finanţe: A declarat că există posibilitatea unei crize în România

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a cerut, marţi, demisia ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, pe motiv că acesta a...255

22 ian 00:00PoliticăTurcan: Moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură anunţată...263

Monden
22 ian 00:00MondenAl doilea sezon al serialului „Prietena mea genială”, lansat în februarie

Cel de-al doilea sezon al serialul italian „Prietena mea genială/ L'amica geniale”, intitulat „Storia del nuovo...252

22 ian 00:00MondenRaluca Moianu, siluetă de invidiat la 50 de ani. Cum reușește să arate atât de bine

Raluca Moianu arată perfect la 50 de ani, fără prea mult efort. Prezentatoarea tv a avut dintotdeauna o siluetă...438

22 ian 18:34MondenSurvivor România. Ruby, scoasă din joc: „Nici la spital nu are ce să îmi facă“

Ruby s-a confruntat cu probleme foarte grave la Survivor România și a fost dusă de urgență la spital, din cauza...453

22 ian 00:00MondenVedetele se laudă cu bustul de la „Mama Natură“. Amalia Năstase: „Nu am sânii lăsați, așa arată sânii naturali“

Operaţiile estetice sunt la mare modă, însă iată că sunt şi vedete care se pot lăuda şi pot fi admirate pentru...478

22 ian 00:00MondenColin Firth şi Renée Zellweger formează un cuplu?

El divorţează după 22 de ani de soţia lui, Livia Giuggioli, ea s-a despărţit de iubit. Împart Colin Firth şi...333

22 ian 00:00MondenThalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa cu prilejul împlinirii a 102 ani

Celebra artistă mexicană Thalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa Eva Mange, care a împlinit 102 ani...273

22 ian 00:00MondenPrinţul Harry a sosit în Canada pentru o nouă viaţă, ''mai independentă'', alături de soţia sa, Meghan

Prinţul Harry a ajuns marţi în Canada pentru a i se alătura soţiei sale, Meghan, şi fiului lor, Archie, alături...353

22 ian 00:00MondenDesenele animate create de Hayao Miyazaki, difuzate pe platforma Netflix

Compania Netflix, un gigant american al industriei de streaming, va putea să difuzeze pe platforma sa online,...235

22 ian 00:00MondenServiciul video Disney+ va fi lansat în Europa pe 24 martie

Disney+, platforma video a grupului Disney, îşi devansează cu o săptămână data de lansare în Franţa şi în mai...232

21 ian 00:00MondenCe plete avea Pavel Bartoș în studenție! Îţi vine să crezi că e el?

Paul Bartoş, îndrăgitul actor al Teatrului Odeon şi prezentator al concursurilor de succes ”Vocea României” şi...761

Mapamond
22 ian 00:00MapamondIran: Un deputat anunţă o recompensă de 3 milioane de dolari pentru uciderea lui Trump

Un deputat iranian a anunţat o recompensă de 3 milioane de dolari pentru ''oricine îl omoară pe (preşedintele...249

22 ian 00:00MapamondKremlinul promite o dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de Vladimir Putin

Kremlinul a promis marţi o amplă dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de preşedintele rus...219

22 ian 00:00MapamondIranul confirmă că au fost trase două rachete asupra avionului ucrainean doborât

Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât la 8 ianuarie...238

22 ian 00:00MapamondProcesul de destituire a lui Donald Trump, un caz care s-ar putea încheia în două săptămâni

Dacă republicanii îşi ating scopul, procesul de destituire a lui Donald Trump, care se deschide marţi în Senatul...251

22 ian 17:59MapamondItalia, criticată într-un raport al Consiliului Europei pentru condiţiile din închisori

Consiliul Europei a criticat, într-un raport dat publicităţii marţi, condiţiile de detenţie din mai multe...219

22 ian 00:00MapamondSuedia: Poliţia investighează două explozii produse în cartiere învecinate din capitala Stockholm

Poliţia din Suedia investighează două explozii produse în nord-vestul capitalei Stockholm, care s-au soldat cu...225

22 ian 00:00MapamondFranţa - Droguri în valoare de două milioane de euro, descoperite într-o încărcătură de banane

Douăzeci şi şase de kilograme de cocaină, ascunse sub o încărcătură de banane, au fost confiscate de vameşii...228

22 ian 00:00MapamondElveţia: Descoperirea unei aparente operaţiuni de spionaj a unor 'instalatori' ruşi la forumul de la Davos

Oficiali elveţieni au descoperit o aparentă operaţiune de spionaj a unor ruşi care se dădeau drept instalatori la...247

22 ian 00:00MapamondPolonia: Un bebeluş născut prematur şi cu o alcoolemie de 3,2 a murit

Un bebeluş care s-a născut prematur într-un spital de la periferia Varşoviei în urmă cu trei săptămâni, având...302

22 ian 00:00MapamondColumbia: Peste 3.000 de oameni au fost nevoiţi să se mute din cauza confruntărilor dintre narcotraficanţi

Peste 3.000 de oameni, dintre care o mie de copii, şi-au părăsit forţat locuinţele în Columbia din cauza...240

Sănătate
22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...265

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...281

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...281

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...504

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...609

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...490

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....525

20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...409

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...546

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...380