REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O mămică susţine că medicii au trimis-o acasă, cu copilul muşcat de căpuşă

O mămică susţine că medicii au trimis-o acasă, cu copilul muşcat de căpuşă

Replica API 11 aprilie 2016 | 00:19 229

Incident la Spitalul de Boli Infecţioase

Incident la Spitalul de Boli Infecţioase

Având în vedere faptul că, de curând, temperaturile mai ridicate au început să îşi facă simţită prezenţa, au apărut şi insectele, inclusiv căpuşele. O mămică din Constanţa susţine că de curând fiica ei de numai un an a fost muşcată de o astfel de insectă şi că s-a prezentat cu micuţa la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, dar că a fost trimisă acasă, spunându-i-se să nu revină decât dacă cea mică va prezenta febră foarte mare. Între timp, părintele s-a adresat medicului de familie care i-a prescris un antibiotic profilactic până când va ajunge luni la consultaţie.

„Am găsit o căpuşă mică la fata de 1 an. Am scos-o afară zilnic cu ciorapi şi pantaloni peste, cică s-a luat pe haine. Iniţial am zis că e o scamă, dar când am dat cu degetul nu s-a luat. Am zis că o fi vreo cojiţă şi am dat să o iau cu 2 degete. A ieşit relativ uşor şi am văzut că are picioruşe. Am încercuit zona cu spirt, dar nu a mai ieşit nimic.

Am mers la Infecţioase. Deşi nu era nimeni, am aşteptat vreo 30 de minute, în condiţiile în care am spus că am copil de 1an şi nu vreau să stau mult în interior. Asistenta îmi spune că ei nu au lupă sau pensetă să se uite dacă a mai rămas ceva înăuntru şi că ei nu pot face nimic. Vine doctorul de gardă, nici nu se uită la înţepătură şi ne trimite acasă fără să-i facă nimic, fără nici un tratament. Mi s-a spus doar dacă face febra 40 să revin. Atât. Întreb dacă îmi dă o hârtie ceva, zice că nu. Ce să-mi dea? Deşi asistenta a băgat datele.

Am vorbit cu medicul de familie şi până ajungem luni să o vadă i-a indicat un antibiotic profilactic. Dar cum e posibil ca la Spitalul de Infecţioase nici să nu se uite la tine, fiind cu un copil de 1 an şi să te trimită acasă? Că daca nu face febră într-o 1săptămână nu are nimic?! Când se poate activa boala şi după o lună?”, a scris o mămică îngrijorată pe facebook. Întrebată dacă au avut astfel de cazuri de curând, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase a spus că momentan nu a venit nimeni să se adreseze medicilor cu o astfel de problemă. În replică la această afirmaţie, mămica a precizat că prezenţa ei poate fi verificată la Spitalul de Boli Infecţioase.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102