REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O minoră din Constanța, la un pas de a fi înșelată! Luase 600 de euro din casă, să le dea escrocilor!

O minoră din Constanța, la un pas de a fi înșelată! Luase 600 de euro din casă, să le dea escrocilor!

Replica API 20 ianuarie 2016 | 13:45 349

Polițiștii continuă acțiunile

Polițiștii continuă acțiunile

Mare atenție, constănțeni! Escrocii continuă să acționeze la malul mării prin metoda Accidentul. Astfel, pe 19 ianuarie, o copilă de 8 ani a fost la un pas de a deveni victimă, aceasta fiind sunată de către un individ care i-a cerut o sumă de bani, spunându-i că un membru al familiei a suferit un accident rutier. Menționăm și faptul că polițiștii constănțeni din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor de Poliţie 2 şi 4 din Constanţa, au continuat seria activităţilor cu caracter informativ-preventiv.

După ce o femeie a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi doctor, aducându-i la cunoștință că fiica ei a fost victima unui accident rutier, iată că un nou caz a fost înregistrat. Mai exact, la data de 19.01.2016, orae 19.00, o minora de 8 ani, din Constanţa, a fost apelată telefonic de către un bărbat necunoscut, care folosind metoda „accidentul” i-a solicitat o sumă de bani, spunându-i că un membru al familiei sale a fost implicat într-un accident rutier. Minora a luat din locuinţă suma de 600 euro, a povestit faptele menţionate unei prietene de familie, care a luat legătura telefonică cu mama minorei şi care a împiedicat darea sumei de bani. Poliţiştii au deschis o anchetă. În plus, precizăm că acţiunile oamenilor legii au continuat și în zilele de 19 și 20 ianuarie. Acestea s-au derulat la Asociaţiile de Proprietari, unde poliţiştii au discutat cu cetăţenii pentru prevenirea victimizării acestora. Prioritare au fost persoanele de vârstă a III-a, poliţiştii recomandându-le nu dea bani “aşa-ziselor” rude care relatează telefonic că au fost implicate într-un accident, deoarece pot fi victime ale infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. De asemenea, oamenii legii au mai discutat şi cu părinţii copiilor cu vârste mici, care pot fi abordaţi în mod similar de astfel de persoane, recomandându-le părinţilor să îşi înveţe copiii ca în situaţia în care sunt contactaţi telefonic şi li se comunică faptul că părinţii/rudele au fost implicaţi/implicate într-un accident şi li se cere o sumă de bani sa sune imediat la 112 şi să anunţe Poliţia pentru a nu fi victime ale înşelăciunilor. Amintim că, luni, 18 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 din Constanța au fost sesizați de o femeie care reclama că a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. La ora 15.16, femeia a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi doctor, aducându-i la cunoștință că fiica ei a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit mai multe leziuni, aceasta fiind în stare gravă la spital. În continuare, autorul a cerut suma de 4.000 euro. Persoana vătămată i-a comunicat faptul că nu dispune decât de suma de 2.000 lei, sumă cu care autorul a fost de acord, spunând ca va veni la domiciliul ei în cel mai scurt timp pentru a o ridica. Convorbirea a durat aproximativ 5-7 minute, după care persoana vătămată a luat legătura cu o vecină și ulterior cu fiica sa, dându-și seama că cele expuse nu sunt reale, după care a sunat la Poliție. Bărbatul nu a mai revenit după bani. Anchetatorii efectuează cercetări în acest caz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218