REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O năvodăreancă luptă pentru viaţa ei

O năvodăreancă luptă pentru viaţa ei

Replica API 18 august 2011 | 00:00 127

Deşi medicii constănţeni nu i-au dat nici o şansă

Deşi medicii constănţeni nu i-au dat nici o şansă

Viaţa Gheorghiţei Condurachi (37 de ani) din Năvodari atârnă de o speranţă, aceea că oamenii cu suflet îşi vor face milă de ea şi o vor ajuta să-şi cumpere tratamentul şi apoi se va putea opera la o clinică din Turcia.

Coşmarul ei a început în urmă cu aproximativ un an, când s-a prezentat pentru prima dată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu dureri abdominale. "Pe data de 17 mai 2010 am fost dusă în Urgenţă. Prima dată mi s-a spus că am peritonită, însă mai târziu, medicii şi-au dat seama că de fapt am cancer pe colon şi mi-au tăiat din el. Apoi, mi-au găsit şi o tumoră pe ovarul drept şi mi l-au extirpat", povesteşte femeia cu lacrimi în ochi. Diagnosticul cadrelor medicale constănţene a fost tumoră stenozată de joncţiune rectosigmoidiană, tumoră chistică ovariană dreaptă, peritonită generalizată. Din acel moment, a urmat numeroase şedinţe de chimioterapie, radioterapie, citostatice, dar boala a recidivat la începutul acestui an pe ovar. "Medicii mi-au spus că trebuie să mă operez de urgenţă pentru că tumoarea va creşte, însă dr. Dan Vişinescu (medic oncolog) nu a fost de acord cu varianta colegilor lui, spunându-mi că soluţia cea mai bună este să dubleze schema de tratament. În cele din urmă, m-au trimis la Bucureşti, dar de acolo mi s-a spus că nu au ce să-mi facă, că nu mă pot opera, pentru că risc să rămân pe masa de operaţie. Aşa că, m-au trimis acasă, pur si simplu", îşi aminteşte femeia.

Turcii i-au dat speranţe

Cum spuneam, în ţară, nimeni nu i-a dat nici o şansă de supravieţuire, însă medicul Haluk Onaf de la Clinica Anadolu John Hopkins din Turcia i-a dat speranţe. Pentru a putea fi operată, însă, ea trebuie mai întâi să urmeze un tratament cu Erbitux şi Dekort, un alt gen de citostatice, pentru ca după alte trei luni să poată fi operată. Între timp, pe lângă medicamentele de care are nevoie şi nu are cu ce să şi le cumpere, pacienta trebuie să-i facă rost şi de un cateter pentru că are venele sparte şi arse. "Medicul din Turcia mi-a spus acum trei săptămâni să încep tratamentul urgent, dar n-am avut bani să-l cumpăr. Mă uit la mine şi văd cum mă sting zi de zi. Nici măcar preoţii nu vor să mă ajute. Nimeni nu vrea să mă ajute!", spune ea dezamăgită. Singurii care au ajutat-o până acum au fost şeful ei, de la firma de pază unde a lucrat până anul trecut şi primarul din Năvodari, Nicolae Matei. Acesta i-a dat luna trecută suma de 4.000 de euro, plătindu-i astfel drumul şi contravaloarea investigaţiilor pe care ea le-a efectuat la clinica din Turcia. "Mi se rupe inima de copii. Uneori, parcă-mi vine să mă resemnez şi-mi zic că ce-o vrea Dumnezeu, asta să se întâmple, dar vreau să trăiesc, să-mi cresc fetiţele, să le văd mari", a adăugat Gheorghiţa. Ea se teme foarte tare că boala evoluează într-un ritm alert. "Din nefericire, tumoarea nu stă pe loc ca să fac eu rost de bani. Ba dimpotrivă, ea a crescut de la şapte centimetri, cât avea acum şase luni, la 20 de centimetri, afectându-mi nu numai ficatul, dar şi plămânii", a precizat femeia. Per total, şi-a făcut ea calculele, ar avea nevoie de circa 10.000 de euro, bani pe care nu are posibilitatea să-i strângă. La acest moment, ea are o pensie de handicap de 290 de lei, iar soţul are un salariu de 1. 000 de lei. Cei care vor s-o ajute, pot face donaţii de bani în contul deschis la Banca Comercială Română- RO15RNCB0114122970550001.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218