REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O nouă achiziție pentru reabilitarea Cetății Carsium

O nouă achiziție pentru reabilitarea Cetății Carsium

Replica API 4 iunie 2020 | 09:52 2355

Consiliul Județean Constanța a publicat un anunț de achiziție pentru servicii de verificare tehnică a documentației tehnico-economice (PT+CS+DDE) aferente obiectivului de investiție ,,Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium (Hârșova)’. Valoare estimată a achiziției directe este de 82.875 lei fără TVA.

Proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural-turistică a Cetăţii Carsium (Hârşova) este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 "Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural", Prioritatea de investiţie 5.1 "Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural" și Operaţiunea "Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale".

Obiectivul general al proiectului: conservarea moștenirii cultural grav afectate

Obiectivul general al proiectului este în concordanţă cu obiectivul strategic al Priorităţii de investiţie, urmărind impulsionarea dezvoltării locale prin restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea Cetăţii Carsium (Hărşova), parte componentă a patrimoniului cultural naţional. Atât pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cât şi pentru judeţul Constanţa, este deosebit de important să se conserve ceea ce a rămas din moştenirea culturală grav afectată în timp şi să fie oferită totodată vizitatorilor cu scopul imbunătăţirii mediului urban şi a impulsionării dezvoltării locate prin restaurarea, conservarea, protejarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural şi a identităţii culturale conferite de acest unic obiectiv, Cetatea Carsium (Hărşova). Parcela pe care se află obiectivul alcătuit din teren şi ruine este cunoscut sub denumirea de „situl arheologic Cetatea Carsium de la Hârşova". Situl arheologic este in proprietatea publică a Judeţului Constanţa şi este nominalizat în Lista Monumentelor Istorice 2010.

Se dorește reabilitarea cetății și punerea ei în valoare

Având în vedere starea de degradare a monumentului istoric, prioritatea principală este salvarea acestuia, restaurarea, amenajarea funcţională şi punerea lui în valoare. Se are în vedere o structurare a lucrărilor într-o ordine firească ce va fi descrisă în graficul de execuţie. Proiectul recomandă o serie de intervenţii absolut necesare asupra monumentului, unele directe, cu rol de asigurare a integrităţii şi stabilităţii construcţiilor, altele indirecte, cu rolul de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului, intervenţii care au drept scop înlăturarea unor lucrări anterioare neavenite.

Condiții de participare

Obiectivul general al anunțului îl constituie verificarea proiectului tehnic (PT), a detaliilor de execuţie (DE), caietelor de sarcini (CS), a breviarelor de calcul, elaborate de către proiectant aferente obiectivului de investiţii „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural turistică a Cetăţii Carsium (Hârşova)". Pot participa toți operatorii economici interesați indiferent dacă aceştia dețin sau nu cont în SICAP. Operatorii economici pot posta oferta de preț în catalogul de produse/servicii/lucrări din SICAP.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca o "restaureaza" la fel ca pe cetatea capidava, vai de noi....acolo de ce nu repara ce au stricat?!
5
0
Istoria tarii noastre trebuie pusa in valoare.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102