REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O nouă acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi

O nouă acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Replica API 15 septembrie 2018 | 00:26 392

Inspecţia Judiciară a anunţat vineri că a exercitat o acţiune disciplinară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al IJ citat de AGERPRES, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004.

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", se precizează în comunicat.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal ca dracnea inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
0
0
Basescu de urtgenta la Puscarie,ca e mare Escroc al natiuni.
0
2
Chiar este nevoie de femeia asta in fruntea tarii si am scapa de totii paduchhii cu care ne-a napadit psd-ul acum! Fara nicio rezerva votez Koves.
5
1
de la Basescu citire : ,, Nu am reusit sa inving sistemul ...dar macar l-am ingenunchiat ! '' parca asa a fost exprimarea sau gresesc ?
2
5
daca ar ajunge presedinte, cu siguranta ar fi un lucru foarte bun
11
5
TSD e in bransa.. Dar ce parere ati avea daca Kovesi ar ajunge presedinte???
13
3
La Chilia n port!!!
3
10
Louloutza, te salveaza taica lazar de bulau? Am asa o ureche muzicala CA CA doo duoamne de tortitza louloutza intra cu nutzica udrea la targsor.Sa vezi paruiala in celula.Ambele vor scrie carti si se vor bate pana le gratiaza maria basel
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614