REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O nouă anchetă în cazul epidemiei de pesta porcină: Un fost asistent medical veterinar, cercetat penal după ce a operat porci bolnavi

O nouă anchetă în cazul epidemiei de pesta porcină: Un fost asistent medical veterinar, cercetat penal după ce a operat porci bolnavi

Replica API 17 septembrie 2018 | 00:00 166

Un fost asistent medical veterinar din Dâmbovița este cercetat penal după ce a dat medicamente și a operat porci din focarul de gripă porcină africană confirmat în comuna Lucieni, acesta fiind acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Poliției Dâmbovița au declarat, luni, corespondentului Mediafax, că au făcut verificări după ce oamenii legii au fost sesizați că la domiciliul unui bărbat din comuna Lucieni a fost confirmat un caz de gripă porcină africană, în gospodărie fiind mai mulți porci.

Din cercetări a reieșit faptul că pe 1 septembrie, animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care proprietarul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentație animalelor și ar fi operat două dintre acestea.

“În perioada 5-15 septembrie, animalele au murit. Totodată, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar”, arată Poliția Dâmbovița.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a extins pesta porcină, iar pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a declarat, pentru sursa citată, că autoritățile au fost alertate de un bărbat din localitatea Lucieni, care a anunțat că doi porci din gospodăria sa au murit.

"S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dâmbovița.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pesta o inventie nu ex
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367