REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O NOUĂ CREȘĂ în Constanța. Iată unde va fi înființată și cu ce scop!

O NOUĂ CREȘĂ în Constanța. Iată unde va fi înființată și cu ce scop!

Replica API 1 august 2018 | 00:21 643

Consilierii locali au votat, în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța de marți, 31 iulie, cu unanimitate de voturi, închirierea unui spațiu pentru o nouă creșă în municipiul Constanța, care va fi în administrarea Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.

Concret, în acest spațiu vor fi mutați preșcolarii din cele trei creșe care intră într-un proces de modernizare, pe perioada în care se vor desfășura lucrările.

Potrivit reprezentanților municipalității, trei dintre cele cinci creșe aflate în administrarea Primăriei Constanța vor fi extinse și modernizate. Concret, vor fi mansardate. Este vorba despre Creșa nr. 5, de pe al. Mimozelor, Creșa nr. 2, de pe al. Mălinului și Creșa nr. 1, de pe strada Adamclisi. Acestea vor fi mansardate și în același timp vor fi realizate și lucrări de modernizare a spațiilor. Lucrările sunt finanțate din Programul Național de Dezvoltare 2, dar și de la bugetul local. Urmare a acestor lucrări, numărul locurilor din creșele de stat va crește considerabil, fiind create 100 de locuri noi pentru prichindeii cu vârste de până în trei ani. Valoarea proiectului, potrivit reprezentanților primăriei, este de aproximativ 9 milioane de lei.

Dar era nevoie de găsirea unui spațiu unde să fie mutați micuții pe perioada lucrărilor de reabilitare. „În acest sens, Serviciul Public de Asistență Socială s-a adresat Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în luna iunie și RAEDPP, în luna iulie a.c.. Singura soluție identificată în urma acestor demersuri a fost imobilul în care și-a desfășurat activitatea Colegiul Tehnic Vasile Pârvan, imobil situat în zona industrială a municipiului și care necesită investiții majore pentru funcționalitatea de creșă”, se arată în documentația depusă în atenția consilierilor locali.

Fostul sediu al Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan” nu era potrivit pentru a găzdui princhindeii, drept pentru care a fost depus un anunț pe site-ul SPAS, prin care se solicita închirierea unui imobil, în zona delimitată de B-dul I.C. Brătianu, strada Dezrobirii și B-dul 1 Decembrie 1918, în suprafață de aproximativ 700 – 1000 mp.

„Urmare a anunțului de publicitate, a fost depusă o singură ofertă de către Izet Chiamuran, pentru un imobil de pe B-dul I.C. Brătianu, nr. 16, de trei nivele și mansardă. Pentru închiriere, proprietarul cere 6.888 euro pe lună. Chiria va fi însă negociată cu proprietarul imobilului, de către o comisie stabilită prin HCL 78/2017.

„Este vorba despre un nou spațiu pentru creșă. Mă bucur că avem din ce în ce mai mulți copii, din ce în ce mai multe nașteri pe raza municipiului Constanța. Acest trend nu poate fi absorbit întotdeauna și de municipalitate. Recunoaștem că avem un deficit de locuri în creșă. Aceată metodă este mai rapidă. Închirierea se va face transparent”, a precizat primarul Decebal Făgădău.

F.B.

Citește și: VEȘTI BUNE pentru părinți: peste 100 de locuri noi în CREȘELE de stat din Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
escrocul din ciocarlia papa banii nostri.. corupta administratie
3
0
acest izet a primit cadou de la mazare terenul respectiv in folosinta pe durata existentei constructiei, iar acum primeste 7000 euro lunar de la primaria lui fagadau pt inchiriere imobil.isi baga firma in faliment sa scape de datorii la stat, dar in nov infiinteaza o noua firma cu iubita romanca.un nenorocit
6
0
cum iroseste fagadau banii ns catre diversi acoliti, pe care ii scoate din faliment . anuntul e cu dedicatie, bine ca nu ati zis ca vreti sa inchiriati nun imobil intre numerele 22 si 16 pe IC Bratianu..
4
0
cere 7mii de euro pt un teren cadou de la mazare..
2
0
,,la multi ani''!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218