REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O nouă expertiză medico-legală în cazul scandalului de la Hârşova

O nouă expertiză medico-legală în cazul scandalului de la Hârşova

Replica API 12 mai 2016 | 23:44 317

Bătaie cu săbii sau topoare?!

Bătaie cu săbii sau topoare?!

Un nou termen a avut loc în procesul scandalului de la Hârşova, fiind vorba despre dosarul în care George Georgescu, Mihai Munteanu, Alexandru Auraş Munteanu, Marian Georgescu, Ionuţ Emanuel Bădăruţă şi Zinel Bădăruţă au fost trimişi în judecată pentru omor calificat. Astfel, pe 10 mai 2016, magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus efectuarea unei expertize medico-legale de către o comisie din cadrul Serviciului de Medicină Legală Constanţa, a persoanelor vătămate Năstase Viorel Octav şi Mercan Victor.

Obiectivele sunt stabilirea naturii, mecanismului de producere, vechimii şi gravităţii leziunilor constatate asupra persoanelor vătămate Năstase Viorel Octav şi Mercan Victor. Mai exact, să se precizeze dacă leziunile au putut fi produse prin lovire cu un topor sau/şi sabie; dacă au putut fi produse urmare a lovirii cu plan dur, posibil în condiţiile unei căderi de la acelaşi nivel, cu impact la nivelul capului; dacă au putut fi cauzate prin lovire cu corp dur sau comprimare între planuri dure; să se precizeze care este aspectul marginilor plăgilor, profunzimea acestora; să se precizeze dacă, ţinând cont de modul de aplicare al loviturilor, acestea au pus în primejdie viaţa persoanelor vătămate; care este situaţia actuală medico-legală a persoanei vătămate Mercan Victor; să se stabilească legătura de cauzalitate între fapte, leziunile produse şi numărul zilelor de îngrijiri medicale. Taxa pentru expertiza va fi achitată de către inculpaţii Georgescu George, Munteanu Mihai, Munteanu Alexandru Auraş, Georgescu Marian, Bădăruţă Ionuţ Emanuel, Bădăruţă Zinel. Amintim că un scandal de proporţii a izbucnit la Hârşova, în seara de 18 septembrie 2015. Din câte se pare, răfuiala a avut loc între mai multe persoane, unele rude între ele. Cei care susţin că au fost atacaţi au menţionat că s-au trezit cu mai multe persoane în curte, înarmate cu bâte şi săbii, care au început să le agreseze. Se pare că la mijloc este vorba despre un conflict mai vechi, care izbucnit în timp ce unii dintre agresori se aflau la muncă în stăinătate. Poliţiştii au declanşat cercetările, ulterior cazul fiind preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. După ce au fost audiate părţile vătămate, martorii, dar şi agresorii, procurorii au dispus reţinerea a şase persoane.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614