REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O nouă formă de escrocherie! FALŞII REPREZENTANŢI AI FIRMELOR DE ELECTRICITATE

O nouă formă de escrocherie! FALŞII REPREZENTANŢI AI FIRMELOR DE ELECTRICITATE

Replica API 6 iunie 2017 | 22:25 3831

Un cetățean s-a trezit cu un telefon dubios de la o persoană care se dădea drept subcontractant la o firmă de distribuție a curentului electric. Acesta pretindea că au fost făcute niște verificări la contorul său de energie electrică și au descoperit că o altă locuință este de asemenea cuplată la același contor. Evident, acest aspect se dovedește a nu fi adevărat, iar cetățeanul a avut luciditatea să îl întrebe pe cel care a sunat dacă are măcar habar cum îl cheamă, dacă tot spune că s-au făcut verificări la abonați. Impostorul s-a dat de gol singur.

Cei cu mai puțină tărie de caracter se pot lăsa ușor influențați de către impostori, care găsesc fel și fel de metode prin care să șantajeze populația. Dacă metoda „accidentul” este deja cunoscută de majoritatea populației, aceștia încearcă alte modalități să sustragă bani de la oameni. Așa se face că un constănțean s-a trezit cu un telefon deranjat și acuzator de la o persoană care se dădea drept subcontractant al firmei cu care are contractul de furnizare a energiei electrice.

Acuzațiile făcute de persoană fac referire la furt de energie, după ce, în urma unor verificări fictive, s-a constatat că la contorul electric al constănțeanului mai există o locuință cuplată. Bărbatul s-a prins imediat că este o formă de șantaj și a încercat să verifice dacă persoana care l-a sunat este abilitată și are acces la informații reale legate de contractul său cu distribuitorul de energie electrică, adresându-i o întrebare simplă: cum îl cheamă. Apelantul nu a știut să răspundă și s-a prins că a fost cât pe ce să fie victima unei escrocherii, mai ales că individul pretindea o sumă de bani să scape de problemă.

Iată cum a decursc discuția telefonică! „Sun de la subcontractorul distribuitorului dumneavoastră de electricitate pentru că am inspectat contoarele locuinței dumneavoastră și am observat o problemă la contorul de lumină”, a precizat apelantul. Curios, constănțeanul l-a întrebat despre ce fel de problemă este vorba.

„Am observat că are deschis sigiliul de siguranță și este o deviație către o altă locuință. Cumva furați lumină de la un alt vecin?”, a spus impostorul. Bărbatul a precizat clar că nu este vorba de contorul lui, fiind ferm în ceea ce spunea. „Nu știu, dar trebuie să raportez firmei de electricitate, dar vă avertizez că dacă ați manipulat contorul, o să vi se întrerupă furnizarea. Aveți ceva de declarat ca să scriu aici în raport?”, a continuat impostorul. Bărbatul, enervat de abordarea apelantului, a spus că nu are nimic de declarat și l-a luat la întrebări: ”Cine sunteți dumneavoastră? Cum vă numiți?”.

A urmat o pauză de câteva secunde, iar șantajistul a precizat că „OK. Notez asta în raport și îl trimit. În orice caz, trebuie să plătiți dacă vreți să utilizați ceva. Nu puteți avea electricitate gratuită așa pur și simplu”. Bărbatul, într-un moment de luciditate l-a întrebat pe șantajist: „Pe mine cum mă cheamă?”. „Ahahaha. Cum credeți că își câștigă pâinea companiile de electricitate?”, a răspuns cu nonșalanță apelantul.

Claudia CORBU

VIDEO/AUDIO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era un robot care recita o inregistrare.
0
0
Aceasi discutie am avuto si eu pe data de 22.11.18, doar ca eu am insistat sa-mi spuna numele. Replicile erau axact aceleasi iar cand au vazut ca nu le merge figura au inceput sa rada si o voce feminina imi zice ca a fost o FARSA
0
0
Am primit si ieu acelas apel;
0
0
E o gluma de pe mobil. I-a facut-o un prieten
2
1
nu este un escroc, este o farsa facuta de cineva.....preluata de pe juassap sau glume telefonice
3
2
Este o cioromela borata cu voce distorsionata.le muma.n cur de jeguri.
6
0
Sau "fura lumina ".Uite un escroc analfabet.Se vede ca nu-i de meserie.Bai talharilor,puscariasilor, mai puneti si voi mana pe carte.
4
1
Nu e gica curent
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218