REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O nouă majorare a tarifului la gigacalorie în Constanţa

O nouă majorare a tarifului la gigacalorie în Constanţa

Replica API 30 iulie 2016 | 00:55 157

Diferenţa va fi suportată de la bugetul local

Diferenţa va fi suportată de la bugetul local

Decizie importantă pentru constănțeni! În cursul zilei de 29 iulie a.c., consilierii locali au aprobat creșterea tarifului gigacaloriei! Însă, odată cu această veste proastă, vine una mai bună. Diferența dintre vechiul și noul tarif va fi suportat de bugetul local.

"Într-adevăr RADET a primit avizul ANRSC pentru actualizarea tarifului propriu care înseamnă o medie ponderată între ceea ce produce RADET pentru că avem și câteva capacități izolate de producție în câteva cartiere constănțene, dar și distribuție și relație comercială cu clienții săi. După șase ani de zile, RADET și-a actualizat acest tarif. Nu am vrut această actualizare să fie interpretată în cheie electorală pentru că știam exact ce va urma și mă bucur că în prima ședință consilierii au discutat activ despre acest subiect", a precizat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. Însă, propunerea lui Alexandru Zabara, consilier local PMP, privind subvenționarea gigacaloriei și pe timp de vară a fost imediat acceptată și considerată o soluție pentru ca șocul asupra bugetului constănțenilor să nu fie resimțit. "Impactul asupra prețului gigacaloriei este următorul: crește de la 411 lei la 430 de lei. Consiliul Local a luat hotărârea de a subvenționa această diferență pentru apa caldă pe durata sezonului estival, urmând ca în momentul în care planificăm modul în care vom funcționa pe durata sezonului rece 2016-2017 să facem calculele și să luăm această diferență în calcul când vom stabili prețul gigacaloriei pentru sezonul rece 2016-2017", a explica Făgădău. De asemenea, în următoarea perioadă se va avea în vedere planificarea ca la carte în ceea ce privește gigacaloria pentru sezonul rece. "Avem sume suficiente în bugetul local pentru a acoperi această diferență la apă caldă și cel mai probabil, în luna septembrie sau la începutul lunii octombrie voi propune Consiliului Local o politică tarifară și o subvenționare a gigacaloriei. Nu vă ascund faptul că îmi doresc să mențin prețul de 250 de lei, în schimb va trebui să modelăm corect ceea ce se va întâmpla în sezonul rece ce ne așteaptă. Aici vorbim despre evoluția prețului la gaz, vorbim despre modul în care atât producătorul cât și transportatorul CET și RADET vor reuși să se compatibilizeze și să funcționeze aproape ca un serviciu integral și sunt convins că prin dialog vom ajunge la o previzionare corectă, așa cum am avut și în sezonul rece anterior", a adăugat primarul Constanței. Precizăm că amendamentul inițiat de consilierul PMP a avut parte și de abțineri din partea consilierilor PNL, dar și a independentului Andrei Popescu.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218