REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

O NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

O NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Replica API 5 august 2019 | 10:31 632

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care arătăm şi încercăm nenumărate metode ca să înlăturăm kilogramele nedorite, însă nu conștientizăm că unele dintre acestea ne pot afecta organismul.

O nouă metodă apărută pentru cei care se află în “luptă” cu kilogramele în plus este aceea a slăbitului prin hipnoză. Ședințele de hipnoză se desfășoară pe parcursul a 21 de zile, timp în care persoana care apelează la aceste servicii se deplasează la cabinetul specializat pentru efectuarea terapiei. Sedința de terapie nu se încheie la cabinet. Pacientul trebuie să execute și acasă câteva manevre de autohipnoză, manevre pe care le deprinde din indicațiile hipnoterapeutului la care a apelat. Efectele acestor metode terapeutice de slăbire sunt vizibile și în timp, nu doar în perioada celor 21 de zile de terapie, acest lucru constituind un mare avantaj pentru pacient:

“Hipnoza pentru slăbit sau VS21 este o terapie relativ nouă ce are ca scop ajutarea persoanelor ce-și doresc să slăbească, și ajută acolo unde dietele dau greș. Conform cercetărilor rata de succes se învârte în jurul valorii de 90%, rata ce este înfluențată de voința persoanei. În această terapie în afara ședințelor din cabinet i se dau clientului teme de autohipnoză ce se pot face acasă. Avantajul este că persoana respectivă poate mânca orice fără stres. Există totuși o serie de reguli de urmat în atenția felului în care mănâncă, să nu mai mănânce la televizor de exemplu. Este o terapie ce în principiu nu are efecte adverse. Nerecomandabil este persoanelor cu boli psihice. De precizat este faptul că în stare de transă hipnotică persoana nu va face ceea ce nu ar vrea să facă în stare de trezie. Hipnoza este o stare modificată de conștiință, o stare de relaxare profundă. Cei care sunt corecți în ceea ce li se spune să facă au succes. Există și persoane care fac asta de gura lumii, dar nu își doresc să slăbească, iar aceștia nu au o rată mare de succes însă și la ei se vede o schimbare. Scopul hipnozei: creierul va crede că are un stomac mai mic și se va sătura mai repede și automat va mânca mai puțin. Ideea e că, atunci când oamenii mănâncă, să mestece de mai multe ori dumicatul, distanța între saturăție și timpul creierului de prescripție este diferită. În principiu ne îngrășăm când mâncăm repede. Se fac 4 ședințe în total, una pe săptămână. Prețul unei ședințe este de 300 de lei”, a declarat psihoterapeutul Gheorghe Tudor, consultat de cotidianul "Replica".

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Notiunea asta se pare ca a disparut din practica curenta. Cel care nu slabeste e deobicei pofticios, mananca multe dulciuri si are oroare de miscare sau alte activitati fizice.
3
0
Metoda de prostit
2
0
Prost nu e cine cere banii astia , ci cine ii da ! Maninci putin ,cu masura gatit in casa nu porcarii din fast fooduri si miscare multa asta e reteta nu pui botul la toti sarlatanii !
2
0
Cu 300 lei mananc un purcel de lapte la coptor cu mar in gura si para-n fund ori invers si-mi asum riscul de a nu mai trai 100 de ani ci doar 99!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920