REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O nouă structură pentru a lua apărarea celor mici: Avocatul Copilului!

O nouă structură pentru a lua apărarea celor mici: Avocatul Copilului!

Replica API 13 octombrie 2017 | 00:00 447

Guvernul a aprobat înființarea unei noi structuri: Avocatului Copilului. Aceasta va fi o structură distinctă în cadrul instituției Avocatul Poporului și se va ocupa exclusiv de protecția drepturilor copilului. Până acum, problematica drepturilor copilului era inclusă într-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii și persoanele cu handicap.

Noua structură va putea primi și soluționa plângerile individuale făcute de copii sau de reprezentanți ai acestora față de instituții publice din domeniul sănătății, educației și protecției speciale a copilului. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica instituțiile publice reclamate.

În plus, această structură va realiza studii/evaluări pentru a stabili gradul în care autoritățile administrației publice centrale sau locale, dar și specialiștii sau persoanele fizice din România respectă, în fapt, drepturile copilului.

Actul normativ prevede înființarea a 18 noi posturi în cadrul noii structuri, începând cu 1 ianuarie 2018, dintre care patru posturi în aparatul central al Avocatului Poporului și câte un post pentru fiecare birou teritorial. Persoanele respective vor instrumenta exclusiv dosarele și cazurile care vizează problematica drepturilor copilului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
propun tot pe ciordea...
1
0
RUSINE acesti nemernici nu au in cap decat furtul si gasirea solutiilor de posturi banoase pentru haita lor, ca de este destul de mare. Categoric va fi echivalentul celui al poporului supusul perfect al penalului. Isi imagineaza cineva ca intentia acestora este in favoarea apararii celor mici, eronat. Banii i-au dezumanizat, traiesc cu capul in nori iar gandul le este numai la imbuibare, indiferent de riscuri. Pregatiti suspendarea presedintelui, visul vostru maret, si veti avea surprize, numai incercati
1
0
infiintarea unor posturi in structura institutiei?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218